• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

    Η σατανική οντότητα του ίντερνετ που «διέταξε» τη δολοφονία μιας 12χρονης από τις κολλητές της

    Το απόκοσμο δημιούργημα, Slender Man, και η τραγωδία με τις 19 μαχαιριές


    «Οι πόλεμοι πλέον θα γίνονται μέσα από το διαδίκτυο» είχε δηλώσει πριν από περίπου ένα χρόνο, μεταξύ άλλων ο πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης στο newsbeast.gr. Ο κ. Σφακιανάκης είχε αναφερθεί  στις κυβερνοεπιθέσεις αλλά και τα επικίνδυνα διαδικτυακά «παιχνίδια όπως η «Μπλε Φάλαινα» που τότε άρχιζαν να χτυπούν και τις (διαδικτυακές) πόρτες των ελληνικών σπιτιών.
    Το ίντερνετ είναι ένας αχανής και αρκετά περίεργος χώρος ο οποίος χωρίς την απαραίτητη προεργασία και ενημέρωση μπορεί να αποβεί ακόμα και μοιραίος. Καθημερινά οι διαχειριστές ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης έρχονται σε επαφή με βίντεο από απόπειρες αυτοκτονίας ή δολοφονίες μπροστά στις κάμερες και για τις οποίες έχουν ελάχιστα λεπτά να κρίνουν αν πρέπει να ανέβουν και μέχρι πιο βαθμό αυτό που βλέπουν είναι αληθινό. Και αν είναι αληθινό να ενημερώσουν τους αρμόδιους για να διερευνήσουν από εκεί πέρα τα καθέκαστα.
    Φανταστείτε λοιπόν πώς μπορεί να ένιωσε ο εμπνευστής ενός διαγωνισμού σε ένα forum ο οποίος κάλεσε τους επίδοξους δημιουργούς να φτιάξουν στο photoshop απόκοσμες και μεταφυσικές οντότητες, όταν θα πληροφορήθηκε ότι μία από αυτές τις οντότητες «ανάγκασε» δύο 12χρονα κορίτσια να ρίξουν 19 μαχαιριές σε μία συνομήλική τους…
    Άλλη μία σατανική φανταστική οντότητα-γέννημα του διαδικτύου οδήγησε σε μία παρολίγον τραγωδία και την καταστροφή δύο νεαρών κοριτσιών και των οικογενειών τους.
    Ο διαγωνισμός και το υπερφυσικό τέρας που έγινε viral
    wkglfnm1
    Οι χρήστες του forum Something Awful, που είχαν γνώσεις illustration και ζωγραφικής, πίσω στο 2009 βρέθηκαν μπροστά σε μία ενδιαφέρουσα πρόκληση: Να δημιουργήσουν έναν φανταστικό υπερφυσικό χαρακτήρα μέσω της επεξεργασίας στο photoshop καθημερινών φωτογραφιών.
    Ο χρήστης Eric Knudsen ο οποίος συμμετείχε στο forum με το προσωνύμιο Victor Surge δημιούργησε μία απόκοσμη εικόνα μιας οντότητας χωρίς χαρακτηριστικά προσώπου, αφύσικα ψηλή και με υπερφυσικά πάνω άκρα.
    Ο Slender Man όπως έγινε αργότερα γνωστός απέκτησε μία αυξανόμενη φήμη διαδικτυακά με αρκετά ιντερνετικά παράγωγά του να κυκλοφορούν online. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ο Slender Man ήταν πρωταγωνιστής σε δεκάδες ιστορίες μυθοπλασίας, οι οποίες ταξίδευαν γοργά από site σε site αποκτώντας το όνομα της «οντότητας-μύθος».
    Σύμφωνα με τις ιντερνετικές «γραφές» και τις θεωρίες συνωμοσίας η συγκεκριμένη οντότητα «μαρκάρει» τα θύματά του, τα οποία «απαγάγει, τρομοκρατεί και συχνά τους μεταδίδει την ασθένεια Slender, μία μορφή παράνοιας που προκαλούν συνεχής εφιάλτες και αίσθημα καταδίωξης».
    «Έλα να παίξουμε κρυφτό στο δάσος»
    wkglfnm2
    Μία παρέα τριών 12χρονων κοριτσιών κάθε μέρα έπαιζε μαζί. Στο σχολείο, στη γειτονιά, «αλήτευαν» με τα πατίνια τους κάτω από τον ήλιο και είχαν την ζωή κάποιων φυσιολογικών παιδιών της 6ης Δημοτικού.
    Μιλάμε για το 2014 όταν η παρέα των Ανίσα Ουέιερ, Μόργκαν Γκέισερ και Πέιτον Λούτνερ έπαιζαν στην αυλή ενός σπιτιού χωρίς να ξέρει κανείς τι έχουν σχεδιάσει στα παιδικά, αλλά διαταραγμένα μυαλά τους, τα δύο πρώτα κορίτσια.
    Τα δύο κορίτσια επισκέπτονταν συχνά τον ιστότοπο Creepypasta που αφηγείται στους χρήστες του Διαδικτύου ιστορίες τρόμου και φρίκης. Όπως αναφέρθηκε αργότερα από τους κατήγορους στο δικαστήριο οι Ουέιερ και Γκέισερ «ήθελαν να σκοτώσουν για να ικανοποιήσουν έναν εικονικό χαρακτήρα». Αυτός ο χαρακτήρας ήταν ο «Slenderman», που απήγαγε παιδιά σύμφωνα με το μύθο, ενώ οι ίδιες ισχυρίστηκαν μεταξύ άλλων ότι φοβόντουσαν πως θα επιτεθεί στις οικογένειές τους εάν εκείνες δεν δράσουν ανάλογα.
    Για μήνες λοιπόν σχεδίαζαν μία φρικτή πράξη: Να θυσιάσουν την φίλη τους Πέιτον Λούτνερ ώστε η οντότητα να μην της ενοχλεί άλλο. Και τελικά έθεσαν σε λειτουργία τα αποτρόπαια πλάνα τους.
    Ήταν μαζί και οι 3 όταν η Μόργκαν πρότεινε στην Πέιτον να πάνε βόλτα στο κοντινό δάσος. Πηγαίνοντας τελικά προς τα εκεί το νεαρό κορίτσι έδειξε στη συνεργό της το μαχαίρι που είχε κρύψει στην ζώνη της. Η Ανίσα στη θέα του μαχαιριού δεν αντέδρασε. Άλλωστε ήξερε για το «θέλημα του Slender Man» εδώ και μήνες. Και τον τρόπο με τον οποίο θα τον ικανοποιούσαν.
    Η παρολίγον τραγωδία και οι «χαμένες» ζωές
    Τα τρία κορίτσια είχαν ήδη αρχίσει να φτάνουν τις πρώτες συστάδες των δέντρων του δάσους όταν η Ανίσα πρότεινε στην παρέα της να παίξουν κρυφτό. Μόλις η 12χρονη Πέιτον γύρισε την πλάτη της χωρίς να έχει σκεφτεί το τι θα της συνέβαινε η Μόργκαν βρήκε την ευκαιρία για την επίθεσή της.
    Μαχαίρωσε την φίλη της στο στήθος, στα χέρια, στα πόδια στο λαιμό, δίπλα στην καρδιά. Συνολικά 19 φορές. Η Πέιτον ούρλιαζε από τους πόνους αλλά τα δύο κορίτσια έτρεξαν μακριά από το σημείο αφήνοντάς την να πεθάνει αβοήθητη.
    wkglfnm3
    Λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα και περίπου 5 ώρες μετά ένα αυτοκίνητο της τοπικής αστυνομίας του Ουισκόνσιν εντόπισε τα δύο κορίτσια να περιφέρονται με την Μόργκαν να έχει αίματα στα ρούχα τους. «Είσαι τραυματισμένη;», ρώτησε ο αστυνομικός την Μόργκαν με εκείνη να του απαντά «όχι». «Τότε από πού προήλθαν τα αίματα;», αναρωτήθηκε ο βοηθός του σερίφη, για να πάρει την απάντηση που του πάγωσε το αίμα: «Έπρεπε να μαχαιρώσω την φίλη μου».
    Μέχρι εκείνη τη στιγμή τα δύο κορίτσια δεν ήξεραν ότι κόντρα σε όλα η Πέιτον θα σερνόταν για αρκετά μέτρα μέχρι να εντοπιστεί και εν τέλει να επιβιώσει από τις μαχαιριές που της είχαν καταφέρει οι δύο «φίλες» της.
    Η δίκη των κοριτσιών και η κατοικία του Slender Man
    wkglfnm4
    Η δίκη ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2017 και αμέσως φάνηκε ότι τα δύο κορίτσια θα επικαλεστούν ψυχικά νοσήματα. Άρχισαν να ρίχνουν την ευθύνη της επίθεσης η μία στην άλλη ενώ η υπερασπιστική τους γραμμή ήταν η «παράνοια».
    Παρόλα αυτά και μετά από όσα ακούστηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου τα κορίτσια φάνηκε να ήταν πολύ καλά προετοιμασμένα για αυτό που θα έκαναν. Όταν τις εντόπισαν οι αστυνομικοί ήταν καθοδόν για το εθνικό πάρκο Νικολέ του Ουισκόνσιν όπου εκεί πίστευαν ότι βρισκόταν η κατοικία του Slender Man και ο οποίος θα της υποδεχόταν εγκάρδια αφού είχαν εκτελέσει την δολοφονική αποστολή τους.
    wkglfnm5
    «Είχαμε μαζί μας μπάρες δημητριακών, νερά αλλά και φωτογραφίες για να μην ξεχάσουμε τις οικογένειες μας», είπαν τα κορίτσια μεταξύ των ατελείωτων ωρών ανακρίσεων.
    Εν τέλει το δικαστήριο μετά από μήνες έντονων διαδικασιών έπρεπε να αποφανθεί για τον βαθμό συμμετοχής των κοριτσιών στη απόπειρα ανθρωποκτονίας, την ποινή τους αλλά και το κατά πόσο είχαν σώας τας φρένας τους.
    Η Μόργκαν Γκέισερ που τώρα είναι 16 ετών καταδικάστηκε σε 40 έτη κάθειρξης σε ψυχιατρικό ίδρυμα ενώ η συγκατηγορούμενή της Ανίσα Ουέιερ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κράτησης επίσης σε ψυχιατρικό κατάστημα για συνέργεια στο έγκλημα.
    Το δίκτυο HBO μάλιστα είχε γυρίσει το ντοκιμαντέρ «Beware the Slenderman» οι δημιουργοί του οποίου εμπνεύστηκαν από την φρικτή υπόθεση των τριών κοριτσιών και του διαδικτυακού «αφέντη» τους.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ