• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

    Ο Φερόμενος Τηλεφωνικός Διάλογος Σόκ: Πούτιν Σέ Τσίπρα Ανταλάξτε Τους Πραξικοπηματίες Μέ Τους Στρατιωτικούς Σας Αλλιώς Όπου Δεν Πίπτει Λόγος Πίπτει Ράβδος;

    Στήν Πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφέρονται διάφορα ανεπιβεβαίωτα σενάρια απο την Ρωσική πλευρά, με τους διαλόγους των δυο ανδρών μάλλον να προβληματίζουν τον Τσίπρα, και να είναι δυσμενές τα γεγονότα για την Ελλάδα!

    Σύμφωνα με πηγές η τηλεφωνική επικοινωνία κράτησε περισσότερο από μισή ώρα και σε αυτή επιβεβαιώθηκε η κρισιμότητα που διανύουν η Ελληνορωσικές σχέσεις, με τον Πούτιν να καλεί εκτάκτως τον Τσίπρα να επισκεφθεί τη Ρωσία!

    Η Τουρκική εφημερίδα Χουριγιέτ αναφέρει για το τηλεφώνημα, οτι ο Αλέξης Τσίπρας «παραπονέθηκε στον Βλαντιμίρ Πούτιν για την Τουρκία» H Ελληνική πλευρά φέρεται να προσβλέπει σε παρέμβαση της Μόσχας και στην άσκηση πιέσεων από πλευράς του Βλαντιμίρ Πούτιν προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την άμεση απελευθέρωση και την επιστροφή των δυο Ελλήνων Στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

    Τί φέρετε να είπε ο Πούτιν στον Τσίπρα!

    Με το μυαλό πράκτορα της KGB ο Πούτιν είπε ορθά και κοφτά για το θέμα των δυο Ελλήνων Στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη: Και να μιλήσω στον Ερντογάν είναι ανώφελο, δέν θα με ακούσει, και με το δίκιο του; Και εδώ πέφτει η πρώτη Βόμβα Πούτιν: Ζητώντας την ανταλλαγή των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους! Λέγοντας χαρακτηριστικά: Τί τους θέλετε τους οκτώ Πραξικοπηματίες που προσπάθησαν να Σκοτώσουν τον Ερντογάν? Με τον Τσίπρα να κάνει λόγο για την Ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη, και τον σεβασμό των αποφάσεών της!

    Ο Πούτιν απάντησε άμεσα στον Τσίπρα λέγοντας του ξεκάθαρα οτι διά της Νομικούς οδούς και την Διπλωματία, να ξεχάσει την επιστροφή των δυο Ελλήνων Στρατιωτικών, και χρησιμοποίησε ένα Ελληνικό ρητό με νόημα: Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος! Αποκλείοντας ο Τσίπρας άμεσα το ενδεχόμενο ενός Ελληνοτουρκικού Πολέμου για το θέμα αυτό!

    Ως προς το θέμα με τη δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα Σκριπάλ και της κόρης του ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας επανέλαβε τις θέσεις του, ότι η προδότες της Χώρας του έχουν τέτοια τύχη! Ο Τσίπρας από την πλευρά του τόνισε ότι αυτή η υπόθεση έχει επιβαρύνει πολύ τις σχέσεις Ε.Ε.-Ρωσίας, και πρόσθεσε πως δεν βοηθά κανέναν η επιστροφή σε λογικές ψυχρού πολέμου.

    Σε ότι αφορά τη στάση της Ελλάδας είπε ότι τηρεί σαφώς τις δεσμεύσεις της, ως χώρα μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αλλά υποστηρίζει σταθερά το διάλογο και τη συνεργασία ΕΕ/ΝΑΤΟ με τη Ρωσία. Με τον Πούτιν να ρίχνει τα καρφιά του στον Έλληνα Πρωθυπουργό, οτι η Ελλάδα έχει γινει μια απέραντη Νατοική Βάση, που βλάπτουν τα Ρωσικά συμφέροντα στα Βαλκάνια και στην Μεσόγειο, και για παράδειγμα ανέφερε ότι Νατοικά Πλοία με συμμετοχή και της Ελλάδας καταδιώκουν τα Ρωσικά υποβρύχια στο Αιγαίο!

    Στο Σκοπιανό θέμα και την ονομασία του Κρατίδιου ο Πούτιν έκανε σύσταση προς την Αθήνα να μη δεχθεί συμβιβασμό με τα Σκόπια ώστε να διευκολυνθεί η ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, με τον Τσίπρα να αναμπαντά οτι η Ρωσία από την πρώτη στιγμή αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με τη συνταγματική της ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας!

    Άρθρο: Σπύρος Πρίφτης - email: spyros.priftis76@yahoo.gr 

    sahiel.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ