• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

    Τι Συνέβη και Εξερράγη η Χαμένη Πυραμίδα πριν 12.000 χρόνια; (video)

    Γράφει ο Σπύρος Μακρής
    Τι Συνέβη και Εξερράγη η Χαμένη Πυραμίδα πριν 12.000 χρόνια;

    Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για τον πραγματικό σκοπό των Πυραμίδων στη Γη; Όχι μόνο για όσες υπάρχουν στην Αίγυπτο αλλά σε όλο τον κόσμο;
    Γιατί οι αρχαίοι πολιτισμοί δημιούργησαν πυραμίδες σε όλη την υφήλιο πριν από δεκάδες χιλιάδες χρόνια; Επιπλέον, γιατί πολλές από αυτές τις μεγαλοπρεπείς αρχαίες δομές είναι τόσο εξωφρενικά παρόμοιες; Υπήρξε ένας αρχαίος πολιτισμός που ακολούθησε τα ίδια σχέδια κατασκευής πριν από χιλιάδες χρόνια; Εάν όχι, πώς μπορεί να είναι δυνατόν, διαφορετικοί και απομακρυσμένοι μεταξύ τους πολιτισμοί να ακολούθησαν παρόμοια αρχιτεκτονικά σχέδια; Ωστόσο, αν ακολουθούσαν ένα κοινό-παρόμοιο σχέδιο στην αρχαιότητα, ποιος ήταν ο πρώτος που το σκέφτηκε πριν από χιλιάδες χρόνια;
    Αλλά, η συνέχεια των ερωτήσεων, για το «πώς» κατασκευάστηκαν, ίσως, δεν είναι και τόσο σημαντικό μπροστά στο «γιατί».
    Γιατί οι αρχαίοι κατασκεύασαν πυραμίδες κατά κύριο και πρώτο λόγο;
    Ήταν απλοί τάφοι, όπως αναφέρουν οι κρατούντες λόγιοι; Εναλλακτικά, αναρωτιόμαστε: μήπως είναι πιθανό ότι αυτά τα αρχαία μνημεία είχαν έναν πολύ διαφορετικό σκοπό, άγνωστο στην επικρατούσα επιστήμη;
    Είναι δυνατόν οι μεγαλοπρεπείς πυραμίδες που τοποθετούνται σε όλο τον κόσμο να έχουν συγκεκριμένους σκοπούς που ξεπερνούν τη σημερινή κατανόηση; Επιπλέον, τι γίνεται αν ήταν μέρος μιας χαμένης τεχνολογίας που «εγκαταστάθηκε» σε όλο τον πλανήτη χιλιάδες χρόνια πριν;
    Πολλοί ερευνητές έχουν προτείνει, όλα αυτά τα χρόνια, ότι οι Πυραμίδες σε όλο τον κόσμο τοποθετήθηκαν σε συγκεκριμένες γεωγραφικές τοποθεσίες από τους αρχαίους πολιτισμούς, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο δίκτυο πυραμίδων που είχε μόνο ένα στόχο: Να αξιοποιήσει τη φυσική ενέργεια του πλανήτη μας. Μια από τις πιο περίεργες πυραμίδες – ή τουλάχιστον ό, τι έχει απομείνει από αυτήν – βρίσκεται στο Abu Rawash, 8 χιλιόμετρα από τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας. Εκεί, θα βρούμε την τοποθεσία της πιο βόρειας πυραμίδας της αρχαίας Αιγύπτου, που συνήθως αναφέρεται ως «η Χαμένη Πυραμίδα».
    Ενώ πολλοί ερευνητές ισχυρίζονται ότι αυτή η πυραμίδα δεν τελείωσε ποτέ, η αρχαιολογική κοινότητα συμφωνεί ότι όχι μόνο τελείωσε κατά την αρχαιότητα, αλλά ήταν περίπου το ίδιο μέγεθος (ή και μεγαλύτερο) της Πυραμίδας του Μυκερίνου στο Οροπέδιο της Γκίζας.
    Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ «Η Χαμένη Πυραμίδα» από το Channel History, που ακολουθεί στην συνέχεια, η αρχαία Πυραμίδα στο Abu Rawash μπορεί να ήταν η υψηλότερη πυραμίδα που χτίστηκε ποτέ στα 722 πόδια (περίπου 220 μέτρα), κάνοντάς την περίπου 240 πόδια (περίπου 73 μέτρα) ψηλότερη από τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας.
    Αλλά, ποιό είναι περίεργο σχετικά με την Πυραμίδα του Djedefre στο Abu Rawash; Λοιπόν, μία από τις πιο αξιοσημείωτες λεπτομέρειες είναι ότι το πάνω μέρος της δομής έχει «φαινομενικά εξαφανιστεί».
    Όπως επισημαίνει ο Brien Foerster κατά την εξερεύνησή του στον αρχαιολογικό χώρο του Abu Rawash, είναι πιθανό ότι η Πυραμίδα στο Abu Rawash να ήταν μέρος ενός συστήματος ενεργειακού δικτύου – μίας εγκατάστασης πριν από χιλιάδες χρόνια σε μια περιοχή που ονομαζόταν «η γη του Όσιρη», κατά την προ-δυναστική περίοδο της Αρχαίας Αιγύπτου. Αυτή η περίοδος είναι μια εποχή που οι «ουράνιοι» ηγεμόνες, «θεοί», κυβερνούσαν τη γη των Φαραώ. Ο Brien Foerster επισημαίνει ότι είναι πιθανό το πάνω μέρος της Πυραμίδας στο Abu Rawash να εξερράγη πριν από δεκάδες χιλιάδες χρόνια, εξαιτίας μιας αποσταθεροποίησης ολόκληρου του ενεργειακού συστήματος, ακόμη και κατά τη διάρκεια της τελευταίας Εποχής των Παγετώνων.
    Ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα για την Πυραμίδα στο Abu Rawash είναι το γεγονός ότι το εσωτερικό του είναι εξ ολοκλήρου προσβάσιμο με τα πόδια. Μόλις μπείτε μέσα, θα παρατηρήσετε το τεράστιο όγκο της εργασίας που έπρεπε να γίνει πριν ξεκινήσει η πραγματική φάση κατασκευής.
    Τι Συνέβη και Εξερράγη η Χαμένη Πυραμίδα πριν 12.000 χρόνια;
    Η Πυραμίδα στο Abu Rawash χτίστηκε πάνω σε ένα λόφο που σημαίνει ότι οι αρχαίοι οικοδόμοι έπρεπε να αντιμετωπίσουν το μνημειώδες έργο, όχι μόνο να μεταφέρουν μεγαλιθικά κομμάτια βράχων στην περιοχή και να φτιάξουν μια πυραμίδα αλλά και ένα λόφο. Τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά που φαίνονται μέσα σε αυτό που παραμένει από την πυραμίδα εγείρουν επίσης περισσότερες ερωτήσεις από όσες απαντήσεις μπορούν να υπάρχξουν.
    Μόλις ολοκληρώθηκε η πυραμίδα, τον καιρό εκείνο, θεωρήθηκε ως η πιο όμορφη πυραμίδα που κατασκευάστηκε ποτέ στην αρχαία Αίγυπτο, με εξωτερικό γυαλισμένο εισαγόμενο γρανίτη και με κορυφή από ασβεστόλιθο. Το αρχαίο όνομα της Πυραμίδας ήταν «Djedefre’s Starry Sky», δηλαδή κάτι σαν «το ουράνιο αστεράκι του Djedefre», (όπου ο γνωστός στα ελληνικά Ρετζεντέφ ήταν ένας Φαραώ της 4ης δυναστείας του Παλαιού Βασιλείου).
    Είναι πιθανό, όπως υποστηρίζει ο Brien Foerster, η Πυραμίδα στο Abu Rawash να ήταν ένα από τα πολλά αρχαία «εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας» που είχαν δημιουργηθεί από τους αρχαίους πολιτισμούς πριν από χιλιάδες χρόνια; Και αν ήταν αυτό, τι έκανε το πάνω μέρος της να εξαφανιστεί ή να εκτιναχθεί; Είναι πιθανό η Πυραμίδα στο Abu Rawash να εξερράγη πριν από δεκάδες χιλιάδες χρόνια, λόγω της αποσταθεροποίησης ολόκληρου του ενεργειακού συστήματος; Ή υπάρχει κάποια άλλη εξήγηση;
    Το παρακάτω βίντεο που γυρίστηκε στην πυραμίδα προσφέρει απίστευτη γνώση σε μια από τις πιο αινιγματικές και «άγνωστες» πυραμίδες για τους περισσότερους από εμάς και την καταστροφή της πριν από 10.000 έως 12.000 χιλιάδες χρόνια.
    Did One Of The Egyptian Pyramids Explode 12,000 Years Ago?
    Για υπότιτλους:
    Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

    The Lost Pyramid of Djedefre
    ancient-code.com Μετάφραση-Απόδοση diadrastika.com

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ