• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Φέρνουν στην Ελλάδα τις νέες ταυτότητες με το μικροτσιπ!

    Του Άρη Δημόπουλου

    Πρόκειται για ένα θέμα (για άλλους "μεταρρύθμιση") που συζητιέται στη χώρα μας ήδη από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, χωρίς ωστόσο να έχουν ληφθεί οι απαραίτητες αποφάσεις για την επιβολή του μέτρου. 
    Ο λόγος φυσικά για τις νέες "έξυπνες ταυτότητες", που αναμένεται έως το 2020 να έχουν μπει για τα καλά στις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων. 
    Αυτή τη φορά βέβαια δεν πρόκειται περί μιας νέας απλής "αναθέρμανσης" του χρόνιου ζητήματος, αλλά για έκδοση ενός καταστατικού χάρτη από την Ελληνική Αστυνομία, που δημοσίευση η εφημερίδα "Καθημερινή".
    Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα αλλά και τις αποκαλύψεις της ΕΛ.ΑΣ., το νέο έγγραφο θα είναι πλαστικό και θα περιέχει μικροτσίπ με αποθηκευμένα τα βιομετρικά στοιχεία του κατόχου. Σε κάθε καινούρια ταυτότητα θα εμφανίζεται η φωτογραφία και το ονοματεπώνυμο του κατόχου, όχι όμως και το δακτυλικό του αποτύπωμα.
    Το κόστος αντικατάστασης των παλιών ταυτοτήτων υπολογίζεται στα 80 εκατ. ευρώ. Παράλληλα κάθε νέο έγγραφο θα κοστίζει 8 έως 10 ευρώ και το αντίτιμο θα το πληρώνει ο πολίτης. 
    Ήδη από το 2019 -όπου και αναβλήθηκε η επιβολή του νέου μέτρου για τις ταυτότητες- θα αρχίσει πιλοτικά η αντικατάσταση των παλιών στους κατοίκους του νομού Αττικής, ενώ σταδιακά το μέτρο θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα. 
    Στόχος της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και των αρμόδιων υπηρεσιών είναι οι πρώτες βιομετρικές ταυτότητες στην Ελλάδα να έχουν εκδοθεί έως και το τέλος του 2018, κάτι που σίγουρα θα χαρακτηριστεί και θα διαφημιστεί ως..."μεγάλη πρωτοτυπία και πρόοδος" για την χώρα μας. 
    «Μεγάλη πρόοδρος», αλλά και ακόμη μεγαλύτερο βήμα προς την υποδούλωση. Δυστυχώς ο κλοιός σφίγγει και για τους Έλληνες όλο και περισσότερο...

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ