• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

    Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου – Ζητώ άμεση παύση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας σε Κύπρο-Ελλάδα

    Να σταματήσει άμεσα τις παράνομές ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο κάλεσε την Τουρκία ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

    Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής, ο Πρόεδρος Τουσκ είπε ότι ενημερώθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Αναστασιάδη για τις παράνομες τουρκικές ενέργειες.





    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανέφερε πως τα κράτη μέλη της Ε.Ε. θεωρούν ότι η τουρκική στάση είναι αντίθετη προς το διεθνές Δίκαιο και υπονομεύει τις σχέσεις καλής γειτονιάς.

    «Θα ήθελα να εκφράσω την στήριξή μας στην Ελλάδα και την Κύπρο και να ζητήσω την άμεση παύση αυτών των παράνομων ενεργειών από την Τουρκία.
    »Η Τουρκία παραβιάζει τις σχέσεις καλής γειτονίας που είναι υποχρεωμένη να έχει με όλα τα κράτη – μέλη της Ε.Ε.» δήλωσε ο πρόεδρος Τουσκ.
    Σύμφωνα με τον ίδιο, τον ερχόμενο Μάρτιο θα εξεταστεί η πιθανότητα μιας Συνόδου Κορυφής ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι από την στάση της Τουρκίας από εδώ και στο εξής θα εξαρτηθεί αν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη μίνι Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε.-Τουρκίας στην Βάρνα της Βουλγαρίας.

    Την αλληλεγγύη τους τόσο προς την Ελλάδα όσο και προς την Κύπρο, μετά τα πρόσφατα κρούσματα τουρκικής προκλητικότητας σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο, εξέφρασαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 27 κρατών μελών της Ε.Ε., στο πλαίσιο της Άτυπης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

    πηγή
    hellas-now

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ