• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

    Σήμερα η κηδεία του Στίβεν Χόκινγκ

    Θα ξεκινήσει στις 14:00 (τοπική ώρα 16:00 ώρα Ελλάδας) στην εκκλησία St Mary the Great στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ
    Σήμερα το απόγευμα η οικογένεια, οι φίλοι και οι συνάδελφοι του διάσημου θεωρητικού φυσικού Στίβεν Χόκινγκ θα τον αποχαιρετίσουν στη διάρκεια μιας ιδιωτικής τελετής που θα πραγματοποιηθεί στο Κέμπριτζ.


    Η κηδεία του Χόκινγκ, πεπεισμένου άθεου ο οποίος πέθανε στις 14 Μαρτίου σε ηλικία 76 ετών, θα ξεκινήσει στις 14:00 (τοπική ώρα 16:00 ώρα Ελλάδας) στην εκκλησία St Mary the Great στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, όπου εργάστηκε επί περισσότερα από 50 χρόνια.

    «Ήταν αναπόσπαστο και ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο κομμάτι του πανεπιστημίου και της πόλης. Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε να τελέσουμε την κηδεία του στην πόλη που αγαπούσε τόσο πολύ και η οποία τον αγαπούσε. Η ζωή και το έργο του πατέρα μας σημαίνει τόσα πράγματα για τόσους πολλούς ανθρώπους, πιστούς και άθεους. Γι’ αυτό τον λόγο η τελετή θα είναι περιεκτική και παραδοσιακή, αντικατοπτρίζοντας το εύρος και την ποικιλομορφία της ζωής του», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους τα παιδιά του Λούσι, Ρόμπερτ και Τιμ.

    Η οικογένεια έχει ζητήσει από έξι πρόσωπα από το πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ να μεταφέρουν το φέρετρο του Χόκινγκ.

    Στο μεταξύ χιλιάδες άνθρωποι έχουν υπογράψει το βιβλίο συλλυπητηρίων, το οποίο άνοιξε μετά τον θάνατο του διάσημου αστροφυσικού.

    Μετά την ιδιωτική επιμνημόσυνη δέηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 15 Ιουνίου θα αποτιθεί εκ νέου φόρος τιμής στον Χόκινγκ κατά τη διάρκεια του ενταφιασμού της τέφρας του στο Αβαείο του Γουέστμιστερ στο Λονδίνο, κοντά στους τάφους του Νεύτωνα και του Δαρβίνου.

    «Αρμόζει απόλυτα τα λείψανα του καθηγητή Στίβεν Χόκινγκ να ενταφιαστούν στο Αβαείο, κοντά στους επιφανείς συναδέλφους του», ανέφερε ο επικεφαλής του Γουεστμίνστερ, ιερέας Τζον Χολ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

    Ο Ισαάκ Νεύτωνας, που έθεσε τα θεμέλια των σύγχρονων μαθηματικών και διατύπωσε τον νόμο της βαρύτητας, ενταφιάστηκε στο Αβαείο το 1727. Ο Κάρολος Δαρβίνος, η θεωρία της εξέλιξης του οποίου ήταν μια από τις πλέον πρωτοποριακές όλων των εποχών, τάφηκε επίσης εκεί, το 1882.

    Ο ενταφιασμός μέσα στο Αβαείο είναι μια σπάνια τιμή. Οι πιο πρόσφατες ταφές επιστημόνων εκεί ήταν εκείνες του Έρνεστ Ράδερφορντ, του πρωτοπόρου της πυρηνικής φυσικής, το 1937, και του Τζόζεφ Τζον Τόμσον, που ανακάλυψε τα ηλεκτρόνια.

    Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

    protothema.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ