• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

    Οι Ισραηλινοί Προειδοποιούν: Έρχεται Φονικό Ατύχημα Μεταξύ Ελλάδας Και Τουρκίας Στο Αιγαίο

    Καμπανάκι υπαρκτού κινδύνου πολέμου μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας κρούουν εκτός όλων των άλλων και οι Ισραηλινοί οι οποίοι διαβλέπουν κανονική πολεμική σύρραξη στην περιοχή, κυρίως λόγω των αυτοκρατορικών φιλοδοξιών του Τούρκου προέδρου για την αναβίωση της «οθωμανικής αυτοκρατορίας».
    «Το όνειρο του «μεγαλοπρεπούς» ( εννοώντας τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή) Τούρκου Προέδρου Tayyip Erdoğan θα πυροδοτήσει μια μεγάλη ανάφλεξη στην περιοχή», έγραψε ο Yochanan Visser για το Israel National News.
    «Ο Τούρκος πρόεδρος που τώρα πολεμάει τους Κούρδους, ανταγωνίζεται σθεναρά την Ελλάδα και «εμπλέκεται» σε πολεμική αντιπαράθεση και με τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ στη βόρεια Συρία, θέτει ωμά το θέμα της αναβίωσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της επέκτασης του εδάφους της Τουρκίας», είπε ο Visser σε μια ειδική ανάλυση του η οποία συμπεριλαμβάνει και την Ελλάδα.
    «Εν μέσω των στρατιωτικών εντάσεων με την Ελλάδα , ο Ερντογάν αμφισβητεί νησίδες του Αιγαίου και θαλάσσια οικόπεδα της Κύπρου, ενώ πριν λίγες ημέρες τουρκικό περιπολικό πλοίο εμβόλισε ένα αντίστοιχο ελληνικό πλοίο ακτοφυλακής, ενώ ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς προειδοποίησε το Σαββατοκύριακο ότι η Ελλάδα δεν είναι Συρία ή Ιράκ και «θα υπερασπιστεί τα σύνορα και το έδαφός της.», συνεχίζει ο Ισραηλινός ειδικός αμυντικός αναλυτής και δημοσιογράφος.
    «Φαίνεται όμως ότι αυτό δεν είναι αρκετό για να αποτρέψει τον Ερντογάν, ο οποίος δεν κρύβει πλέον τις οθωμανικές και ισλαμιστικές τάσεις του αλλά και την ηγεμονική του ατζέντα για την Τουρκία, ενώ στο απόγειο της προκλητικής ρητορικής του παρουσίασε μικρό παιδί ως «μάρτυρα» κατά των εχθρών, κατά τη διάρκεια ομιλίας του προς τους υποστηρικτές του ΑΚΡ στο Καχραμανμάρας», δήλωσε ο Visser.
    Ο Visser υπογράμμισε ότι αναφερόταν σε ένα περιστατικό στο οποίο ο Ερντογάν, μιλώντας μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς του στην τουρκική πόλη, ανέβασε στην σκηνή ένα μικρό κορίτσι ντυμένο με στρατιωτική στολή με τουρκική σημαία λέγοντάς της, καθώς άγγιζε το κεφάλι της, ότι θα πρέπει να την χρησιμοποιήσει για να την καλυφθεί όταν θα σκοτώνονταν …σε περίπτωση …πολέμου .
    «Η στάση της Τουρκίας κατά των Κούρδων στο βόρειο τμήμα της Συρίας, που υποστηρίζεται από τις δυνάμεις σουνιτών ισλαμιστών συμπεριλαμβανομένων των απομειναριών της αλ-Κάιντα, απειλεί να διευρυνθεί και να συμπεριλάβει σιίτες πολιτοφύλακες που συμμάχησαν με το Άσαντ, δυνα΄μεις του οποίου «έφτασαν» στην περιοχή την περασμένη εβδομάδα σε μια επικίνδυνη νέα εξέλιξη για τη χώρα» , συνέχισε ο Ισραηλινός ειδικός .
    «Ο Ερντογάν αντέδρασε οργισμένα και επικαλέστηκε «τη βοήθεια του Αλλάχ» και τον όρκο του για να «σπάσει τα χέρια και τα φτερά της τρομοκρατικής υποδομής και να την καταστρέψει εντελώς, εμπλέκοντας ολόκληρη την περιοχή», δήλωσε ο Visser.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ