• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

    Πρόταση-βόμβα από τα Επιτελεία στον Α.Τσίπρα: «Να δώσουμε όπλα και να εκπαιδεύσουμε τους πολίτες πριν να είναι αργά»...

    Οπως αναφέρουν απόλυτα ασφαλείς πηγές στο pronews.gr, η στρατιωτική ηγεσία προχώρησε στην υποβολή πρότασης προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αρχικά, και εν συνεχεία, μαζί με τον υπουργό Π.Καμμένο, η πρόταση τέθηκε υπ'όψιν του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και αφορά την ικανοποίηση της ανάγκης να ενισχυθεί άμεσα ο χαρακτήρας της Εθνοφυλακής με την μαζική χορήγηση οπλισμού σε μεγάλο αριθμό πολιτών, οι οποίοι θα έχουν μαζί στα σπίτια τους αποθηκευμένα και τα απαραίτητα πυρομαχικά!


    H πρόταση αφορά μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό.

    Ακόμα και τώρα να ληφθεί η απόφαση δεν είναι κάτι που μπορεί να ξεκινήσει να υλοποιείται πριν το ερχόμενο φθινόπωρο και θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια περίπου...


    Η πρόταση είναι απόλυτα συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη σε πέντε βασικές παραμέτρους:

    - Ανεπαρκής επάνδρωση των μονάδων πρώτης γραμμής του Ελληνικού Στρατού 

    - Αρνητική προοπτική για την απόδοση στρατευσίμων στις επόμενες κλάσεις την ερχόμενη πενταετία λόγω δημογραφικού

    -Δεδομένη αδυναμία αποστολής ενισχύσεων από την ηπειρωτική Ελλάδα στα νησιά σε περίπτωση μείζονος "θερμής" κρίσης με τη Τουρκία

    -Αδυναμία διανομής οπλισμού και πυρομαχικών ώρες πριν από πιθανή επερχόμενη κρίση λόγω αντικειμενικών προβλημάτων επιμελητείας

    -Αδυναμία αποτελεσματικής χρήσης των όπλων ακόμα και αν μοιραστούν σε συνθήκες κρίσης λόγω μη εκπαίδευσης των πολιτών

    Τα Επιτελεία (όλα τα Επιτελεία, το καθένα για τους δικούς του λόγους), ζητούν να ανοίξουν οι αποθήκες, να μοιραστούν σε πολίτες βάσει συγκεκριμένου και οργανωμένου σχεδίου που θα λαμβάνει υπ'όψιν την ηλικία, την εκπαίδευση, το επάγγελμα και την δυνατότητα επιχερησιακής αξιοποίησής τους, 50.000-100.000 αυτόματα τυφέκια G3-A3/A4 που έχουν παραχθεί από την τότε ΕΒΟ την δεκαετία του '80 και είναι αχρησιμοποίητα.

    Υπάρχουν και 15.000 αυτόματα επιθετικά τυφέκια FN/FAL, τα οποία παλαιότερος σχεδιασμός προέβλεπε να διατεθούν στον εξοπλισμό ισάριθμων εφέδρων που έχουν περάσει εκπαίδευση από τις ειδικές δυνάμεις, στην Δυτική Θράκη. 

    Για το κάθε όπλο από τα παραπάνω θα δοθούν 100 φυσίγγια και θα είναι υποχρέωση του κάθε έφεδρου η διατήρησή τους σε καλή κατάσταση και φυσικά η διατήρησή τους ενσφράγιστα εντός της οικίας του κάθε πολίτη. Προβλέπονται τακτικοί έλεγχοι για να διαπιστώνεται η κατάσταση των όπλων και η διατήρηση των πυρομαχικών.

    Το σημαντικότερο όλων: Προβλέπεται η εκπαίδευσή τους μία εβδομάδα κάθε χρόνο. Κανονική εκπαίδευση.

    Ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας έχει λάβει την πρόταση, αλλά διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις.

    Παρά το γεγονός ότι ουδέποτε η Εθνοφυλακή προκάλεσε προβλήματα ασφάλειας στη χώρα, είναι δύσκολο να πειστεί για την σκοπιμότητα της κίνησης. 

    Πάντως οι Αρχηγοί είναι όχι απλώς υπέρ, αλλά το τεκμηριώνουν. Π.χ. η ηγεσία του Ναυτικού σημειώνει ότι "Θα είναι πολύ δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο να μεταφερθούν ενισχύσεις από θαλάσσης", η ηγεσία της Αεροπορίας αναφέρει ότι "Χωρίς απόλυτη αεροπορική υπεροχή είναι αδύνατον να μεταφέρουμε προσωπικό και έχουμε το πρόβλημα της φύλαξης των αεροδρομίων".

    Η απόφαση είναι στα χέρια του Α.Τσίπρα.


    pronews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ