• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

    Σημεία των καιρών: Εμφυτεύουν μικροτσίπ στο χέρι τους για να αγοράζουν προϊόντα

    Σουηδική εταιρεία αποφάσισε να εμφυτεύσει μικροτσίπ (φυσικά προαιρετικά καθώς όλα… προαιρετικά αρχίζουν) στο χέρι υπαλλήλων της.

    Ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη του χεριού, εταιρεία αποφάσισε να εμφυτεύσει προαιρετικά στους υπαλλήλους της, μικροτσίπ.





    Τι προσφέρει αυτό το μικροτσίπ σε σχήμα κόκκου ρυζιού; Προσφέρει στους εργαζόμενους του Three Square Market να ανοίγουν πόρτες και υπολογιστές, να αγοράζουν προϊόντα γρηγορότερα μέχρι και να χρησιμοποιούν το φωτοτυπικό.

    Η Three Square Market είναι μία εταιρεία στο Ουισκόνσιν που ειδικεύεται στους αυτόματους πωλητές. Μισοί από τους υπαλλήλους της δέχτηκαν να βάλουν μικροτσίπ στο χέρι τους για να επωφεληθούν όσα μπορούν να κάνουν χάρη σε αυτό.

    «Σε βάθος χρόνου, η τεχνολογία αυτή θα αυτοματοποιηθεί, επιτρέποντάς μας να την χρησιμοποιήσουμε ως διαβατήριο, σε δημόσιες συγκοινωνίες, και για όλες τις αγορές, κλπ», τόνισε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Τοντ Ουέστμπι.

    Από τότε, πολλές εταιρείες έχουν ακολουθήσει το παράδειγμά της σε ολόκληρη την Ευρώπη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Σουηδία όπου τα μικροτσίπ χρησιμοποιούνται τις περισσότερες φορές ως εισιτήρια τρένων.

    Δεν ήταν βέβαια όλοι δεκτικοί σε αυτό πείραμα… «Οι ανησυχίες μου έχουν να κάνουν με τις επιπτώσεις που θα έχει ένα μικροτσίπ στην υγεία. Αναρωτιέται τι μπορεί να συμβεί όταν μπαίνει ένα τέτοιο ξένο σώμα στον ανθρώπινο οργανισμό», δηλώνει μία εκ των υπαλλήλων που διαφωνεί με την κίνηση της σουηδικής εταιρείας.

    Δείτε το βίντεο:
    pronews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ