• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

    Θεσσαλονίκη: Παραμένει για πέμπτη ημέρα χωρίς νερό - Πότε θα αποκατασταθεί η υδροδότηση


    ΤΟ ΝΕΡΟ... ΝΕΡΑΚΙ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ - ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
    Παραμένουν τα προβλήματα στην υδροδότηση της Θεσσαλονίκης, παρά το γεγονός ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη που είχε υποστεί ο αγωγός της ΕΥΑΘ που υδροδοτεί την πόλη από την Αραβησσό.


    Χωρίς νερό για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα ξύπνησαν σήμερα Σάββατο (31/03), αρκετές περιοχές της Θεσσαλονίκης. Μπορεί η βλάβη στον αγωγό της ΕΥΑΘ να αποκαταστάθηκε χθες, η θολότητα όμως που εντοπίζεται στο νερό λειτουργεί αποτρεπτικά, μέχρι στιγμής, για την πλήρη υδροδότηση του Πολεοδομικού Συγκροτήματος.

    Η τροφοδοσία του αντλιοστασίου γίνεται ομαλά μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών στον κεντρικό αγωγό, ωστόσο ο υγιεινολογικός έλεγχος και ο καθαρισμός του νερού επιβάλλεται να συνεχιστούν μέχρι να εξασφαλιστούν τα προβλεπόμενα από τον νόμο όρια, ώστε να διασφαλιστεί ότι το νερό που τροφοδοτεί το δίκτυο του Πολεοδομικού Συγκροτήματος είναι απολύτως ασφαλές.

    Την Παρασκευή ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση του κατεστραμμένου τμήματος του αγωγού και ξεκίνησε η τροφοδοσία του με νερό των πηγών. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα το νερό ήταν διαθέσιμο στο αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου. Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτα αλλά και αυτή την ώρα, το επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό της ΕΥΑΘ συνεχίζει τις προσπάθειες για διοχέτευση του νερού στο δίκτυο της πόλης.

    Ωστόσο, ο αγωγός βρίσκεται σε τόσο κακή κατάσταση που δεν είναι δυνατόν να δοθούν διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξουν νέα προβλήματα, μετά την αποκατάσταση του τρέχοντος.

    Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης, ο 40 και πλέον ετών αγωγός που μεταφέρει νερό από τις πηγές της Αραβησσού βρίσκεται σε τόσο κακή κατάσταση που δεν είναι δυνατόν να δοθούν διαβεβαιώσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία του.

    Με βάση τα σημερινά δεδομένα, πρόσθεσε ο κ. Κρεστενίτης, η ΕΥΑΘ προσπαθεί να ελέγχει τακτικά τον αγωγό ώστε να αντιμετωπίσει άμεσα κάθε διαρροή.

    Εν τω μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται εντός των επόμενων ημερών να υπάρξει και εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα.

    Δείτε βίντεο από τις εργασίες στον αγωγό:



    Η βλάβη στον κεντρικό αγωγό της Αραβήσσου είχε αφήσει χωρίς νερό μεγάλα τμήματα της Θεσσαλονίκης, με τους πολίτες να προμηθεύονται το απαραίτητο αγαθό είτε από πηγές είτε περιμένοντας σε ουρές για να το αγοράσουν από καταστήματα.

    Κλειστά παρέμειναν χθες, Παρασκευή (30/03), αρκετά σχολεία σε δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, για λόγους υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών, εξαιτίας των προβλημάτων υδροδότησης.

    Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιστρατεύτηκε προκειμένου να εφοδιάσει νοσοκομεία της πόλης με νερό. «Χθες κάποια ιδρύματα ζήτησαν βοήθεια στο πρόβλημα υδροδότησης. Κλιμάκια συναδέλφων με δεκάτονα και δωδεκάτονα οχήματα εφοδιάσαν με νερό το νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος, το Άσυλο του Παιδιού στον Φοίνικα και τρεις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Π.Υ. Κεντρικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχος Μανώλης Τσολάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι το νερό αυτό είναι μόνο για «οικιακή» χρήση και δεν είναι πόσιμο.

    Πηγή πληροφοριών, φωτογραφιών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, thestival, seleo



    newsbomb.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ