• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

    Ραγδαίες εξελίξεις: Υπό παραίτηση η Ράνια Αντωνοπούλου - Σε «μίνι» ανασχηματισμό προχωρά ο Τσίπρας

    Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με την κ. Ράνια Αντωνοπούλου, μετά το σάλο που έχει δημιουργηθεί με το επίδομα ενοικίου ύψους 12.000 ευρώ το χρόνο που λαμβάνει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας.


    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real, δήλωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Ράνια Αντωνοπούλου και της εξέφρασε την αντίθεσή του για όλα όσα έγιναν με το επίδομα ενοικίου.

    «Ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει με την αναπληρωτή υπουργό, της μετέφερε ότι δεν θεωρεί ορθό το γεγονός ότι έγινε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης. Από εκεί και πέρα, περιμένουμε και τη δική της τοποθέτηση. Με αυτή την έννοια, δεν θέλω να κάνω κανένα περαιτέρω σχόλιο. Η γνώμη του πρωθυπουργού είναι ότι δεν έπρεπε να γίνει χρήση της συγκεκριμένης διάταξης. Η σημερινή κυβέρνηση έχει δείξει, με σειρά ενεργειών της, ότι προσπαθεί να εξορθολογήσει τα συστήματα των αμοιβών τόσο των βουλευτών όσο και των υπουργών, με διατάξεις που αφορούν στη φορολογική εξίσωση μεταξύ πολιτικών και όλων των υπολοίπων πολιτών. Έχουμε πάρει πολύ συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή και νομίζω ότι αυτό είναι το κεντρικό στίγμα της κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Μετά από όλα αυτά, η παραίτηση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας θεωρείται πλέον θέμα χρόνου.

    Σε «μίνι» ανασχηματισμό προχωρά ο Αλέξης Τσίπρας
    Μπορεί ο ανασχηματισμός να μην ήταν στα άμεσα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα, δεδομένης της αναταραχής που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό λόγω της υπόθεσης Novartis, αλλά και των ανοιχτών μετώπων στα εξωτερικά θέματα, ωστόσο η εξέλιξη με την Ράνια Αντωνοπούλου επισπεύδει την ανάγκη για αντικατάσταση υπουργών που κρίνεται ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, και μάλιστα σε μια στιγμή που η κυβέρνηση επικαλείται το ηθικό πλεονέκτημα έναντι του παλαιού πολιτικού συστήματος.

    Ο πρωθυπουργός πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, να προχωρήσει σε μίνι ανασχηματισμό την προσεχή Τετάρτη και σε ορκωμοσία των νέων υπουργών την Πέμπτη. 

    Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr.

    Το χρονικό της υπόθεσης
    Το ζήτημα με την επιδότηση ενοικίου ήρθε «στο φως» με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», που αφορά στην απόφαση του υπουργείου Εργασίας για κάλυψη της ετήσιας δαπάνης ενοικίου ύψους 12.000 ευρώ της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου.

    Επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ άλλαξε η απόφαση του 1994 του τότε προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη που επιδοτούσε μόνο τη διαμονή βουλευτών της επαρχίας για 4 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα, ενώ συμπεριέλαβε και τα έξοδα των εξωκοινοβουλευτικών μελών της κυβέρνησης.

    Συγκεκριμένα, έγινε με το άρθρο 25 στο νόμο του τρίτου Μνημονίου (ν. 4336/2015).

    Η απόφαση ισχύει για τα μέλη της κυβέρνησης που δεν έχουν δική τους κατοικία στην πρωτεύουσα, ανεξαρτήτως μισθώματος και χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο.

    Έτσι, η κ. Αντωνοπούλου, τηρώντας το… γράμμα του νόμου, χρησιμοποίησε το άρθρο 25 του ν. 4336/2015 του ΣΥΡΙΖΑ και τη μετέπειτα απόφαση που υπέγραψε στις 16 Ιανουαρίου 2016 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ζητώντας από το υπουργείο Εργασίας να της πληρώσει το ενοίκιο των 12.000 ευρώ.

    Και οι αρμόδιοι διευθυντές, όπως φαίνεται από τις σχετικές αποφάσεις που έχουν αναρτηθεί στη «Διαύγεια», υπέγραψαν. 
    Σύμφωνα με αποφάσεις που έχουν αναρτηθεί στη «Διαύγεια», η μία έγκριση δαπάνης, με ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου 2017, είναι ύψους 3.000 ευρώ και αφορά τη διαμονή της αναπληρώτριας υπουργού για το διάστημα 01/10/2016 έως 31/12/2016, δηλαδή τρεις μήνες.

    Η άλλη έγκριση, με ημερομηνία 26/9/2016, είναι ύψους 12.000 ευρώ και αφορά τη δαπάνη διαμονής της για το διάστημα από 01/09/2015 έως 31/08/2016, δηλαδή διάστημα 12 μηνών.

    Όπως μάλιστα αναφέρεται και στις δύο αποφάσεις, η κ. Αντωνοπούλου είχε καταθέσει σχετική αίτηση τον Απρίλιο του 2016.


    newsbomb.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ