• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

    Γιατί δεν πρέπει να παίρνετε ποτέ το κινητό μαζί σας στην τουαλέτα

    Δεν γνωρίζουμε ποια είναι η δική σας σχέση με το κινητό σας, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να το αποχωριστούν ούτε όταν πηγαίνουν στην τουαλέτα. Και δεν αναφερόμαστε σε εκείνους που μπορεί να κάνουν ντους και να το έχουν ακουμπισμένο κάπου μέσα στο μπάνιο, αλλά για εκείνους που χαζεύουν στο κινητό τους ακόμη και την στιγμή που προσπαθούν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της φύσης.
    Σε αυτή την κατηγορία φαίνεται πως ανήκουν μάλιστα πολλοί Αυστραλοί, όπως έδειξε μια πρόσφατη έρευνα, αφούι δεν αφήνουν το κινητό από τα χέρια τους ούτε όταν κάθονται στην λεκάνη της τουαλέτας.
    Στο άκουσμα αυτών των ευρημάτων, μερίδα ειδικών έσπευσε να προειδοποιήσει πως πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη για την υγεία μας συνήθεια και όπως λέει ο μικροβιολόγος στο London Metropolitan University, Paul Matewele «το να πιάνει κανείς το κινητό του αφού έχει χρησιμοποιήσει την τουαλέτα και πριν πλύνει τα χέρια του, είναι μια πολύ κακή ιδέα».
    Η λεκάνη της τουαλέτας είναι προφανώς ένα από τα πιο βρώμικα σημεία του σπιτιού, μια επικίνδυνη εστία μικροβίων. Αυτό το γνωρίζουμε. Αυτό όμως που επισημαίνει ο μικριοβιολόγος είναι πως η μεταφορά μικροβίων από την λεκάνη κυρίως στα κινητά είναι εξαιρετικά επικίνδυνη καθώς τα κουβαλάμε μαζί μας όπου και αν πάμε αλλά και επειδή είναι μια φιλική επιφάνεια για κάποιους επικίνδυνους ιούς
    Η διαρκής χρήση των κινητών, σε όποιο χώρο και αν βρισκόμαστε ασχέτως του πόσο επικίνδυνοι είναι σε ό,τι αφορά την έκθεση σε μικρόβια, είναι προβληματική. Φανταστείτε μόνο να πάτε τουαλέτα, να πιάσετε το κινητό πριν πλύνετε τα χέρια σας και μετά να μεταφέρετε το κινητό σε άλλο χώρο και να το ακουμπήσετε πχ στο τραπέζι που θα φάτε το μεσημεριανό σας. Φυσικά στο τραπέζι δεν έχετε ακουμπήσει μόνο το κινητό!
    «Τα καθίσματα τουαλέτας, τα χερούλια, οι νεροχύτες και οι τάπες είναι γεμάτες από μικρόβια όπως E. Coli που μπορεί να προκαλέσει, όπως εξηγεί ο κ. Matewele, λοιμώξεις στο ουροποιητικό σύστημα αλλά εντερικές παθήσεις, το C. diff μπορεί να προκαλέσει διάρροια, ενώ το ακινετοβακτήριο μπορεί να προκαλέσει μεταδοτική λοίμωξη του αναπνευστικού.
    Ο κ. Matewele μας θυμίζει επίσης πως αν και ο ιός της γρίπης πεθαίνει λίγα λεπτά αφού βγει από τον ανθρώπινο οργανισμό, ο νοροϊός-το συχνότερο αίτιο επιδημιών ιογενούς γαστρεντερίτιδας - μπορεί να επιβιώσει για πολύ καιρό εκτός του ανθρώπινου οργανισμού, σε ξηρές επιφάνειες ακριβώς όπως το κινητό μας!
    Για να αποτρέψουμε την διασπορά τους το κινητό δεν θα πρέπει να «εισέρχεται» στο μπάνιο. Μπορεί να παραμείνει σε κάποια τσέπη, στην τσάντα κλπ. Εάν πάλι δεν κρατιέστε και πρέπει οπωσδήποτε να το πάρετε μαζί σας στην τουαλέτα για να τραβήξετε φωτογραφία στην τουαλέτα του bar , θυμηθείτε τουλάχιστον να πλύνετε σχολαστικά τα χέρια σας πριν και μετά τη χρήση της τουαλέτας.
    Γενικός κανόνας είναι το συχνό και σχολαστικό πλύσιμο, η διατήρηση κρίσιμων επιφανειών όπως τα πόμολα και τα κινητά τηλέφωνα όσο πιο καθαρά γίνεται. 

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ