• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

    Τα ψέματα των Financial Times για το συλλαλητήριο δείχνουν και το πως ενημερώνονται οι ξένοι για την Ελλάδα!

    Ήρωας πολεμιστής: ένα άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου περιβάλλεται από διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο μήνα οι οποίοι επιμένουν ότι η «Μακεδονία» είναι μόνο ελληνική, γράφει η λεζάντα στη φωτό των Financial Times


    Στοίχημα ότι οι Fianancial Times δεν είναι από αυτούς που θεωρούνται ότι δημοσιεύουν "ψευδείς ειδήσεις". Έτσι κι αλλιώς, η αλήθεια στις μέρες μας είναι τόσο υποκειμενική όσο και η προτίμηση στη ζάχαρη που βάζει ο καθένας στον καφέ του, αν πίνει βέβαια καφέ και όχι τσάι, χαμομήλι, δίκταμο, φασκόμηλο, τσάι του βουνού κ.π.λ. (και πάει λέγοντας) 



    "Η Αθήνα μπαίνει σε εχθρικό έδαφος για το όνομα της πΓΔΜ", είναι ο τίτλος του άρθρου και από αυτό, όσοι το διαβάσουν θα πληροφορηθούν ότι:


    1. Το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης φέρει αποκλειστική υπογραφή του Φραγκούλη Φράγκου ο οποίος τα έβαλε με τον Τσίπρα
    2. Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί ήταν 300.000
    3. Αποκαλεί τα Σκόπια "Μακεδονία" συνεχώς, κάτι που γινόταν και παλιά αλλά τώρα τονίζεται προκλητικά, προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις για de facto κατάσταση
    4.  Χαρακτηρίζει την αυριανή συγκέντρωση στην Αθήνα ως αντι-Σκοπιανή ή αντι-Μεκαδονική
    5. "Πολλοί στην Αθήνα αμφισβητούν ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να κάνει μια συμφωνία, δεδομένης της απροσδόκητης δύναμης υποστήριξης της εθνικιστικής αντιπολίτευσης", σημειώνει, χαρακτηρίζοντας έτσι όσους διαδηλώνουν και υπερασπίζονται τα δικαιώματα της χώρας ως "εθνικιστές"
    6. "'Σε μεγάλο βαθμό είναι ένας αγώνας για την πολιτιστική ιδιοκτησία και τα δικαιώματα της κληρονομιάς. Το εμπορικό σήμα του Αλέξανδρου μετράει πολύ, ειδικά στη βόρεια Ελλάδα', δήλωσε ένας παρατηρητής με έδρα τη Θεσσαλονίκη", γράφει το άρθρο. Όλος ο καυγάς, δηλαδή γίνεται για τον Μέγα Αλέξανδρο που είναι ένα καλό "εμπορικό σήμα"!
    7. "Ένας άλλος σύμμαχος του Τσίπρα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, επικεφαλής της ισχυρής Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας, ανακάλεσε τη συμφωνία να εμποδίσουν τους ιερείς να λάβουν μέρος σε διαδηλώσεις κατά των Μακεδόνων", σημειώνει το άρθρο.

    Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

    Ίσως κάποιοι πιστεύουν ότι ψευδής είδηση είναι απλά να έχει γεννήσει μια γάτα 4 γατάκια, κι εσύ να γράψεις 3 ή 5. Όχι, αυτό είναι ανακριβής είδηση.

    Ψευδής είδηση είναι να κάνεις πως αγνοείς την Ιστορία μιας χώρας, να αναγνωρίζεις μονόπλευρα τις αξιώσεις της γείτονος, να χαρακτηρίζεις ως "εθνικιστές" όσους υπερασπίζονται τα δικαιώματα της πατρίδας τους και να αφήνεις και υπονοούμενα διαθέσεων επεκτατισμού.

    "Οι καιροί έχουν αλλάξει από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 όταν, με τα Βαλκάνια σε αναταραχή, ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί ανησυχούσαν ότι η Ρωσία θα μπορούσε να υποστηρίξει μια προσπάθεια της πΓΔΜ να διεκδικήσει περιοχές της βόρειας Ελλάδας που κατοικούνταν από μια μειοψηφία που μιλούν σλαβικές διαλέκτους.

    Οι φόβοι αυτοί υποχώρησαν μετά την υπογραφή από την Αθήνα και τα Σκόπια ενός ενδιάμεσου συμφώνου που ήρε το εμπόδιο για το διασυνοριακό εμπόριο και τον τουρισμό: Οι ελληνικές εταιρείες έγιναν οι μεγαλύτεροι δυτικοί επενδυτές στη Μακεδονία, αποκτώντας ορυχεία, τράπεζες και το μοναδικό διυλιστήριο πετρελαίου της χώρας", σημειώνει σε ένα σημείο, με όποιο συμπέρασμα αυτό βγάζει...

    igata.gr

    thesecretrealtruth

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ