• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

    O Ερντογάν θέλει πίσω τα εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας..

    Κατά την εκφώνηση ενός λόγου του στο επαρχιακό συνέδριο του AKP στο Eskişehir για την σύγχρονη εισβολή στη Συρία από τον τουρκικό στρατό (επιχείρηση Κλάδος Ελαίας), ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν δήλωσε στις 17 Φλεβάρη 2018..
    «Αυτοί που θεωρούν ότι σβήσαμε από τις καρδιές μας τα εδάφη από τα οποία αποτραβηχθήκαμε με δάκρυα εδώ κι 100 χρόνια έχουν άδικο. Λέμε σε κάθε περίπτωση ότι η Συρία, το Ιράκ και άλλα μέρη του χάρτη των καρδιών μας δεν είναι διαφορετικά από την δική μας πατρίδα.
    Παντού όπου η προσευχή ακούστηκε εμείς πολεμάμε για να μην σηκωθεί μια ξένη σημαία. Ό,τι κάναμε μέχρι εδώ δεν είναι τίποτα συγκριτικά με επιθέσεις ακόμη πιο μεγάλες που προβλέπουμε για τις επόμενες μέρες. Θεού θέλοντος!»
    Αποκαλύπτοντας την νέα εξωτερική της πολιτική, διαβάζουμε στο dimpenews.com, σε ένα λόγο στο πανεπιστήμιο που φέρει το όνομα του στις 15 Οκτώβρη 2016, ο πρόεδρος Erdoğan ανακοίνωσε την πρόθεσή του να επανακατακτήσει τα εδάφη που η χώρα του στερήθηκε μετά την ήττα της από τον Α΄Παγκόσμιο πόλεμο, συμβατά στον εθνικό όρκο (Misak-ı Millî) του τελαυταίου Οθωμανικού Κοινοβουλίου στις 12 Φλεβάρη 1920. Αυτός είχε κυρίως αναφέρει τη Δυτική Θράκη και τα Δωδεκάνησα.
    Το Δεκέμβρη του 2017, ο Kemal Kılıçdaroğlu, ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Λαού (CHP, σοσιαλιστικό),ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα κατακτούσε 18 ελληνικά νησιά το 2019 όπως ο Bülent Ecevit είχε κατακτήσει την Κύπρο το 1974 γιατί « δεν υπάρχει κανένα ντοκουμέντο » που ν΄αποδεικνύει ότι αυτά τα νησιά ανήκουν στην Αθήνα….

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ