• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

    Πρόσεχε τι αναρτάς στο Facebook – Θα λογοδοτήσεις – ΒΙΝΤΕΟ

    Η εποχή που είσαι υπόλογος για ότι γράφεις στο ίντερνετ είναι εδώ.

    Και μάλιστα θα μπορεί ο καθένας, να ερμηνεύσει τα γραφόμενα ή τις δραστηριότητές σου, κατά τον τρόπο που τον εξυπηρετεί.

    Αυτά βλέπουμε στην υπόθεση μιας κυρίας από τις ΗΠΑ, η οποία ήταν διαχειρίστρια μια ομάδας υπέρ του Τραμπ, στο facebook. Ο δημοσιογράφος φτάνει σε σημείο να την παρενοχλεί, επειδή είναι υποστηρίκτρια του Τραμπ, με την πρόφαση ότι συνεργαζόταν με Ρώσους, που χρησιμοποιούσαν το facebook, ώστε να επηρεάσουν αρνητικά το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ.
    Σε πόσο χαμηλό επίπεδο δηλαδή, μπορεί να φτάσει κάποιος, ώστε να καταφερθεί εναντίον του προέδρου που δεν υποστηρίζει καθόλου, μα καθόλου, όμως; Να στέλνει ρεπόρτερ με ύφος ανακριτή, λες κι η γυναίκα είναι κατάσκοπος; Κι όλα αυτά, επειδή τόλμησε να φτιάξει ομάδα υποστήριξης του υποψηφίου που της άρεσε, στο facebook και να καλέσει κι άλλους σε αυτή. Αυτό κι αν είναι υποκίνηση! Μάλιστα την εκθέτει και σε κίνδυνο, αφού της κάνει τις ερωτήσεις μπροστά στο σπίτι της και αναγράφοντας και το όνομά της στην οθόνη.
    Και τελικά, ποιος ήταν ο δημοσιογραφικός στόχος αυτού του υποτιθέμενου ρεπορτάζ; Είχε κάποια αξία για την ενημέρωση του τηλεθεατή; Που καταλήγει όλο αυτό; Φυσικά πουθενά, παρά μόνο στην πρόκληση εντυπώσεων και ουσία καμία.
    Αξίζει όμως να δούμε, ότι ήδη έχουν αρχίσει κάποιοι να χρησιμοποιούν τη δραστηριότητα ατόμων στο ίντερνετ, είτε διασήμων, είτε όχι, είτε στο facebook, είτε αλλού, όχι πλέον για περιπτώσεις οι οποίες χρειάζεται να ερευνηθούν λόγω κάποιας παράβασης του νόμου ή εγκλήματος, αλλά ακόμα κι από τηλεοπτικούς σταθμούς, ώστε να πραγματοποιηθούν ρεπορτάζ, χωρίς να νοιάζονται αν στοχοποιούν ανθρώπους.
    Η συγκεκριμένη γυναίκα μάλιστα, δέχθηκε απειλές από αριστεριστές, για τον απλούστατο λόγο ότι πήρε μέρος σε μια πολιτική δράση ως ελεύθερος πολίτης.
    Τελικά περάσαμε από την εποχή της ελευθερίας της έκφρασης στο ίντερνετ, στην εποχή της στοχοποίησης και της παρακολούθησης, ως μέσο χρήσης οποιασδήποτε δραστηριότητάς μας, για σκοπούς που μπορεί να εξυπηρετούν άλλου είδους συμφέροντα, που δεν έχουν καμιά σχέση με τις προθέσεις μας. Άλλος ένας λόγος να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί σε αυτά που γράφουμε.

    el.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ