• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

    Διαμαρτυρία και υβριστικά συνθήματα κατά του Μπουτάρη στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης(ΦΩΤΟ)

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε εχθές στις 16:00 στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, από πολίτες που αντιδρούν στις δηλώσεις του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη το τελευταίο διάστημα για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ και τα περί αλλαγής ονομάτων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και τα ΚΤΕΛ «Μακεδονία».



    Οι διαμαρτυρόμενοι υπολογίζεται ήταν περίπου 200 άτομα και παρά το κρύο και τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούσαν στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης με σκοπό να διαδηλώσουν φωνάζοντας συνθήματα κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ.Μπουτάρη.



    Αξίζει να σημειωθεί ότι πέριξ του χώρου της διαμαρτυρίας βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδο των διαδηλωτών στο δημαρχείο, ενώ την ίδια ώρα πραγματοποιείται και η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Το παρόν έδωσε και ο πρώην νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση στον κ.Μπουτάρη χαρακτηρίζοντας τον «Δούρειο Ίππο» όσον αφορά το θέμα των Σκοπίων.

    Σε κάποιο σημείο δε, μειοψηφία ατόμων που συμμετείχαν στην διαμαρτυρία βρέθηκαν «εκτός τόπου και χρόνου», καθώς μεταξύ των συνθημάτων που φώναζαν ξέφυγαν από το κεντρικό θέμα της διαμαρτυρίας και φώναξαν ρατσιστικά συνθήματα κατά των ομοφυλόφιλων.

    «Ραντεβού στο επόμενο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία»

    Ο Γιώργος Δήμου, ο γνωστός καστανάς της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε στο σημείο για να διαμαρτυρηθεί και μιλώντας στo karfitsa.gr ανέφερε ότι: «Η Θεσσαλονίκη είναι ελληνική, όχι Σκοπιανή» και συμπλήρωσε ότι «ο δήμαρχος δεν ξέρει τι λέει. Από τα 100 πράγματα που λέει στον κόσμο τα 10 είναι αλήθεια μόνο».

    Η Ζαφείρα Χατζηευστρατίου μια ακόμη διαδηλώτρια υπογράμμισε ότι: «Θέλω να παραιτηθεί ο Μπουτάρης, δεν μας αξίζει να είναι δήμαρχος μας, είναι ανθέλληνας. Έχουν δοθεί αγώνες για να κρατηθεί η Μακεδονία ελληνική», επισημαίνοντας ότι «αν θέλει να πάει να δώσει για δήμαρχος υποψηφιότητα στα Σκόπια και να μείνει εκεί. Εδώ πρέπει να βγει δήμαρχος ένας άνθρωπος που θα αγαπάει την Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη ιδιαίτερα».

    Μεταξύ των διαμαρτυρομένων ήταν και ο Θέμης Βαλαβάνης ο οποίος τόνισε ότι: «Επειδή τα κάστρα πέφτουν εκ των έσω αυτή τη στιγμή αυτό κάνει ο Γ.Μπουτάρης, αυτός είναι ο Δούρειος Ίππος για την Μακεδονία. Είναι δυνατόν οι ‘’άρχοντες’’ να είναι υπέρ των Σκοπιανών και όχι υπέρ της Ελλάδας; Ο Γ.Μπουτάρης δεν είναι ένας κοινός θνητός θα πρέπει να κρατάει την θέση του ως Έλληνας και να παραιτηθεί και να πει τότε ότι θέλει και όχι σαν δήμαρχος».

    Και Κρητικοί στη διαμαρτυρία

    Από την Κρήτη βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξανδρος Μουζουράκης για να δώσει το παρόν στην διαμαρτυρία. «Είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον κ.Μπουτάρη, μιλάμε για έναν άνθρωπο ο οποίος δεν σέβεται την θέση που του έδωσε ο λαός της Μακεδονίας και συγκεκριμένα της Θεσσαλονίκης η θέση του είναι απαράδεκτη και του λέμε σε αυτό το σημείο ότι εμείς από την Κρήτη ο δήμος Ιεράπετρας στήριξε και ψήφισε επίσημα για το αυτονόητο τον ιερό αγώνα υπέρ της Μακεδονίας. Ότι δηλαδή δεν δεχόμαστε να ονομαστούν τα Σκόπια ως Μακεδονία και να μην το έχουν ούτε ως σύνθετο στην ονομασία του. Ο κ.Μπουτάρης να ξέρει ότι δεν πρόκειται να παίξουμε στα ζάρια την πολιτιστική κληρονομιά που μας άφησε ο Μέγας Αλέξανδρος. Δεν θα παραιτηθούμε γιατί είναι δίκαιος ο αγώνας μας», είπε.

    «Εμείς από όσο ξέρουμε θα γίνει ένα ακόμη συλλαλητήριο 12 Μαρτίου και φυσικά θα δώσουμε ξανά την παρουσία μας εδώ», κατέληξε ο κ. Μουζουράκης.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ