• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

    Κόκκινος Συναγερμός! Ντου από παντού! Η Ελλάδα σε κίνδυνο

    Η Ελλάδα σε κίνδυνο!
    Εδώ και καιρό πάρα πολλοί αναλυτές χτυπούν το καμπανάκι του κινδύνου λέγοντας ότι με την ρώτα που πάει η χώρα και η κυβέρνηση θα βρεθούμε μπροστά σε εθνικό κίνδυνο.
    Ακούγοντας αυτές τις φωνές κάποιοι χαμογέλασαν, κάποιοι ειρωνεύτηκαν και κάποιοι έκαναν λόγο για ευφάνταστα σενάρια. Η σημερινή μέρα όμως είναι καταλυτική ίσως, και σημαδιακή – Τρίτη και 13 – για να αντιληφθούμε όλοι ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε κίνδυνο. Στην Κύπρο οι Τούρκοι ανοιχτά αμφισβητούν την υφαλοκρηπίδα και τα θαλάσσια σύνορα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αξιώνοντας μάλιστα από τις πετρελαϊκές εταιρίες να διακόψουν τις έρευνες.
    Στο Αιγαίο, οι Τούρκοι κάνουν βόλτα και παραλίγο να βυθίσουν πλοίο του Ελληνικού λιμενικού. Την ίδια ώρα αμφισβητούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στα Ίμια και προκλητικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα περικύκλωσαν με 11 πλοία.
    Ευθέως λοιπόν στήνουν σκηνικό πολέμου, ενώ ανώτατοι αξιωματικοί τους αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας ο Ερντογάν μας προκαλούν λέγοντας ότι εύκολα μπορούν να διεξάγουν έναν ακόμα πόλεμο, εκτός από αυτόν της Συρίας, και μας απειλούν να μην τολμήσουμε να κουνηθούμε.
    Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της Ελλάδας ετοιμάζεται να παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια υποθάλπτοντας έτσι το μέλλον της χώρας στις επόμενες γενιές, καθώς αν η γειτονική χώρα ως κρατική οντότητα έχει στο όνομα της τον όρο Μακεδονία πολύ σύντομα θα υποσκάπτει και θα διεκδικεί την ελληνική Μακεδονία. Και δεν φτάνουν όλα αυτά, όπως αποκαλύπτουν τα Αλβανικά μέσα, η Ελλάδα έχει συμφωνήσει με την Αλβανία στην οριοθέτηση των ναυτικών συνόρων υποχωρώντας από τις συμφωνίες του 2009 μικραίνοντας έτσι τα Ελληνικά ναυτικά όρια.
    Όλα αυτά βέβαια δεν είναι καθόλου τυχαία από τη στιγμή που η σημερινή κυβέρνηση αδυνατεί να αντιληφθεί τους εθνικούς κινδύνους και δημιουργεί διχαστικό και πολωτικό κλίμα στην κοινωνία αλλά και στο πολιτικό προσωπικό λέγοντας ότι το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και τη Θεσσαλονίκη προέκυψε από παρακρατικούς και εθνικιστικούς κύκλους προκειμένου να καλύψει το σκάνδαλο της Novartis.
    Η κυβέρνηση Τσίπρα πιστεύοντας ότι έχει κερδίσει ή ότι θέλει να κερδίσει την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο έχει αφήσει σε δεύτερη μοίρα τα εθνικά θέματα ή έχει δώσει υποσχέσεις προκειμένου να εμφανιστεί στους εταίρους Ευρωπαίους και Αμερικανούς ότι είναι «καλό παιδί».
    Αναρωτιέται κανείς τι υποσχέσεις έδωσε ο κ. Τσίπρας στον Τραμπ που τον δέχθηκε με δόξες και τιμές αλλά και γιατί υπήρχε η τρεμούρα να προσκληθεί ο κ. Ερντογάν στο Μαξίμου. Και όλα αυτά βέβαια όταν όλοι γνωρίζουν ότι ούτε τις γερμανικές αποζημιώσεις πήραμε, ούτε απο το μνημόνιο και την επιτήρηση θα βγούμε ενώ φυσικά δεν γίνεται λόγος για μείωση των φόρων ούτε για αύξηση μισθών και συντάξεων .
    Και φυσικά, όλα όσα συμβαίνουν από τους γείτονες μας, ήταν αναμενόμενα καθώς, όπου φτωχός και η μοίρα του.
    Παντελής Ζήλος

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ