• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

    Μας τσιπάρουν κανονικότατα! Δείτε πως το Υπουργείο Οικονομικών θέλει να πατάξει την φοροδιαφυγή

    Ένα βήμα μπροστά από τη φοροδιαφυγή θέλει να βρεθεί το Υπ. Οικονομικών προκειμένου να περιορίσει δραστικά το νοσηρό αυτό φαινόμενο που στοιχίζει στα έσοδα του κράτους και την ίδια στιγμή επιβαρύνει τους πολίτες με υπέρογκους φόρους καθώς καλούνται να καλύψουν τις «μαύρες τρύπες».


    Ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κατά τη διάρκεια ομιλίας τους το απόγευμα της Τετάρτης ως κεντρικός καλεσμένος εκδήλωσης του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου με θέμα τις πρόσφατες εξελίξεις στη φορολογία των επιχειρήσεων και διαδικασιών ανέφερε μεταξύ άλλων ότι από το 2019 όλες οι συναλλαγές μεταξύ επαγγελματιών και επιχειρήσεων θα γίνονται με ηλεκτρονικά τιμολόγια ενώ θα υπάρχει δυνατότητα Online ελέγχου και διασταυρώσεων φορολογικών στοιχείων.



    Επίσης, με τη διαδικασία αυτή θα μπει ένα τέλος στις χρονοβόρες διαδικασίες που ακολουθούσαν οι επιχειρήσεις για την τήρηση των τιμολογίων και των απλογραφικών βιβλίων. Το σχέδιο του επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή στηρίζεται στα πρότυπα της Ιταλίας.

    Βάσει αυτού του σχεδίου, η υποχρέωση των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών θα είναι να εκδίδουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά τα τιμολόγια για τις συναλλαγές τους με άλλες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες και να τα προωθούν με διαδικασία εξπρές και online στο σύστημα Taxisnet για περαιτέρω διασταυρώσεις και ελέγχους.

    Πάντως, ήδη από τα στοιχεία των συναλλαγών αποδεικνύεται ότι τα πάντα γίνονται μέσω της ηλεκτρονικής οδού και του πλαστικού χρήματος. Σύμφωνα με στοιχεί του 2017 όλο και περισσότερο κερδίζει έδαφος η χρήση καρτών στην ελληνική αγορά με την αξία των συναλλαγών να ενισχύεται κατά 40% το 2017 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και τον αριθμό των συναλλαγών να διευρύνεται κατά 93%.

    Μέσω του πλαστικού χρήματος μπορεί εύκολα το Υπ. Οικονομικών να προχωρήσει σε διασταυρώσεις στοιχείων καθώς όλα είναι καταγεγραμμένα από τις τράπεζες.



    Με τις εν λόγω συναλλαγές οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ οι οποίες θα ενισχυθούν και με 1.800 καινούριους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ενώ μέχρι το τέλος του 2019 θα έχουν αναβαθμιστεί πλήρως όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα διασταυρώσεων, οι φορολογικές υπηρεσίες θα γνωρίζουν σε πραγματικό χρόνο το ύψος των συναλλαγών που πραγματοποιούν οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

    Ουσιαστικά με την ηλεκτρονική τιμολόγηση θα εξαλειφθεί πλήρως το φαινόμενο της έκδοσης πλαστών και εικονικών τιμολογίων και άρα θα περιοριστεί σημαντικά η εκτεταμένη φοροδιαφυγή που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια.

    Μετά την εφαρμογή του μέτρου της ηλεκτρονικής τιμολόγησης, θα ακολουθήσει η σταδιακή εφαρμογή και του μέτρου της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών και των λοιπών ηλεκτρονικών φορολογικών μηχανισμών των επιχειρήσεων με τις πληροφοριακές υποδομές του ΤΑΧΙS που έχουν αναπτυχθεί στις υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

    makeleio.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ