• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

    Εξώδικο Προς Τον ΤΣΙΠΡΑ Για Το “Όνομα Της Μακεδονίας Μας”…

    Εξώδικο απέστειλαν χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας, η Παμμακεδονική Ένωση Καναδά, η Παμμακεδονική Ένωση N. Αφρικής και η Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά και τον Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένο για το θέμα της Μακεδονίας.

    Ολόκληρο το Εξώδικο προς τον κ. Τσίπρα είναι το εξής: 


    ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ



    ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

    Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας, που εδρεύει στα Γιαννιτσά, οδό Δημάρχου Στάμκου 1, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τον πρόεδρό του Γεώργιο Τάτσιο, κάτοικο Ν. Πετριτσίου Σερρών

    Της Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά που εδρεύει στο Μόντρεαλ Καναδά, 10 Βonacres Avenue, Sacreborough, Ontario, M1C2P7, Canada, όπως νόμιμα εκροσωπείται από τον πρόεδρό της Χρήστο Καράτζιο του Αργύρη, κάτοικο Μόντρεαλ Καναδά, 407 rue des Alismas, Laval, Quebec, Canada, H7X4H5

    Της Παμμακεδονικής Ένωσης N. Αφρικής, που εδρεύει στο Γιοχάνεσμπουργκ Ν. Αφρικής, cnr Wychwood Rd & Lobelia Rd, Germiston, Gauteng, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τον πρόεδρό της Αμύντα Παπαθανασίου του Αγγέλου, κάτοικο Γιοχάνεσμπουργκ, οδού 3 Witpendoring str, Roodekrans, S. Africa.

    Της Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας που εδρεύει, 470 Queens Parade, Clifton Hill, Vivtoria, 3068, Australia,όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τον πρόεδρό της Παναγιώτη Ιασωνίδη του Γεωργίου, κάτοικο 57 Rathmullen Quadrant,Doncaster, Victoria, 3108, Australia,

    Άπασες οι ως άνω ομοσπονδίες και ενώσεις, 2η έως 5η, εκπροσωπούμενες βάσει ειδικού πληρεξουσίου και ειδικής εντολής προς υπογραφήν της παρούσας από την Κατερίνα Γκατζούλη (συντονίστρια Παμμακεδονικών Ενώσεων και Ομοσπονδιών Υφηλίου), κάτοικο 25 Rogers Street, Dover NH 03820 USA .



    ΚΑΤΑ

    Του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλεξίου Τσίπρα του Παύλου, κατοίκου Αθηνών, οδός Ηρώδου Αττικού, αρ. 19.

    ——————-

    Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

    Προϊστασθε της κυβέρνησης, με ψήφο εμπιστοσύνης που έχετε λάβει από την βουλή, στην οποία κυβέρνησή σας, συμμετέχει ως υπουργός των εξωτερικών ο κ. Νικόλαος Κοτζιάς. Στον κ. Κοτζιά που χειρίζεται την διαπραγμάτευση με τα Σκόπια και τον ειδικό διαπραγματευτή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής μας χώρας, απευθύνουμε την εξώδικό μας με το ακόλουθο περιεχόμενο.

    Την ίδια εξώδικο δήλωσή πρόσκλησή μας, με ταυτόσημο περιεχόμενο απευθύνουμε και σε σας για να προβείτε στα νόμιμα, ως υποχρεούστε από το Σύνταγμα και την μορφή του πολιτεύματός μας.

    Εν προκειμένω η εξώδικός μας, που αφορά και εσάς προσωπικά, έχει ως ακολούθως:

    «Είμαστε Έλληνες πολίτες. Εκτός τούτου, ειδικότερα δραστηριοποιούμαστε εκ του καταστατικού των σωματείων που εκπροσωπούμε, με σκοπό την προάσπιση του ονόματος και των εδαφών της Μακεδονίας μας και την μη συμπερίληψή του στην ονομασία της γείτονος χώρας των Σκοπίων.

    Το γεγονός ότι η παραχώρηση του δικαιώματος της χρήσης του ονόματος της Μακεδονίας από τα Σκόπια, σημαίνει παραχώρηση, λιγότερο ή περισσότερο βραχυπρόθεσμη, των εδαφών της Μακεδονίας μας, δεν είναι ασφαλώς δικιά μας επινόηση.

    Αφενός, οι 371 πιο γνωστοί αρχαιολόγοι, καθηγητές πανεπιστημίου στον κόσμο, σε επιστολή τους προς τον τότε πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ομπάμα, στις 18 Μαϊου 2009, επέστησαν την προσοχή του στο γεγονός ότι η ανεπίτρεπτη παραχάραξη της ιστορίας που συμβαίνει διά της αναγνώρισης από τις ΗΠΑ του κράτους αυτού ως «κάτι Μακεδονία», θα δικαιώσει τις εδαφικές τους βλέψεις για διέξοδο προς το Αιγαίο Πέλαγος μέσω της Θεσσαλονίκης, και θα προκαλέσει την δημιουργία νέου κράτους, του από παλιά ανιστόρητα επιδιωκόμενου ως Μακεδονία του Αιγαίου.

    Απόσπασμα της επιστολής αυτής: «Αυτή η πράξη, (της αναγνώρισης από της ΗΠΑ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας το 2004, αναφέρουν χαρακτηριστικά), όχι μόνο κατέλυσε γεωγραφικά και ιστορικά δεδομένα, αλλά και έδωσε έναυσμα να ξεσπάσει μία επικίνδυνη επιδημία ιστορικού ρεβιζιονισμού, του οποίου το πιο προφανές σύμπτωμα, είναι η καταχρηστική οικειοποίηση από την κυβέρνηση των Σκοπίων του πιο διάσημου Μακεδόνα, του Μέγα Αλέξανδρου.

    Πιστεύουμε ότι αυτή η ανοησία έχει ξεπεράσει κάθε όριο και ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία δουλειά να υποστηρίζουν την παραποίηση της ιστορίας. Η εν λόγω περιοχή, με τη σύγχρονη πρωτεύουσά της τα Σκόπια, ονομαζόταν στην αρχαιότητα Παιονία. Τα όρη Βαρνούς και Όρβηλος (που σχηματίζουν σήμερα τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας) αποτελούν ένα φυσικό όριο που χώριζε και χωρίζει τη Μακεδονία από τη βόρεια γείτονά της. Η μόνη πραγματική σύνδεση βρίσκεται κατά μήκος του Αξιού/Βαρδάρη ποταμού αλλά ακόμα και αυτή η κοιλάδα ‘δεν σχηματίζει μία δίοδο επικοινωνίας γιατί τέμνεται από χαράδρες’…… Δεν κατανοούμε πώς οι σύγχρονοι κάτοικοι της αρχαίας Παιονίας, που μιλούν Σλάβικα—μια γλώσσα που εισήχθη στα Βαλκάνια περίπου μια χιλιετία μετά το θάνατο του Αλέξανδρου—μπορούν να διεκδικούν τον Αλέξανδρο για εθνικό τους ήρωα. Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν εξολοκλήρου και αδιαμφισβήτητα Έλληνας. Ο προ-προ-προπάππος του, Αλέξανδρος Α΄, αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες όπου η συμμετοχή επιτρεπόταν μόνο σε Έλληνες………….

    Ο Αλέξανδρος είχε μαζί του σε όλες του τις εκστρατείες την έκδοση του Αριστοτέλη της Ιλιάδας του Ομήρου. Ο Αλέξανδρος διέδωσε την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό σε όλη του την αυτοκρατορία, ιδρύοντας πόλεις και εγκαθιστώντας εκπαιδευτικά κέντρα. Εξ’ ού και βρίσκουμε επιγραφές που αφορούν χαρακτηριστικούς ελληνικούς θεσμούς όπως είναι το γυμνάσιο τόσο μακριά όσο στο Αφγανιστάν. Είναι γραμμένες στα Ελληνικά.

    Προκύπτουν οι εξής ερωτήσεις: Γιατί ήταν η Ελληνική γλώσσα η lingua franca σε όλη την επικράτεια του Αλέξανδρου αν αυτός ήταν ΄Μακεδόνας’; Γιατί γράφτηκε η Καινή Διαθήκη στα Ελληνικά;

    Οι απαντήσεις είναι ξεκάθαρες: ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας, όχι Σλάβος, και οι Σλάβοι και η γλώσσα τους δεν σχετίζονταν με τον Αλέξανδρο ή την πατρίδα του παρά 1000 χρόνια αργότερα. Αυτό μας φέρνει πίσω στη γεωγραφική περιοχή που ήταν γνωστή στην αρχαιότητα ως Παιονία. Γιατί οι άνθρωποι που κατοικούν σε αυτήν την περιοχή σήμερα αποκαλούν τους εαυτούς τους Μακεδόνες και τη χώρα τους Μακεδονία; Γιατί να κλέψουν μια απόλυτα ελληνική μορφή για εθνικό τους ήρωα;………………

    Οι παραδόσεις της αρχαίας Παιονίας, ωστόσο, θα μπορούσαν να υιοθετηθούν από τους τωρινούς κατοίκους αυτής της γεωγραφικής περιοχής, με αρκετά αιτιολογικά. Η επέκταση του γεωγραφικού όρου ‘ Μακεδονία’ ώστε να καλύπτει τη νότια Γιουγκοσλαβία δεν μπορεί να υιοθετηθεί όμως. Ακόμα και στον ύστερο 19ο αι. αυτή η λάθος χρήση υπονοούσε μη υγιείς εδαφικές βλέψεις.

    Το ίδιο κίνητρο βρίσκεται και σε σχολικούς χάρτες που δείχνουν την ψευδο-μεγάλη Μακεδονία να εκτείνεται από τα Σκόπια μέχρι τον Όλυμπο και να επιγράφεται στα Σλαβικά. Ο ίδιος χάρτης και οι διεκδικήσεις του βρίσκεται σε ημερολόγια, αυτοκόλλητα αυτοκινήτων, χαρτονομίσματα κλπ που κυκλοφορούν στο νέο κράτος από τότε που διακήρυξε την ανεξαρτησία του από τη Γιουγκοσλαβία το 1991. Γιατί να επιχειρεί μια τέτοια ιστορική ανοησία μια φτωχή νέα χώρα, εσωτερική και περικυκλωμένη από στεριά; Γιατί να κοροϊδεύει θρασύτατα και να προκαλεί τη γείτονά της;

    Όπως και να θέλει κανείς να χαρακτηρίσει μια τέτοια συμπεριφορά, σίγουρα δεν πρόκειται για πίεση για ιστορική ακρίβεια, ούτε για σταθερότητα στα Βαλκάνια. Είναι λυπηρό ότι οι ΗΠΑ έχουν ενισχύσει και ενθαρρύνει τέτοια συμπεριφορά. Στρεφόμαστε σε Εσάς, Κύριε Πρόεδρε, για να ξεκαθαρίσετε στην κυβέρνηση των Σκοπίων ότι δεν μπορεί να εισέλθει στην οικογένεια των χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ όσο επιχειρεί να οικοδομήσει την εθνική της ταυτότητα εις βάρος της ιστορικής αλήθειας. Η κοινωνία μας από κοινού δεν μπορεί να επιβιώσει όταν η ιστορία αγνοείται, πολύ λιγότερο δε όταν η ιστορία κατασκευάζεται για να εξυπηρετήσει αμφίβολα κίνητρα.

    Με εκτίμηση,

    NAME TITLE INSTITUTION

    Harry C. Avery, Professor of Classics, University of Pittsburgh (USA)

    Dr. Dirk Backendorf. Akademie der Wissenschaften und der Literatur Mainz (Germany)

    Elizabeth C. Banks, Associate Professor of Classics (ret.), University of Kansas (USA)

    Luigi Beschi, professore emerito di Archeologia Classica, Università di Firenze (Italy)

    Josine H. Blok, professor of Ancient History and Classical Civilization, Utrecht University (The Netherlands)

    Alan Boegehold, Emeritus Professor of Classics, Brown University (USA)

    Efrosyni Boutsikas, Lecturer of Classical Archaeology, University of Kent (UK)

    Keith Bradley, Eli J. and Helen Shaheen Professor of Classics, Concurrent Professor of History, University of Notre Dame (USA)

    Stanley M. Burstein, Professor Emeritus, California State University, Los Angeles (USA)

    Francis Cairns, Professor of Classical Languages, The Florida State University (USA)

    John McK. Camp II, Agora Excavations and Professor of Archaeology, ASCSA, Athens (Greece)

    Paul Cartledge, A.G. Leventis Professor of Greek Culture, University of Cambridge (UK)

    Paavo Castrén, Professor of Classical Philology Emeritus, University of Helsinki (Finland)

    William Cavanagh, Professor of Aegean Prehistory, University of Nottingham (UK)

    Angelos Chaniotis, Professor, Senior Research Fellow, All Souls College, Oxford (UK)

    Paul Christesen, Professor of Ancient Greek History, Dartmouth College (USA)

    Ada Cohen, Associate Professor of Art History, Dartmouth College (USA)

    Randall M. Colaizzi, Lecturer in Classical Studies, University of Massachusetts-Boston (USA)

    Kathleen M. Coleman, Professor of Latin, Harvard University (USA)

    Michael B. Cosmopoulos, Ph.D., Professor and Endowed Chair in Greek Archaeology, University of Missouri-St. Louis (USA)

    Kevin F. Daly, Assistant Professor of Classics, Bucknell University (USA)

    Wolfgang Decker, Professor emeritus of sport history, Deutsche Sporthochschule, Köln (Germany)

    Luc Deitz, Ausserplanmässiger Professor of Mediaeval and Renaissance Latin, University of Trier (Germany), and Curator of manuscripts and rare books, National Library of Luxembourg (Luxembourg)

    Michael Dewar, Professor of Classics, University of Toronto (Canada)

    John D. Dillery, Associate Professor of Classics, University of Virginia (USA)

    Sheila Dillon, Associate Professor, Depts. of Art, Art History & Visual Studies and Classical Studies, Duke University (USA)

    Douglas Domingo-Forasté, Professor of Classics, California State University, Long Beach (USA)

    Pierre Ducrey, professeur honoraire, Université de Lausanne (Switzerland)

    Roger Dunkle, Professor of Classics Emeritus, Brooklyn College, City University of New York (USA)

    Michael M. Eisman, Associate Professor Ancient History and Classical Archaeology, Department of History, Temple University (USA)

    Mostafa El-Abbadi, Professor Emeritus, University of Alexandria (Egypt)

    R. Malcolm Errington, Professor für Alte Geschichte (Emeritus) Philipps-Universität, Marburg (Germany)

    Panagiotis Faklaris, Assistant Professor of Classical Archaeology, Aristotle University of Thessaloniki (Greece)

    Denis Feeney, Giger Professor of Latin, Princeton University (USA)

    Elizabeth A. Fisher, Professor of Classics and Art History, Randolph-Macon College (USA)

    Nick Fisher, Professor of Ancient History, Cardiff University (UK)

    R. Leon Fitts, Asbury J Clarke Professor of Classical Studies, Emeritus, FSA, Scot., Dickinson Colllege (USA)

    John M. Fossey FRSC, FSA, Emeritus Professor of Art History (and Archaeology), McGill Univertsity, Montreal, and Curator of Archaeology, Montreal Museum of Fine Arts (Canada)

    Robin Lane Fox, University Reader in Ancient History, New College, Oxford (UK)

    Rainer Friedrich, Professor of Classics Emeritus, Dalhousie University, Halifax, N.S. (Canada)

    Heide Froning, Professor of Classical Archaeology, University of Marburg (Germany)

    Peter Funke, Professor of Ancient History, University of Muenster (Germany)

    Traianos Gagos, Professor of Greek and Papyrology, University of Michigan (USA)

    Robert Garland, Roy D. and Margaret B. Wooster Professor of the Classics, Colgate University, Hamilton NY (USA)

    Douglas E. Gerber, Professor Emeritus of Classical Studies, University of Western Ontario (Canada)

    Hans R. Goette, Professor of Classical Archaeology, University of Giessen (Germany); German Archaeological Institute, Berlin (Germany)

    Sander M. Goldberg, Professor of Classics, UCLA (USA)

    Erich S. Gruen, Gladys Rehard Wood Professor of History and Classics, Emeritus, University of California, Berkeley (USA)

    Christian Habicht, Professor of Ancient History, Emeritus, Institute for Advanced Study, Princeton (USA)

    Donald C. Haggis, Nicholas A. Cassas Term Professor of Greek Studies, University of North Carolina at Chapel Hill (USA)

    Judith P. Hallett, Professor of Classics, University of Maryland, College Park, MD (USA)

    Prof. Paul B. Harvey, Jr. Head, Department of Classics and Ancient Mediterranean Studies, The Pennsylvania State University (USA)

    Eleni Hasaki, Associate Professor of Classical Archaeology, University of Arizona (USA)

    Miltiades B. Hatzopoulos, Director, Research Centre for Greek and Roman Antiquity, National Research Foundation, Athens (Greece)

    Wolf-Dieter Heilmeyer, Prof. Dr., Freie Universität Berlin und Antikensammlung der Staatlichen Museen zu Berlin (Germany)

    Steven W. Hirsch, Associate Professor of Classics and History, Tufts University (USA)

    Karl-J. Hölkeskamp, Professor of Ancient History, University of Cologne (Germany)

    Frank L. Holt, Professor of Ancient History, University of Houston (USA)

    Dan Hooley, Professor of Classics, University of Missouri (USA)

    Meredith C. Hoppin, Gagliardi Professor of Classical Languages, Williams College, Williamstown, MA (USA)

    Caroline M. Houser, Professor of Art History Emerita, Smith College (USA) and Affiliated Professor, University of Washington (USA)

    Georgia Kafka, Visiting Professor of Modern Greek Language, Literature and History, University of New Brunswick (Canada)

    Anthony Kaldellis, Professor of Greek and Latin, The Ohio State University (USA)

    Andromache Karanika, Assistant Professor of Classics, University of California, Irvine (USA)

    Robert A. Kaster, Professor of Classics and Kennedy Foundation Professor of Latin, Princeton University (USA)

    Vassiliki Kekela, Adjunct Professor of Greek Studies, Classics Department, Hunter College, City University of New York (USA)

    Dietmar Kienast, Professor Emeritus of Ancient History, University of Duesseldorf (Germany)

    Karl Kilinski II, University Distinguished Teaching Professor, Southern Methodist University (USA)

    Dr. Florian Knauss, associate director, Staatliche Antikensammlungen und Glyptothek Muenchen (Germany)

    Denis Knoepfler, Professor of Greek Epigraphy and History, Collège de France (Paris)

    Ortwin Knorr, Associate Professor of Classics, Willamette University (USA)

    Robert B. Koehl, Professor of Archaeology, Department of Classical and Oriental Studies Hunter College, City University of New York (USA)

    Georgia Kokkorou-Alevras, Professor of Classical Archaeology, University of Athens (Greece)

    Ann Olga Koloski-Ostrow, Associate Professor and Chair, Department of Classical Studies, Brandeis University (USA)

    Eric J. Kondratieff, Assistant Professor of Classics and Ancient History, Department of Greek & Roman Classics, Temple University

    Haritini Kotsidu, Apl. Prof. Dr. für Klassische Archäologie, Goethe-Universität, Frankfurt/M. (Germany)

    Lambrini Koutoussaki, Dr., Lecturer of Classical Archaeology, University of Zürich (Switzerland)

    David Kovacs, Hugh H. Obear Professor of Classics, University of Virginia (USA)

    Peter Krentz, W. R. Grey Professor of Classics and History, Davidson College (USA)

    Friedrich Krinzinger, Professor of Classical Archaeology Emeritus, University of Vienna (Austria)

    Michael Kumpf, Professor of Classics, Valparaiso University (USA)

    Donald G. Kyle, Professor of History, University of Texas at Arlington (USA)

    Prof. Dr. Dr. h.c. Helmut Kyrieleis, former president of the German Archaeological Institute, Berlin (Germany)

    Gerald V. Lalonde, Benedict Professor of Classics, Grinnell College (USA)

    Steven Lattimore, Professor Emeritus of Classics, University of California, Los Angeles (USA)

    Francis M. Lazarus, President, University of Dallas (USA)

    Mary R. Lefkowitz, Andrew W. Mellon Professor in the Humanities, Emerita, Wellesley College (USA)

    Iphigeneia Leventi, Assistant Professor of Classical Archaeology, University of Thessaly (Greece)

    Daniel B. Levine, Professor of Classical Studies, University of Arkansas (USA)

    Christina Leypold, Dr. phil., Archaeological Institute, University of Zurich (Switzerland)

    Vayos Liapis, Associate Professor of Greek, Centre d’Études Classiques & Département de Philosophie, Université de Montréal (Canada)

    Hugh Lloyd-Jones, Professor of Greek Emeritus, University of Oxford (UK)

    Yannis Lolos, Assistant Professor, History, Archaeology, and Anthropology, University of Thessaly (Greece)

    Stanley Lombardo, Professor of Classics, University of Kansas, USA

    Anthony Long, Professor of Classics and Irving G. Stone Professor of Literature, University of California, Berkeley (USA)

    Julia Lougovaya, Assistant Professor, Department of Classics, Columbia University (USA)

    A.D. Macro, Hobart Professor of Classical Languages emeritus, Trinity College (USA)

    John Magee, Professor, Department of Classics, Director, Centre for Medieval Studies, University of Toronto (Canada)

    Dr. Christofilis Maggidis, Associate Professor of Archaeology, Dickinson College (USA)

    Jeannette Marchand, Assistant Professor of Classics, Wright State University, Dayton, Ohio (USA)

    Richard P. Martin, Antony and Isabelle Raubitschek Professor in Classics, Stanford University

    Maria Mavroudi, Professor of Byzantine History, University of California, Berkeley (USA)

    Alexander Mazarakis Ainian, Professor of Classical Archaeology, University of Thessaly (Greece)

    James R. McCredie, Sherman Fairchild Professor emeritus; Director, Excavations in Samothrace Institute of Fine Arts, New York University (USA)

    James C. McKeown, Professor of Classics, University of Wisconsin-Madison (USA)

    Robert A. Mechikoff, Professor and Life Member of the International Society of Olympic Historians, San Diego State University (USA)

    Andreas Mehl, Professor of Ancient History, Universitaet Halle-Wittenberg (Germany)

    Harald Mielsch, Professor of Classical Archeology, University of Bonn (Germany)

    Stephen G. Miller, Professor of Classical Archaeology Emeritus, University of California, Berkeley (USA)

    Phillip Mitsis, A.S. Onassis Professor of Classics and Philosophy, New York University (USA)

    Peter Franz Mittag, Professor für Alte Geschichte, Universität zu Köln (Germany)

    David Gordon Mitten, James Loeb Professor of Classical Art and Archaeology, Harvard University (USA)

    Margaret S. Mook, Associate Professor of Classical Studies, Iowa State University (USA)

    Anatole Mori, Associate Professor of Classical Studies, University of Missouri- Columbia (USA)

    Jennifer Sheridan Moss, Associate Professor, Wayne State University (USA)

    Ioannis Mylonopoulos, Assistant Professor of Greek Art History and Archaeology, Columbia University, New York (USA).

    Richard Neudecker, PD of Classical Archaeology, Deutsches Archäologisches Institut Rom (Italy)

    James M.L. Newhard, Associate Professor of Classics, College of Charleston (USA)

    Carole E. Newlands, Professor of Classics, University of Wisconsin, Madison (USA)

    John Maxwell O’Brien, Professor of History, Queens College, City University of New York (USA)

    James J. O’Hara, Paddison Professor of Latin, The University of North Carolina, Chapel Hill (USA)

    Martin Ostwald, Professor of Classics (ret.), Swarthmore College and Professor of Classical Studies (ret.), University of Pennsylvania (USA)

    Olga Palagia, Professor of Classical Archaeology, University of Athens (Greece)

    Vassiliki Panoussi, Associate Professor of Classical Studies, The College of William and Mary (USA)

    Maria C. Pantelia, Professor of Classics, University of California, Irvine (USA)

    Pantos A.Pantos, Adjunct Faculty, Department of History, Archaeology and Social Anthropology, University of Thessaly (Greece)

    Anthony J. Papalas, Professor of Ancient History, East Carolina University (USA)

    Nassos Papalexandrou, Associate Professor, The University of Texas at Austin (USA)

    Polyvia Parara, Visiting Assistant Professor of Greek Language and Civilization, Department of Classics, Georgetown University (USA)

    Richard W. Parker, Associate Professor of Classics, Brock University (Canada)

    Robert Parker, Wykeham Professor of Ancient History, New College, Oxford (UK)

    Anastasia-Erasmia Peponi, Associate Professor of Classics, Stanford University (USA)

    Jacques Perreault, Professor of Greek archaeology, Université de Montréal, Québec (Canada)

    Yanis Pikoulas, Associate Professor of Ancient Greek History, University of Thessaly (Greece)

    John Pollini, Professor of Classical Art & Archaeology, University of Southern California (USA)

    David Potter, Arthur F. Thurnau Professor of Greek and Latin. The University of Michigan (USA)

    Robert L. Pounder, Professor Emeritus of Classics, Vassar College (USA)

    Nikolaos Poulopoulos, Assistant Professor in History and Chair in Modern Greek Studies, McGill University (Canada)

    William H. Race, George L. Paddison Professor of Classics, University of North Carolina at Chapel Hill (USA)

    John T. Ramsey, Professor of Classics, University of Illinois at Chicago (USA)

    Karl Reber, Professor of Classical Archaeology, University of Lausanne (Switzerland)

    Rush Rehm, Professor of Classics and Drama, Stanford University (USA)

    Werner Riess, Associate Professor of Classics, The University of North Carolina at Chapel Hill (USA)

    Robert H. Rivkin, Ancient Studies Department, University of Maryland Baltimore County (USA)

    Barbara Saylor Rodgers, Professor of Classics, The University of Vermont (USA)

    Robert H. Rodgers. Lyman-Roberts Professor of Classical Languages and Literature, University of Vermont (USA)

    Nathan Rosenstein, Professor of Ancient History, The Ohio State University (USA)

    John C. Rouman, Professor Emeritus of Classics, University of New Hampshire, (USA)

    Dr. James Roy, Reader in Greek History (retired), University of Nottingham (UK)

    Steven H. Rutledge, Associate Professor of Classics, Department of Classics, University of Maryland, College Park (USA)

    Christina A. Salowey, Associate Professor of Classics, Hollins University (USA)

    Guy D. R. Sanders, Resident Director of Corinth Excavations, The American School of Classical Studies at Athens (Greece)

    Theodore Scaltsas, Professor of Ancient Greek Philosophy, University of Edinburgh (UK)

    Thomas F. Scanlon, Professor of Classics, University of California, Riverside (USA)

    Bernhard Schmaltz, Prof. Dr. Archäologisches Institut der CAU, Kiel (Germany)

    Rolf M. Schneider, Professor of Classical Archaeology, Ludwig-Maximilians- Universität München (Germany)

    Peter Scholz, Professor of Ancient History and Culture, University of Stuttgart (Germany)

    Christof Schuler, director, Commission for Ancient History and Epigraphy of the German Archaeological Institute, Munich (Germany)

    Paul D. Scotton, Assoociate Professor Classical Archaeology and Classics, California State University Long Beach (USA)

    Danuta Shanzer, Professor of Classics and Medieval Studies, The University of Illinois at Urbana-Champaign and Fellow of the Medieval Academy of America (USA)

    James P. Sickinger, Associate Professor of Classics, Florida State University (USA)

    Marilyn B. Skinner 
Professor of Classics, 
University of Arizona (USA)

    Niall W. Slater, Samuel Candler Dobbs Professor of Latin and Greek, Emory University (USA)

    Peter M. Smith, Associate Professor of Classics, University of North Carolina at Chapel Hill (USA)

    Dr. Philip J. Smith, Research Associate in Classical Studies, McGill University (Canada)

    Susan Kirkpatrick Smith Assistant Professor of Anthropology Kennesaw State University (USA)

    Antony Snodgrass, Professor Emeritus of Classical Archaeology, University of Cambridge (UK)

    Theodosia Stefanidou-Tiveriou, Professor of Classical Archaeology, Aristotle University of Thessaloniki (Greece).

    Andrew Stewart, Nicholas C. Petris Professor of Greek Studies, University of California, Berkeley (USA)

    Oliver Stoll, Univ.-Prof. Dr., Alte Geschichte/ Ancient History,Universität Passau (Germany)

    Richard Stoneman, Honorary Fellow, University of Exeter (England)

    Ronald Stroud, Klio Distinguished Professor of Classical Languages and Literature Emeritus, University of California, Berkeley (USA)

    Sarah Culpepper Stroup, Associate Professor of Classics, University of Washington (USA)

    Nancy Sultan, Professor and Director, Greek & Roman Studies, Illinois Wesleyan University (USA)

    David W. Tandy, Professor of Classics, University of Tennessee (USA)

    James Tatum, Aaron Lawrence Professor of Classics, Dartmouth College

    Martha C. Taylor, Associate Professor of Classics, Loyola College in Maryland

    Petros Themelis, Professor Emeritus of Classical Archaeology, Athens (Greece)

    Eberhard Thomas, Priv.-Doz. Dr.,Archäologisches Institut der Universität zu Köln (Germany)

    Michalis Tiverios, Professor of Classical Archaeology, Aristotle University of Thessaloniki (Greece)

    Michael K. Toumazou, Professor of Classics, Davidson College (USA)

    Stephen V. Tracy, Professor of Greek and Latin Emeritus, Ohio State University (USA)

    Prof. Dr. Erich Trapp, Austrian Academy of Sciences/Vienna resp. University of Bonn (Germany)

    Stephen M. Trzaskoma, Associate Professor of Classics, University of New Hampshire (USA)

    Vasiliki Tsamakda, Professor of Christian Archaeology and Byzantine History of Art, University of Mainz (Germany)

    Christopher Tuplin, Professor of Ancient History, University of Liverpool (UK)

    Gretchen Umholtz, Lecturer, Classics and Art History, University of Massachusetts, Boston (USA)

    Panos Valavanis, Professor of Classical Archaeology, University of Athens (Greece)

    Athanassios Vergados, Visiting Assistant Professor of Classics, Franklin & Marshall College, Lancaster, PA

    Christina Vester, Assistant Professor of Classics, University of Waterloo (Canada)

    Emmanuel Voutiras, Professor of Classical Archaeology, Aristotle University of Thessaloniki (Greece)

    Speros Vryonis, Jr., Alexander S. Onassis Professor (Emeritus) of Hellenic Civilization and Culture, New York University (USA)

    Michael B. Walbank, Professor Emeritus of Greek, Latin & Ancient History, The University of Calgary (Canada)

    Bonna D. Wescoat, Associate Professor, Art History and Ancient Mediterranean Studies, Emory University (USA)

    E. Hector Williams, Professor of Classical Archaeology, University of British Columbia (Canada)

    Roger J. A. Wilson, Professor of the Archaeology of the Roman Empire, and Director, Centre for the Study of Ancient Sicily, University of British Columbia, Vancouver (Canada)

    Engelbert Winter, Professor for Ancient History, University of Münster (Germany)

    Timothy F. Winters, Ph.D. Alumni Assn. Distinguished Professor of Classics, Austin Peay State University (USA)

    Michael Zahrnt, Professor für Alte Geschichte, Universität zu Köln (Germany)

    Paul Zanker, Professor Emeritus of Classical Studies, University of Munich (Germany)»

    Η επιστολή αυτή επιδόθηκε, καθώς προκύπτει από το κείμενό της που οι ίδιοι οι καθηγητές πανεπιστημίων σε ολόκληρο τον κόσμο έδωσαν στην δημοσιότητα, εκτός από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και στους:

    J. Biden, Vice President, USA

    H. Clinton, Secretary of State USA

    P. Gordon, Asst. Secretary-designate, European and Eurasian Affairs

    H.L Berman, Chair, House Committee on Foreign Affairs

    I. Ros-Lehtinen, Ranking Member, House Committee on Foreign Affairs

    J. Kerry, Chair, Senate Committee on Foreign Relations

    R.G. Lugar, Ranking Member, Senate Committee on Foreign Relations

    R. Menendez, United States Senator from New Jersey.».

    Τα ονόματά τους και τα πανεπιστήμια στα οποία είναι καθηγητές, σε ολόκληρον τον κόσμο καθώς και την επιστολή τους, αποσπάσματα της οποίας, σας παραθέσαμε αυτούσια, διότι αν την είχατε υπόψιν σας ασφαλώς δεν θα προβαίνατε σε τοποθετήσεις και δεσμεύσεις της χώρας μας κατά την διαπραγμάτευση υπό τον Μάθιου Νίμιτς , σύμφωνα με τις οποίες η Ελληνική Δημοκρατία αποδέχεται να συμπεριληφθεί ο όρος Μακεδονία στην ονομασία της γείτονος.

    Διότι και μόνον από το κείμενο αυτής της επιστολής γίνεται απόλυτα κατανοητό και με μαθηματική ακρίβεια προβλέψιμο ότι η εκχώρηση της χρήσης του ονόματος της Μακεδονίας εκ μέρους της Ελλάδας στο κράτος των Σκοπίων, συνιστά εκχώρηση των εδαφών της Μακεδονίας. Η εκχώρηση της χρήσης του ονόματος της Μακεδονίας, επίσης, επιφέρει εκχώρηση του δικαιώματος αναθεώρησης της ιστορίας της Μακεδονίας. Αυτό συμβαίνει για να επιτευχθεί η χωρίς άλλο εκχώρηση των εδαφών από την Ελλάδα στα Σκόπια. Το όνομα αρκεί για να συμβεί η εκχώρηση της ιστορίας και των εδαφών της Μακεδονίας μας.

    Αντιλαμβάνεστε επομένως πόσο λάθος κάνετε, αναφορικά με τα κίνητρα των διεκδικητών του ονόματος της Μακεδονίας μας, τον επερχόμενο κίνδυνο άμα τη παραχωρήσει του ονόματος και με την ιστορία και την γεωγραφία, για την οποία μίλησαν ως άνω οι εξέχοντες ειδικοί, καθηγητές πανεπιστημίου σε ολόκληρον τον κόσμο επαναλαμβάνω, αναφερόμενοι στην από 11/2/2018 ανακοίνωση σας εκ του υπουργείου Εξωτερικών «Γεωγραφικά, ο όρος αυτός αναφέρεται σε μια ευρύτερη περιοχή που εκτείνεται στο σημερινό έδαφος διαφόρων βαλκανικών χωρών, με το μεγαλύτερο τμήμα της να βρίσκεται στην Ελλάδα και άλλα μικρότερα τμήματά της στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, τη Βουλγαρία και την Αλβανία. Ο κύριος κορμός της ιστορικής Μακεδονίας κείται εντός των σημερινών ελληνικών συνόρων και καταλαμβάνει το βόρειο τμήμα της ελληνικής επικράτειας που διαχρονικά ονομάζεται Μακεδονία, με σημερινό πληθυσμό περίπου 2,5 εκατομμύρια Έλληνες υπηκόους.»

    Όχι μόνον οι επιφανέστεροι καθηγητές ιστορίας, αρχαιολογίας και κλασσικών σπουδών, στον κόσμο γνωρίζουν ότι η παραχώρηση του ονόματος σημαίνει παραχώρηση εδάφους, και αντέδρασαν σθεναρά στην παραχάραξη ιστορίας με σκοπό την αλλαγή των συνόρων της Ελλάδας μας, κατά την Μακεδονίας μας, αλλά και άλλοι, και μάλιστα οι απολύτως ενδιαφερόμενοι, δηλαδή Η ΙΔΙΑ Η γειτονική μας χώρα των Σκοπίων, ζητά το όνομα για να πάρει τα εδάφη.

    Συγκεκριμένα, από το 1995 κι εντεύθεν, που υπογράφηκε μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων η ενδιάμεση συμφωνία, μετά την εφαρμογή εμπάργκο από την Ελλάδα για χρονική περίοδο 20 μηνών, το γειτονικό μας κράτος, παρότι εξαρτάται απολύτως οικονομικά από την χώρα μας, παρότι επιθυμεί διατήρηση εμπορικών συναλλαγών, και δυνατότητα εισαγωγών εξαγωγών μέσω της Ελλάδας, παρότι επιθυμεί να εισέλθει στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, όπως διατείνεται, παρά ταύτα προέβη στην αδιανόητη πράξη, για αδύναμο συμβαλλόμενο έναντι δυνατού αντισυμβαλλομένου, της καταπάτησης όλων των όρων της ενδιάμεσης συμφωνίας!

    Δηλαδή, όπως και σεις αποδέχεστε στην ανακοίνωσή Σας του υπουργείου εξωτερικών της 11/2/2018, η συμφωνία αυτή καταπατήθηκε μεγαλοπρεπώς και συνεχίζει η γειτονική χώρα να έχει ΕΔΑΦΙΚΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, αναφορικά με τα εδάφη της Μακεδονίας μας, ΕΔΑΦΙΚΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΣΥΜΦΥΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, που και σεις παραδέχεστε στην ανακοίνωσή σας, αλλά ανεξήγητα κι αδιανόητα παραβλέπετε:

    Απόσπασμα της ανακοίνωσής σας:

    « προβάλλοντας μεγαλοϊδεατικές εδαφικές βλέψεις κατά της Ελλάδας, μέσω της απεικόνισης σε χάρτες, σχολικά εγχειρίδια, βιβλία ιστορίας κλπ. ελληνικών εδαφών στην εδαφική επικράτεια μιας «μεγάλης» Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας κατά παράβαση των άρθρων 2, 3, 4 και 7.1,

    • ενισχύοντας αλυτρωτικές διεκδικήσεις και υποδαυλίζοντας εθνικιστικά αισθήματα εντός της ελληνικής επικράτειας, κατά παράβαση του άρθρου 6.2,

    • χρησιμοποιώντας την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας» στους διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων και των Ηνωμένων Εθνών, στους οποίους έχει προσχωρήσει υπό την προϋπόθεση να χρησιμοποιεί την προσωρινή ονομασία Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, κατά παράβαση της σχετικής δεσμεύσεως που προβλέπει το άρθρο 11.1 (ακόμα και από το βήμα της 62ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο τότε Πρόεδρος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Branko Crvenkovski, είχε δηλώσει ότι «το όνομα της χώρας μου είναι και θα είναι Δημοκρατία της Μακεδονίας»),

    • χρησιμοποιώντας σύμβολα, όπως ο Ήλιος της Βεργίνας, η χρήση των οποίων απαγορεύεται από την Ενδιάμεση Συμφωνία σύμφωνα με το άρθρο 7.2, καθώς και άλλα σύμβολα που ανήκουν στην ελληνική ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά (μετονομασία αεροδρομίου Σκοπίων σε «Αλέξανδρος Μακεδών», έγερση αγαλμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου, ονομασία οδικού άξονα Χ, στο τμήμα που διέρχεται από την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, ως «Αλέξανδρος ο Μακεδών», έγερση στα Σκόπια αψίδας «Πόρτα Μακεδονία» με αποτυπωμένες μορφές της αρχαίας ελληνικής ιστορίας, του Ήλιου της Βεργίνας και επί της οποίας υπάρχει ρητή αναφορά σε «Μακεδονία του Αιγαίου», ανέγερση μνημείων στο Κατλάνοβο και στο Τέτοβο διακοσμημένων με τον Ήλιο της Βεργίνας, ανέγερση μνημείων στη Γευγελή, στον δήμο Γκαζί Μπαμπά των Σκοπίων με απεικονίσεις του Ήλιου της Βεργίνας και χάρτες της «Μεγάλης Μακεδονίας», κ.λπ.),

    • προβαίνοντας ή ανεχόμενη προκλητικές ενέργειες, οι οποίες υποδαυλίζουν εχθρότητα και φανατισμό, όπως η παραποίηση της ελληνικής σημαίας και η αντικατάσταση του χριστιανικού σταυρού με τη ναζιστική σβάστικα, οι προπηλακισμοί κατά ελληνικών επιχειρήσεων, επιχειρηματιών και τουριστών, αλυτρωτικά συνθήματα από σκοπιανούς οπαδούς σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, προκλητικές και προσβλητικές σε βάρος της Ελλάδας ενέργειες στο καρναβάλι της πόλης Βέβτσανι, το οποίο επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας κ.ά.»

    Επιπλέον στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, εμπλέχθηκε αυτοβούλως και ως μη ώφειλε η Τουρκία! Έχει θέση και άποψη επιβουλευτική για τα εδάφη μας, της Μακεδονίας υπέρ των Σκοπίων.

    Ο Ερντογάν δήλωσε προ 3 εβδομάδων, πως «η Τουρκία δεν θα δεχθεί ΠΟΤΕ να εισέλθει στο ΝΑΤΟ η χώρα αυτή με όνομα που δεν θα συμπεριλαμβάνει τον όρο Μακεδονία».

    Επίσης, η Τουρκία δήλωσε ανοιχτά την συμμαχία της με το κρατίδιο των Σκοπίων. Διά του προέδρου της Ερντογάν δήλωσε μιλώντας σε σύνοδο Βαλκάνιων μεταναστών στην Κωνσταντινούπολη στις 5/2/2018, πως «η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της “Μακεδονίας” (σ.σ. ΠΓΔΜ) στο συγκεκριμένο ζήτημα, απλώς επειδή η Ελλάδα δεν έχει δίκιο σε αυτή την περίπτωση» σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο της ΠΓΔΜ, TV NOVA.
    Ακόμη, ο τούρκος Πρόεδρος πρόσθεσε ότι οι δεσμοί μεταξύ Τουρκίας και ΠΓΔΜ είναι αδελφικοί, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Άγκυρα και Σκόπια δεν έχουν καμία διαφορά και δεν πρόκειται να αφήσουμε τους αδελφούς μας μόνους. Θα είμαστε πάντα μαζί τους».

    Γιατί άραγε ενδιαφέρεται τόσο ζωηρά η Τουρκία για το όνομα της Μακεδονίας να συμπεριλαμβάνεται στην ονομασία της γειτονικής μας χώρας; Η Τουρκία που με όλους τους τρόπους, έχει διαδηλώσει τις εδαφικές της βλέψεις εις βάρος της Ελλάδας και μάλιστα ασκεί κυριαρχία στο Αιγαίο; Ξεκάθαρα, η Τουρκία πράττει αυτά για να θεμελιώσει το δικαίωμα των Σκοπίων για επέκταση των εδαφών του εις βάρος της Μακεδονίας μας, με σύνορα ως τον Όλυμπο της Πιερίας μας. Και με άμεση συνέπεια φυσικά, η Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο να περιέλθει ευκολότερα στα χέρια της Τουρκίας.

    Παρά ταύτα προβαίνετε στην αδιανόητη και ανεξήγητη, ιδίως ενόψει των ανωτέρω και δικών σας παραδοχών για εδαφικές βλέψεις της χώρας των Σκοπίων επί των εδαφών της Ελλάδας ιστορικά, παραδοχή παρακάτω στην ανακοίνωσή σας του υπουργείου εξωτερικών του οποίου προϊστασθε, ότι :

    «Η Ελλάδα είναι σταθερή στην ειλικρινή επιθυμία της για την επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας στο ζήτημα του ονόματος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει προτείνει ένα ρεαλιστικό και βιώσιμο πλαίσιο διευθέτησης, το οποίο στοχεύει στην εξεύρεση οριστικής λύσης στο θέμα του ονόματος. Η θέση μας είναι σαφής: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη «Μακεδονία» που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή».

    Η θέση σας αυτή προφανώς αντίκειται στα συμφέροντα της Ελλάδας και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην δικαίωση των εδαφικών βλέψεων της γειτονικής μας χώρας που επαναλαμβάνω, είναι σύμφυτες με το όνομα της Μακεδονίας. Δίνεις το όνομα Μακεδονία, δίνεις την ιστορία της Μακεδονίας, δίνεις τα εδάφη της Μακεδονίας. ERGA OMNES όπως και σεις αναφέρετε.

    Η θέση σας αυτή προφανώς αντίκειται στις δημοκρατικές αρχές του πολιτεύματός μας, όπως προσδιορίζεται από το Σύνταγμά μας, κατά το οποίο, άρθρο 1 Συντάγματος: «το πολίτευμα της Ελλάδας είναι προεδρευομένη κοινοβουλευτική Δημοκρατία, αλλά θεμέλιό της είναι η λαϊκή κυριαρχία. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό και υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους».

    Διότι ποτέ ο ελληνικός λαός δεν έδωσε την ρητή εντολή του ή έστω την εξουσιοδότησή του στην κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές της 15ης Σεπτέμβρη 2015, να διαχειριστεί εν λευκώ το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας με εκχώρηση μάλιστα του ονόματος της Μακεδονίας, για πρώτη φορά στο ιστορικό της διαπραγμάτευσης αυτής, ως επίσημη θέση της Ελλάδας. Θέση προς την οποία, και καθ’υπόνοιαν ακόμα, ανέκαθεν, από τότε που προέκυψε το πρόβλημα, από το 1991 δηλαδή, ο ελληνικός λαός αντιτάχθηκε εξόφθαλμα και σθεναρά.

    Η θέση που εκφράσατε, ως θέση της Ελλάδας, με την ανακοίνωσή σας την από 11/2/2018 (και κατ’επανάληψιν προφορικά), και είναι η θέση αυτή «σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη «Μακεδονία» που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή», είναι, προφανώς, κατά την κρίση σας επωφελής για την Ελλάδα. Κατά την δική μας κρίση και εκτίμηση λειτουργεί εις βάρος της Ελλάδας και μάλιστα συνιστά εκ μέρους σας αδιανόητη εκχώρηση εδαφών λόγω της παραχώρησης του ονόματος.

    Κατά την δική μας κρίση, επαληθεύεται έτσι, η ανακοίνωση της κας Μπενάκη στην ορκωμοσία Παπούλια στις 8/2/2005 «του γεγονότος» (δική της φράση επακριβώς), περί «περιορισμού των εθνικών συνόρων και ενός μέρους της εθνικής κυριαρχίας χάριν της ειρήνης και της ευημερίας και της ασφάλειας στην διευρυμένη Ευρώπη».

    Είτε η δική σας κρίση και ανάγνωση των γεγονότων είναι σωστή, και η εκχώρηση του ονόματος Μακεδονία, λειτουργεί υπέρ των συμφερόντων της Ελλάδας, είτε η δικιά μας κρίση και εκτίμηση ότι η εκχώρηση του ονόματος, λειτουργεί καταστροφικά εναντίον των συμφερόντων της Ελλάδας, ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΡΕΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ.

    Ο ελληνικός λαός αντιτάχθηκε στην συντριπτική του πλειοψηφία, προς την προσωπική σας θέση αυτή, που εσείς προσπαθείτε να μετατρέψετε και χαρακτηρίζετε προς τον σκοπό αυτόν, ως θέση της Ελλάδας.

    Μία θέση της Ελλάδας, καινοφανή, που η δικιά σας κυβέρνηση για πρώτη φορά εξέφρασε. Ως σήμερα καμία κυβέρνηση ποτέ, από το 1992 κι εντεύθεν, οπότε η θέση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ήταν «ΠΟΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στην ονομασία της γείτονος χώρας, δεν άλλαξε την θέση αυτή.

    Μάλιστα δε, εξαιτίας του γεγονότος αυτού, η ελληνική κυβέρνηση τον Απρίλιο του 2008 απείλησε με Βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, ακριβώς επειδή ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ (γνωστό στην ιστορία ως «βέτο της ελληνικής κυβέρνησης στο Βουκουρέστι»). Αποτέλεσμα της στάσης της τότε κυβέρνησης ήταν η ομόφωνη απόφαση 4/08, των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, με την οποία υιοθετήθηκαν οι ελληνικές θέσεις αναφορικά με το όνομα της γειτονικής χώρας και τα συναφή ζητήματα και η ανακοίνωση ανέφερε επί λέξει “Η συμμαχία θα ανανεώσει την πρόσκληση στην ΠΓΔΜ μόλις βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση για το ζήτημα της ονομασίας”, δηλαδή είπε ότι δεν μπορεί να ενταχθεί η χώρα αυτή στην συμμαχία αν προηγουμένως δεν λυθεί συναινετικά το θέμα της ονομασίας της με την Ελλάδα, (όχι υποχρεωτικά με τον όρο Μακεδονία να συμπεριλαμβάνεται σε αυτήν).

    Σε κάθε περίπτωση και σε οποία ανάγνωση των γεγονότων από το 1992 κι εντεύθεν αφορώντα το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και να προβαίνετε, ο ελληνικός λαός είναι αντίθετος στην εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας.

    Προς την κατεύθυνση αυτή, της ΑΠΟΛΥΤΗΣ αντίθεσης του ελληνικού λαού στην μετατροπή της προσωπικής σας θέσης σε ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, αλλά και της επίδοσης προς εσάς και την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχετε προσωπικά, ειδικής εντολής, δίκην δημοψηφίσματος, έλαβαν χώρα 2 συλλαλητήρια. Το πρώτο στην Θεσσαλονίκη στις 21/1/2018 και στην Αθήνα στις 4/2/2018, υπό την αιγίδα μας το πρώτο, με διοργανωτές εμάς το δεύτερο.

    Στο πρώτο, που επιλέξατε να αγνοήσετε, κυβέρνηση και κρατικά μέσα ενημέρωσης, (αφού προηγουμένως είχατε αποκηρύξει όλοι οι θεσμικοί παράγοντες, κόμματα και εκκλησία), συμμετείχαν περί τις 550.000 έλληνες πολίτες που σας έδωσαν την ειδική εντολή, μετατρέποντας το συλλαλητήριο σε εθνοσυνέλευση, κι εκδίδοντας ειδικό ψήφισμα, να μην συμπεριλάβετε το όνομα Μακεδονία στην σύνθετη ονομασία της χώρας των Σκοπίων κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

    Το νόημα και τον όγκο του δεύτερου συλλαλητηρίου, της 4/2/18 στο Σύνταγμα, επιλέξατε να το διαστρέψετε. Το σχολιάσατε στο τουίτερ(!), αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς, στην καταγέλαστη και δόλια ανακοίνωση της Αστυνομίας, (ότι 140.000 άνθρωποι έλαβαν μέρος σε αυτό). Και είπατε ότι «σήμερα διαψεύσθηκαν οι δημοσκοπήσεις της διαπλοκής. Φάνηκε η γύμνια της ΝΔ αλλά και όσων δεν άκουσαν τον λόγο του Οικουμενικού Πατριάρχη. Εκατομμύρια ελλήνων πατριωτών έκαναν την επιλογή τους. Συνεχίζω λοιπόν, με ήσυχη συνείδηση και ευθύνη να διαπραγματεύομαι για το καλό της πατρίδας».

    Δεν θα ενσκήψουμε στον πειρασμό να σας υποδείξουμε ποιο είναι το καλό της πατρίδας. Ούτε αν επιτρέπεται να είναι ήσυχη η συνείδησή σας, με την μετακίνηση της θέσης της Ελλάδας από την πάγια μετά το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών το 1992, «ΠΟΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», στην ονομασία της γειτονικής χώρας. Όμως ρητά σας δηλώνουμε ότι δεν έχετε το δικαίωμα να μετατρέψετε την ως άνω προσωπική σας θέση σε θέση της Ελλάδας, άκοντος του ελληνικού λαού.

    Με σαφήνεια θα σας πούμε: Αν μετά το συλλαλητήριο του 1,5-2 εκ πολιτών στο Σύνταγμα, (σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης BBC, CNN και λοιπά), η εντολή του ελληνικού λαού προς εσάς να μην συμπεριλάβετε ΕΠ’ΟΥΔΕΝΙ ΟΡΩ το όνομα της Μακεδονίας μας στην ονομασία της γειτονικής χώρας, (γιατί το όνομα ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΔΑΦΟΣ), δεν ήταν κατανοητή, σαφής και πλήρης για εσάς,

    Σας καλούμε να προβείτε απαραιτήτως κι απαρεγκλίτως με πρότασή σας που θα γίνει πρόταση του υπουργικού συμβουλίου, προς την βουλή, σε προκήρυξη δημοψηφίσματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 2 για κρίσιμο εθνικό θέμα. Το ερώτημα του δημοψηφίσματος πρέπει να είναι σαφές και ξεκάθαρο:

    «Να συμπεριλαμβάνεται το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στην ονομασία της χώρας των Σκοπίων; ΝΑΙ – ΟΧΙ»

    και κανένα άλλο, ώστε να έχετε καθαρή την κρίση του ελληνικού λαού επί του θέματος, αφού δείχνετε να μην την αντιλαμβάνεστε ήδη.

    Αν παρά ταύτα δεν προβείτε στα νόμιμα, δηλαδή στην προκήρυξη δημοψηφίσματος με το ως άνω ξεκάθαρο ερώτημα και κανένα άλλο, ώστε δεσμευτικά για εσάς και την κυβέρνησή σας να προκύψει η απάντηση του ελληνικού λαού, αλλά εξακολουθήσετε την αντισυνταγματική και αδιανόητη μετατροπή της προσωπικής σας θέσης σε θέση της ΕΛΛΑΔΑΣ, με το ως άνω εκπεφρασμένο πολλάκις περιεχόμενο, «σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη «Μακεδονία» που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή», ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ, ότι διαπράττετε το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, και της άμεσης συνέργειας σε επιβουλή της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, που προβλέπονται στα άρθρα του Ποινικού Κώδικα 134 και 138 και που τιμωρούνται το μεν πρώτο με ισόβια κάθειρξη, το δε δεύτερο με θάνατο.»

    Κύριε Πρωθυπουργέ, επειδή ο ως άνω υπουργός των εξωτερικών, είναι υπόλογος σε σας και την κυβέρνησή σας και οι προσωπικές του απόψεις για το θέμα της Μακεδονίας μετατρέπονται σε επίσημη θέση της κυβέρνησης της Ελλάδας, αυτονοήτως μόνο με την έγκρισή σας, απευθύνουμε και σε εσάς προσωπικά, ότι:

    Αν παρά ταύτα δεν προβείτε στα νόμιμα, δηλαδή στην προκήρυξη δημοψηφίσματος με το ως άνω ξεκάθαρο ερώτημα και κανένα άλλο, ώστε δεσμευτικά για εσάς και την κυβέρνησή σας να προκύψει η απάντηση του ελληνικού λαού, αλλά εξακολουθήσετε την αντισυνταγματική και αδιανόητη μετατροπή της προσωπικής σας θέσης σε θέση της ΕΛΛΑΔΑΣ, με το ως άνω εκπεφρασμένο πολλάκις περιεχόμενο, «σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη «Μακεδονία» που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή», ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ, ότι διαπράττετε το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, και της άμεσης συνέργειας σε επιβουλή της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, που προβλέπονται στα άρθρα του Ποινικού Κώδικα 134 και 138 και που τιμωρούνται το μεν πρώτο με ισόβια κάθειρξη, το δε δεύτερο με θάνατο.

    Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σ’εκείνον προς τον οποίον απευθύνεται για να λάβει γνώση και να επέλθουν οι νόμιμες συνέπειες.

    ΑΘΗΝΑ 12/2/2018

    ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

    ΟΙ ΕΞΩΔΙΚΩΣ ΚΑΛΟΥΝΤΕΣ

    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΑΤΣΙΟΣ για λογαριασμό της πρώτης εξωδίκως καλούσας

    ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ (κατ’εντολήν και για λογαριασμό των 2ης έως 4ης εξωδίκως καλουσών)


    press-gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ