• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

    Gangkhar Puensum: Το Ιερό Βουνό που ΔΕΝ Αφήνει Κανέναν να το Ανέβει (video)

    Γράφει ο Σπύρος Μακρής
    Gangkhar Puensum: Το Ιερό Βουνό που ΔΕΝ Αφήνει Κανέναν να το Ανέβει (video)

    Είναι πολλά που δεν γνωρίζουμε για τα βουνά. Για τους περισσότερους ανθρώπους στον κόσμο αποτελούν κάτι το φυσιολογικό και μέρος της φύσης του πλανήτη μας. Όμως, υπάρχουν και εκείνα που κρύβουν
    αρκετά έως πάρα πολλά μυστήρια. Τέτοια παραδείγματα είναι το όρος Σάστα, ο Όλυμπος, η Κορυφή Κ2 και μερικά ακόμη.

    Ένα από αυτά είναι και το Gangkhar Puensum, το ψηλότερο βουνό του Μπουτάν και, μάλιστα, το υψηλότερο απάτητο βουνό στον κόσμο. Λέγεται ότι έχει υψόμετρο 7570 μέτρα, αλλά και αυτό δεν είναι σίγουρο γιατί, άλλοτε κονταίνει και άλλοτε ψηλώνει… Βρίσκεται στα σύνορα της χώρας με το Θιβέτ
    Τέσσερις αποστολές προσπάθησαν ανεπιτυχώς να φτάσουν στην κορυφή του. Από το 2004, η πρόσβασή του είναι ερμητικά κλειδωμένη από τις κυβερνήσεις του Μπουτάν, της Κίνας και του Θιβέτ. Γενικότερα απαγορεύεται κάθε είδους αναρριχητική δραστηριότητα.
    Οι αποτυχίες συνέβησαν, κυρίως, λόγω μικρού χρόνου στην διάθεση των ορειβατών, λόγω του ότι πιθανότατα ήταν ανεπαρκώς εξοπλισμένοι, καθώς και λόγω απροσδόκητων κλιματικών αλλαγών αλλά και μυστηριωδών ανωμαλιών που συνάντησαν. Είναι, λες και το Gangkhar Puensum δεν θέλει να αναρριχηθεί.
    Γιατί συμβαίνει αυτό; Δεν είναι αρκετά σαφείς οι λόγοι, καθώς μπλέκονται διάφορα πολιτικά συμφέροντα, αλλά ταυτόχρονα και θρύλοι των γύρω περιοχών. Οι χωρικοί λένε ότι το Gangkhar Puensum είναι ένα ιερό βουνό και ότι μέσα του υπάρχει ζωή. Οι αρχές πιστεύουν ότι οι χωρικοί έχουν δίκιο.
    Από τα κινέζικα σύνορα έγινε μια απόπειρα ιαπωνικής αποστολής το 1998. Δεν έφτασαν ποτέ στη κορυφή και στράφηκαν σε μια άλλη κορυφή, την Liankang Kangri. Ποτέ δεν εξήγησαν τους λόγους της παράκαμψης τους.
    Το βουνό είναι ένα αίνιγμα. Οι χωρικοί λένε ότι υπάρχει ζωή στο εσωτερικό του και δεν είναι ανθρώπινη. Το βουνό, σύμφωνα με τους χωρικούς κρύβει μια εξωγήινη βάση. Μιλούν για γρήγορους ιπτάμενους δίσκους, αδιαφανείς και ασημί που εισέρχονται και φεύγουν από το βουνό. Επίσης, λένε ότι πολλές νύχτες βλέπουν τον ουρανό να φωτίζεται με κοκκινωπά και χρυσά χρώματα. Αρκετοί θιβετιανοί μοναχοί υποστηρίζουν ότι η εξωγήινη δραστηριότητα στον τόπο τους έχει τεκμηριωθεί ήδη από το 1998.
    Στην τοπική διάλεκτο, Γανγκάρ Πουενσούμ σημαίνει «Η Λευκή κορυφή των Τριών Πνευματικών Αδελφών» αλλά οι ντόπιοι λένε ότι είναι περισσότερες από τρεις οι πνευματικές οντότητες και ότι δεν είναι από αυτόν τον πλανήτη. Πολλοί λένε ότι είναι αυτές που εμποδίζουν την αναρρίχηση στο ιερό βουνό σε όποιον προσπαθεί. Αυτές δημιουργούν τις συνθήκες που δυσκολεύουν τους αναρριχητικές και τους φέρνουν σε σημείο να εγκαταλείψουν κάθε προσπάθεια. Θέλουν το ιερό βουνό τους να μείνει απάτητο και παρθένο.
    Ακόμα και το ίδιο το βουνό λένε ότι είναι ζωντανό και ότι αναπνέει. Το υψόμετρο του μετρήθηκε για πρώτη φορά το 1992, αλλά κάθε φορά εμφανίζονται χάρτες με διαφορετικές μετρήσεις, άλλοτε πιο ψηλό, άλλοτε πιο κοντό. Καθώς εμφανίζεται με διαφορετικά υψόμετρα, επίσημα λέγεται ότι αυτό οφείλεται σε ανεπαρκείς χαρτογραφήσεις, αλλά οι ντόπιοι λένε ότι ο βουνό ανασαίνει.
    Βέβαια, δεν είναι και λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι μέσα στο βουνό υπάρχουν εξωγήινοι ή ότι γίνονται μυστικά πειράματα από τις κοντινές κυβερνήσεις, σε χώρους που βρήκαν έτοιμους από παλιά ή που δημιούργησαν τα τελευταία χρόνια.
    Δείτε και το σχετικό video και μην ξεχάσετε να αφήσετε τα σχόλιά σας:

    Για υπότιτλους:
    Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

    Extraterrestrials have a base on the only mountain that nobody can climb, the Gangkhar Puensum !!

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ