• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

    Παράδοση της Μακεδονίας - Ο Ζάεφ δέχεται το (σύνθετο) ΟΝΟΜΑ και σε αντάλλαγμα μετονομάζει ένα δρόμο 140χλμ

    Στρατής Μαζίδης

    Η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο για το Σκοπιανό. Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, δήλωσε χθες πως το γειτονικό κρατίδιο είναι πια έτοιμο να δεχθεί λύση η οποία θα περιέχει γεωγραφικό προσδιορισμό στην ονομασία που θα συμφωνηθεί μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα.


    Το "δεχθεί" κολλάει με τις δηλώσεις Κοτζιά στο Euronews:
    «Η ελληνική Κυβέρνηση πήρε την ευθύνη να δηλώσει δημόσια ότι θέλει αλλαγή του ονόματος, ότι αυτό το όνομα θα είναι σύνθετο για όλες τις χρήσεις με ένα προσδιορισμό συγκεκριμένο, και βγήκαμε δημόσια και είπαμε ότι σε αυτή την ονομασία θα περιλαμβάνεται ο όρος «Μακεδονία». Εμείς δηλαδή κάναμε τη δουλειά μας. Περιμένω ακόμα από τα Σκόπια, επιτέλους, να βγουν δημόσια να πουν σε αυτή τη σύνθετη ονομασία ποιο θα είναι το επίθετο μπροστά από το ουσιαστικό και να το περιγράψουν στον πληθυσμό τους»

    Δηλαδή όπως προκύπτει από την παραπάνω δήλωση, η ελληνική πλευρά έδωσε το "Μακεδονία" αδιαφορώντας για τα 2.000.000 Ελλήνων που βγήκαν στους δρόμους ζητώντας από τους Σκοπιανούς να συμπληρώσουν το πρώτο συνθετικό.

    Θα αποδεχθεί λοιπόν ο Ζάεφ ένα Ανω-Βόρεια Μακεδονία, το οποίο θα απομείνει σκέτο Μακεδονία όπου θα ζουν Μακεδόνες και θα ομιλούν τα μακεδονικά. Ό,τι συμβαίνει και τώρα για αρκετές χώρες με τη διαφορά ότι αυτή η απαράδεκτη κατάσταση θα φέρει πλέον την επικύρωση του ληστευθέντα.

    Σε αντάλλαγμα ο Ζάεφ ανακοίνωσε πως το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την άμεση μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων από «Μέγας Αλέξανδρος» σε «Διεθνή Αερολιμένα Σκοπίων» καθώς επίσης της εθνικής οδικής αρτηρίας (περίπου 140χλμ) που συνδέει τα Σκόπια με την Ελλάδα σε «λεωφόρο Φιλίας». 

    To Ελληνικό ΥΠΕΞ αμέσως έσπευσε να χαιρετίσει τον...ανεπανάληπτο αυτό "θρίαμβο":

    «Χαιρετίζουμε την σημερινή απόφαση της κυβέρνησης της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας να μετονομάσει το αεροδρόμιο των Σκοπίων σε «Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων» καθώς και τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τα Σκόπια με τα ελληνικά σύνορα σε «Αυτοκινητόδρομο Φιλία».
    Η σημερινή απόφαση είναι ένα θετικό βήμα για την αντιστροφή των όσων έγιναν την τελευταία δεκαετία και επιβάρυναν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών».
    freepen.gr 

    thesecretrealtruth

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ