• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

    ΑΕΚ προς Βασιλειάδη: «Διακοπή πρωταθλήματος μέχρι να βγουν οι αποφάσεις»

    Με επιστολή που έστειλε στον Γιώργο Βασιλειάδη, η ΠΑΕ ΑΕΚ ζητά την αναβολή των αγώνων της Superleague, μέχρι να ξεκαθαρίσουν οι νομικές υποθέσεις που έχουν προκύψει και που μπορούν να προκαλέσουν αλλαγές στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Μάλιστα, τονίζεται πως η… απονομή του τίτλου δεν πρέπει να γίνει στα δικαστήρια!

    Η επιστολή της ΑΕΚ

    “Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
    Είναι κοινώς αποδεκτό πως το φετινό πρωτάθλημα της Super League παρουσιάζει ιδιαίτερο αγωνιστικό και βαθμολογικό ενδιαφέρον τόσο για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας και την εξασφάλιση των εισιτηρίων για συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, όσο και με την μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού στη Football League.
    Είναι επίσης δεδομένο τοις πάσι πως το τελευταίο χρονικό διάστημα το ενδιαφέρον όλων έχει στραφεί σε ζητήματα εξωαγωνιστικά που έχουν να κάνουν με παραβάσεις του ισχύοντος Πειθαρχικού Κώδικα και με διώξεις που έχουν ασκηθεί ή που πρόκειται να ασκηθούν εξαιτίας των όσων έχουν συμβεί σε σημαντικούς αγώνες του πρωταθλήματος στους οποίους εμπλέκονται διεκδικητές του τίτλου.
    Καθημερινά γινόμαστε όλοι μάρτυρες ατέρμονων σεναρίων και επικοινωνιακής ερμηνείας των διατάξεων του Πειθαρχικού Κώδικά, γεγονός που πλήττει ακόμα και την εφαρμογή των κανόνων δικαίου και προκαλούν σύγχυση στο φίλαθλο κοινό αλλά ακόμα και στους άμεσους εμπλεκόμενους.
    Με γνώμονα, αφενός την αυτονόητη ανάγκη επικράτησης ασφάλειας δικαίου σε όλους τους τομείς διεξαγωγής του πρωταθλήματος και αφετέρου στο ότι υφίστανται πολλές δικαστικές εκκρεμότητες που δεδομένα θα επηρεάσουν ποικιλοτρόπως, τόσο τη διαμόρφωση της βαθμολογίας, όσο και τους όρους διεξαγωγής των αγώνων στην εξαιρετικά κρίσιμη τελική καμπή του πρωταθλήματος, σας κοινοποιούμε την παρούσα ζητώντας την αναστολή των αγώνων του πρωταθλήματος της Super League, εωσότου τελεσιδικήσουν όλες οι εκκρεμούσες ενώπιον των ποδοσφαιρικών δικαιοδοτικών οργάνων υποθέσεις, οι οποίες αφορούν παραβάσεις της διατάξεως της παρ. 4β του άρθρου 15 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.
    Θεωρούμε αδιανόητο -και νομίζουμε ότι αυτό είναι εύλογο για όλο το φίλαθλο κοινό- να διεξαχθούν καθοριστικοί αγώνες στις επόμενες αγωνιστικές χωρίς οι διαγωνιζόμενες ομάδες να γνωρίζουν την πραγματική κατάσταση της βαθμολογίας και πολύ περισσότερο να προκύψει η δικαστική διαμόρφωση του πίνακα κατάταξης, μετά τη διεξαγωγή των αγώνων που θα τον καθορίσουν αγωνιστικά. Θα είναι τεράστιο λάθος το πρωτάθλημα να κριθεί στα χαρτιά, να καθοριστεί από έγγραφα και εκθέσεις και η απονομή του τίτλου να γίνει στο τέλος στις δικαστικές αίθουσες!
    Περαιτέρω και προς επίρρωση της ανωτέρω θέσης, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε και τα εξής:
    [1] Μετά την έναρξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου άπαντες οι εμπλεκόμενοι ανιχνεύσαμε το ιδιαιτέρως σκληρό πλαίσιο ποινών του νέου Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, το οποίο ωστόσο ήταν γνωστό σε όλους μας.
    [2] Η ΠΑΕ ΑΕΚ είναι η μόνη ΠΑΕ που υπέστη την ιδιαιτέρως σκληρή κύρωση της διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, λόγω δεύτερης υποτροπής για παράβαση του αρ.15 παρ.2 ΠΚ ΕΠΟ (άναμμα πυρσών – καπνογόνων).
    [3] Η ομάδα μας ήταν η πρώτη που βρέθηκε απολογούμενη ενώπιον των ποδοσφαιρικών πειθαρχικών οργάνων, βάσει της διατάξεως της παρ. 4β του άρθρου 15 του ΠΚ ΕΠΟ. Κατά τη διαδικασία, αμφισβητήσαμε -ως είχαμε δικονομικά το δικαίωμα- την εφαρμογή της διάταξης και για την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο, ένσταση η οποία τελικώς απορρίφθηκε από το δικαιοδοτικό όργανο της Super League, επικυρώνοντας έτσι την πλήρη εφαρμογή της διάταξης στους αγώνες των πρωταθλημάτων 2017 – 2018.
    [4] Ο πρώτος προπονητής μας, ήτοι ο επικεφαλής της ποδοσφαιρικής μας ομάδας, τιμωρήθηκε σε δεύτερο βαθμό με ποινή 45 ημερολογιακών ημερών, ήτοι με ποινή που αντιστοιχεί σε 7 αγωνιστικές απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για έργω εξύβριση θεατή, κατόπιν εφέσεως του Αναπληρωτή Υπευθύνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, παρά την ηπιότερη καταδίκη του πρωτοδίκως.
    [5] Παρά τις αμέτρητες δημόσιες δυσμενείς τοποθετήσεις αξιωματούχων διαφόρων ομάδων, μέχρι και πρόσφατα δεν είχε ασκηθεί καμία δίωξη, ενώ η μόνη δικαστική ενέργεια για την καταστολή του εν λόγω κατακριτέου φαινομένου, ήταν η καταγγελία της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά της ΠΑΕ ΑΕΛ για την ευθεία επίθεση/στοχοποίηση του διαιτητή του μεταξύ μας αγώνα του A’ γύρου του πρωταθλήματος, λίγα εικοσιτετράωρα πριν τη διεξαγωγή της αναμέτρησης. H ΠΑΕ ΑΕΚ, εκτός του ότι έχει συμβάλλει αποφασιστικά στην αποκατάσταση της ισονομίας, αλλά και της ανταγωνιστικότητας στο ελληνικό πρωτάθλημα, είναι ίσως η μόνη που δεν έχει μπει συνειδητά σε αυτό το ατέρμονο επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων και έχει αποφύγει να απαντήσει ακόμα κι όταν έχει προκληθεί επιλέγοντας πάντα το θεσμικό τρόπο προστασίας και των συμφερόντων της αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου.
    [6] Η ΠΑΕ ΑΕΚ ήταν η μόνη ομάδα που κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο με δική σας πρωτοβουλία την 17.01.2018, παρουσία –πλην ημών- των ΠΑΕ ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος και Πανιώνιος, καθώς και των ΓΓΑ, ΕΠΟ και Super League, κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση 5 σημείων για τον εξορθολογισμό του πλαισίου της επιτρεπόμενης μετακίνησης των φιλάθλων όλων ομάδων στου εκτός έδρας αγώνες της φετινής περιόδου, με στόχο ο κάθε φίλαθλος να μπορεί με ασφάλεια να μπορεί να παρακολουθεί την ομάδα του και στις εκτός έδρας αναμετρήσεις. Λάβαμε τα συγχαρητήρια όλων και την υπόσχεση πως η σωστή πρότασή μας μπορεί να συζητηθεί στο τέλος του πρωταθλήματος με προοπτική μελλοντικής εφαρμογής, αλλά όχι στο παρόν στάδιο!
    Υπό το φως των ανωτέρω, ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας –ως νομοθετικώς νομιμοποιείστε- και την προώθηση κάθε απαιτούμενης ενέργειας προκειμένου να ανασταλεί η διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Super League, εωσότου τελεσιδικήσουν οι εκκρεμούσες υποθέσεις που δύνανται να επηρεάσουν, αφενός τη βαθμολογία του πρωταθλήματος, αφετέρου τις συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων, ήτοι οι υποθέσεις που αφορούν παραβάσεις του αρ. 15 παρ.4β του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.
    Είναι υποχρέωση όλων μας να συμβάλουμε στην ταχύτατη επίλυση των εκκρεμοτήτων, οι οποίες όσο παραμένουν εκκρεμείς εν μέσω κρίσιμων αγωνιστικών υποχρεώσεων, οξύνουν το ήδη τεταμένο κλίμα στο περιβάλλον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
    Θεωρούμε αυτονόητο και με πλήρη εμπιστοσύνη στις πειθαρχικές επιτροπές ότι θα πρέπει σε βάθος να διερευνηθούν όλες οι περιπτώσεις των τελευταίων αγώνων στους οποίους υπήρξε παραβατική συμπεριφορά, χωρίς την παραμικρή εξαίρεση και έκπτωση, προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή σκιά στην τελική ανάδειξη του πρωταθλητή Ελλάδας.
    Δεν πρέπει να παραμείνουμε θεατές μιας κατάστασης που ολοένα και οξύνεται, με σαφέστατη ευθύνη όσων πυροδοτούν το κλίμα αμφισβήτησης της δικαιοδοσίας των θεσμικών αλλά και πειθαρχικών οργάνων προς ίδιο συμφέρον, και δύναται να προκαλέσει στο μέλλον πολύ χειρότερες καταστάσεις τις οποίες εκ των υστέρων θα κληθούμε υποκριτικά να καταδικάσουμε.”

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ