• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

    Ενώσεις Ελλήνων και Αρμενίων των ΗΠΑ προς Κογκρέσο: «Μην δίνετε τα F-35 στην Τουρκία - Θα τα στρέψει εναντίον μας»

    Να μπλοκάρουν οι ΗΠΑ την πώληση των stealth μαχητικών αεροσκαφών στην Τουρκία ζητούν το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (Hellenic American Leadership Council HALC) και η αρμενική εθνική επιτροπή των ΗΠΑ (ANCA).

    Οι δύο οργανώσεις έχουν ξεκινήσει εκστρατεία προς τα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου ζητώντας να προωθήσουν σχέδιο νόμου με το οποίο θα μπλοκάρεται η πώληση των 100 F-35A και πιθανότατα ακόμη 20 F-35B στην Τουρκία.
    Κύριος λόγος για αυτή την πρωτοβουλία, όπως  αναφέρεται,  είναι η αυξανόμενη προκλητική και εχθρική προς τις ΗΠΑ στάση του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν.
    "Θα τα στρέψουν εναντίον των ΗΠΑ και των συμμάχων τους"
    Με την πρωτοβουλία τους αυτή, οι οργανώσεις  HALC και ANCA, προειδοποιούν τους Αμερικανούς γερουσιαστές αναφορικά  με τους κινδύνους που εγκυμονούν από την πώληση πολύ προηγμένων οπλικών συστημάτων στην Τουρκία, τα οποία, όπως αναφέρουν,  μπορεί να στραφούν κατά των συμμάχων των ΗΠΑ στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας, της Κύπρου, του Ισραήλ και της Αρμενίας και ακόμη και κατά των ΗΠΑ των ίδιων.
    Η εκστρατεία των δύο ενώσεων κρούει ακόμη τον κώδωνα του κινδύνου στην ισχυρή πιθανότητα διαρροής κρίσιμων και απόρρητων τεχνολογιών του F-35 σε διάφορους  αντιπάλους των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων του Ιράν και της Ρωσίας.
    Τον περασμένο χρόνο μέλος της Βουλής των αντιπροσώπων David Cicilline είχε προτείνει με τροπολογία του στο νόμο περί Εθνικής Εξουσιοδότησης Άμυνας να μπλοκαριστεί η πώληση των μαχητικών F-35B  στην Τουρκία ύστερα από την μετά την εντολή που είχε δώσει ο Τούρκος πάρεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν στους σωματοφύλακές του να επιτεθούν εναντίον διαδηλωτών σε αμερικανικό έδαφος και πιο συγκεκριμένα στην Ουάσιγκτον.
    Αν και η επιτροπή κανονισμών της Βουλής των Αντιπροσώπων δεν εξουσιοδότησε την πλήρη συζήτηση της τροπολογίας που πρότεινε ο Αμερικανός βουλευτής εντούτοις μια δεύτερη τροπολογία από τον αντιπρόσωπο David Trott απαγόρευσε την  πώληση στην Τουρκία ημιαυτόματων τυφεκίων πεζικού.  
    Η Τουρκία έθεσε την πρώτη της παραγγελία για την αγορά του F-35 το 2014 και ως στόχο έχει μεταξύ του 2018 και του 2022 να έχει παραγγείλει συνολικά 120 F-15A/B.






    pronews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ