• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

    «Προφήτης» άφησε 2χρονο να λιμοκτονήσει για να «απαλλαγεί από τους δαίμονές του»

    Η Aracely Meza κρατούσε το νεκρό σώμα του παιδιού στα χέρια της, καθώς οι πιστοί την παρακολουθούσαν. Τους μιλούσε μέσω μικροφώνου, ψάλλοντας στα ισπανικά. Χάιδευε τα μαλλιά του παιδιού και έτριβε κάτι στο μέτωπό του.
    Η σκηνή, που είχε καταγραφεί σε βίντεο, ήταν μία τελετή επαναφοράς του 2χρονου αγοριού στη ζωή. Ο άτυχος Benjamin Aparicio είχε πεθάνει έχοντας περάσει πάνω από τρεις εβδομάδες χωρίς φαγητό.
    Η Meza, πάστορας και αυταποκαλούμενη προφήτης, από το Ντάλας, έλεγε πως ο Θεός ήθελε το παιδί να λιμοκτονήσει για να απαλλαγεί από τους δαίμονες που είχαν καταλάβει το σώμα του.
    vkxs4s20
    Χθες, τρία χρόνια μετά τον τόσο άδικο θάνατο του παιδιού, η Meza πρόκειται να περάσει την υπόλοιπη ζωή της στη φυλακή.
    Όπως γράφει η εφημερίδα Independent, επικαλούμενη πληροφορίες της Washington Post, η 52χρονη κρίθηκε ένοχη για πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης και καταδικάστηκε σε 99 χρόνια φυλακής και πρόστιμο 10.000 δολαρίων.
    Η Meza και ο σύζυγός της Daniel είναι επικεφαλής της εκκλησίας «Iglesia Internacional Jesus es el Ray», η οποία στεγάζεται σε ένα σπίτι σε προάστιο του Ντάλας. Πολλοί ενήλικοι και παιδιά ζούσαν με το ζευγάρι την εποχή που πέθανε το άτυχο αγόρι, την άνοιξη του 2015.
    Η Meza υποστήριζε πως είχε την ικανότητα να μιλά με τον Θεό και να κάνει θεραπευτικά θαύματα. Είχε πει στους αστυνομικούς πως ο Θεός της είχε ζητήσει το αγόρι να νηστέψει. Του δινόταν μόνο νερό, τέσσερις με πέντε φορές την ημέρα, επί 25 ημέρες, και είχε ζητηθεί από τους υπόλοιπους να μην βοηθούν το παιδί. Όμως ακόμα και μετά τη λήξη της νηστείας, η Meza δεν επέτρεπε να δίνει κανείς στο αγόρι φαγητό όταν δεν έλεγε «αμήν».
    Το αποτέλεσμα ήταν το αγόρι να αποστεωθεί και, τις τελευταίες ημέρες του, να μην μπορεί να σηκώσει ούτε το κεφάλι του. Άφησε την τελευταία του πνοή στις 22 Μαρτίου του 2015 και την ίδια μέρα η Meza έκανε μια «τελετή επαναφοράς» προσπαθώντας να τον ξαναφέρει στη ζωή. Είπε στη συνέχεια στην αστυνομία πως πίστευε πως ο Θεός θα τον «ξυπνούσε». Αλλά, προφανώς, το αγόρι δεν επανήλθε και οι γονείς του, που ήταν ακόλουθοι της εκκλησίας της 52χρονης, πήγαν την επόμενη ημέρα τη σορό του στο Μεξικό, για να ταφεί.
    Οι κατηγορίες σε βάρος τους ακόμα εκκρεμούν.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ