• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018

  Τι άλλαξε στο DNA του αστροναύτη Σκοτ Κέλι μετά από έναν χρόνο παραμονής στο διάστημα

  Μπορεί να αλλάξει το DNA ενός ανθρώπου εάν περάσει κάποιο καιρό στο διάστημα; Την απάντηση στο ερώτημα αυτό έρχεται να δώσει η NASA με μια μελέτη που έκανε πάνω στον Αμερικανό αστροναύτη Σκοτ Κέλι και τον δίδυμο αδερφό του, Μαρκ.  Επιδιώκοντας να ανακαλύψουν τι συμβαίνει στο οργανισμό ενός ανθρώπου μετά την παραμονή ενός έτους στο διάστημα, οι ερευνητές της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας ανακάλυψαν πως το DNA του Σκοτ υπέστη αλλαγές κατά 7%. 
  Ο Σκοτ έμεινε συνολικά 520 ημέρες στον διεθνή διαστημικό σταθμό, ενώ ο αδερφός του -επίσης αστροναύτης- το διάστημα αυτό βρισκόταν στη Γη. 
  39twins study
  Πηγή: NASA
  Οι ερευνητές συνδέουν το διαστημικό ταξίδι με «παρενέργειες» όπως άγχος λόγω της στέρησης οξυγόνου, αυξημένη φλεγμονή και έντονες μετατοπίσεις των θρεπτικών ουσιών που επηρεάζουν τα γονίδια. 
  39kelly twins
  Πηγή: NASA
  Ορισμένες από αυτές τις αλλαγές επανήλθαν στο φυσιολογικό μέσα σε λίγες ώρες από την προσγείωση του Σκοτ στη Γη, άλλες όμως όχι, παρ΄ ότι έχουν περάσει περίπου έξι μήνες από την επιστροφή του. Αυτές παρατηρούνται μεταξύ άλλων στην λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και του αμφιβληστροειδούς του. 

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

  Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

  ΔΙΑΦΟΡΑ

  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  Από το Blogger.

  ΣΕΝΑΡΙΑ