• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

    Ισραήλ – Ανακάλυψαν ψηφιδωτό 1800 ετών με επιγραφή στα ελληνικά (φωτό)

    Αρχαιολόγοι δήλωσαν την Πέμπτη, ότι ένα ψηφιδωτό μωσαϊκό ηλικίας 1.800 ετών που χρονολογείται από τη Ρωμαϊκή εποχή έχει ανακαλυφθεί στο Ισραήλ.
    Το ψηφιδωτό ανακαλύφθηκε κατά την ανασκαφή κτιρίου από τη βυζαντινή περίοδο – περίπου 300 χρόνια νεώτερης ηλικίας – στην παραλιακή πόλη της Καισάρειας.

    «Η έκπληξη ήταν ότι βρήκαμε δύο όμορφα μνημεία από τις ένδοξες ημέρες της Καισάρειας», δήλωσε στο Reuters ο κ. Peter Gendelman, συν-διευθυντής ανασκαφής για την Αρχή Ισραηλινών Αρχαιοτήτων, για το κτίριο και το μωσαϊκό.
    Η Καισάρεια ήταν μια ζωντανή ρωμαϊκή μητρόπολη, που χτίστηκε προς τιμήν του αυτοκράτορα Αυγούστου Καίσαρα από το βασιλιά Ηρώδη, ο οποίος κυβέρνησε την Ιουδαία από το 37 π.Χ. μέχρι το θάνατό του το 4 π.Χ.
    Το τμήμα του μωσαϊκού που βρέθηκε ήταν 3,5 μέτρα και απεικονίζει τρεις άνδρες με ρόμπα, καθώς και γεωμετρικά σχέδια και επιγραφή στην ελληνική γλώσσα, η οποία είναι κατεστραμμένη.
    Αν το ψηφιδωτό κοσμούσε κάποιο αρχοντικό, οι αριθμοί θα μπορούσαν να ήταν οι ιδιοκτήτες ή αν ήταν δημόσιο κτίριο, μπορεί να ήταν οι δωρητές του ψηφιδωτού ή τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, είπε ο Gendelman.
    Το μωσαϊκό είχε περίπου 12.000 πέτρες ανά τετραγωνικό μέτρο, δήλωσαν οι υπεύθυνοι.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ