• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

    Ντοκιμαντέρ συγκλονίζει για την ανομία στην Αθήνα - Ερωτικές συνευρέσεις, ναρκωτικά και παράνομοι μετανάστες (βίντεο)

    Η Αθήνα μόλις πέσουν τα φώτα μετατρέπεται σε μια πόλη ανομίας. Ναρκωτικά, μαφίες και ο υπόκοσμος είναι ο πραγματικός ταγός της πόλης που κανείς δεν τολμά ν’ αμφισβητήσει την κυριαρχία του στους σκοτεινούς δρόμους της πρωτεύουσας με εν ψυχρώ δολοφονίες να καταλήγουν καθημερινό φαινόμενο που ούτε στις εμπόλεμες περιοχές της Γούτα και της Αφρίν δεν συναντά κανείς.

    Ένα ντοκιμαντέρ του Russia Today που γυρίστηκε στην Αθήνα αποκαλύπτει τι συμβαίνει στο κέντρο της Αθήνας όταν τα φώτα σβήνουν.
    Έφηβοι μετανάστες πουλάνε το κορμί τους για 10 ευρώ στην Ομόνοια, καταφεύγουν στο εμπόριο ναρκωτικών ή κλέβουν προκειμένου να καταφέρουν να επιβιώσουν, αποκαλύπτει το RT. Οι συντελεστές του καναλιού RT Documentary πέρασαν αρκετό καιρό στην Αθήνα μιλώντας σε ανήλικους πρόσφυγες, προκειμένου να σχηματίσουν μια αρκετά ολοκληρωμένη εικόνα για την καθημερινότητά τους στα κέντρα  φιλοξενίας και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν.
    «Είμαι 17 ετών. Ήρθα από την Τουρκία πριν από έξι μήνες μέσω του Αιγαίου. Υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι άνδρες εδώ οι οποίοι προσφέρουν χρήματα με αντάλλαγμα σεξ», είπε στο RT ένας έφηβος πρόσφυγας, αποτυπώνοντας μια πραγματικότητα που λίγο πολύ είναι γνωστή σε όλους μας. 
    Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα του RT, ο ΟΗΕ δημοσίευσε αυτόν τον μήνα μια έκθεση, στην οποία υπογράμμιζε την επιτακτική ανάγκη να ληφθούν περισσότερα μέτρα για την προστασία των παιδιών που είναι εγκλωβισμένα σε διάφορα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων ανά τον κόσμο.
    «Η έλλειψη πληροφοριών στερεί από τα επηρεαζόμενα παιδιά την προστασία και τις υπηρεσίες που χρειάζονται» ανέφερε χαρακτηριστικά η έκθεση. 
    Το ντοκιμαντέρ Sex, Drugs & Refugees θα προβληθεί στις 28 Φεβρουαρίου:



    pronews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ