• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

    Οι Θεωρίες του Ιμμάνουελ Βελικόφσκι που Προκάλεσαν Θύελλα Αντιδράσεων στον Κατεστημένο Επιστημονικό Κόσμο (video)

    Γράφει ο Σπύρος Μακρής
    Οι Θεωρίες του Ιμμάνουελ Βελικόφσκι
    που Προκάλεσαν Θύελλα Αντιδράσεων στον Κατεστημένο Επιστημονικό Κόσμο

    Ποιός μπορεί να εξιστορήσει το ανθρώπινο παρελθόν και ειδικά το μη καταγεγραμμένο, ή αυτό που διαβάζουμε στις μυθολογίες διαφόρων αρχαίων πολιτισμών; Μάλλον κανείς, ούτε καν οι ίδιοι οι ιστορικοί, οι αρχαιολόγοι και οι επιστήμες που ασχολούνται με αυτά.
    Ωστόσο, αν κάποιος ισχυριστεί μία διαφορετική θεωρία από εκείνη που το κατεστημένο θεωρεί ως σωστότερη, αμέσως πέφτουν «να τον φάνε» κατηγορώντας τον για απατεώνα που προωθεί ψευδοεπιστήμες -την στιγμή που ούτε οι ίδιοι δεν μπορούν να αποδείξουν τις δικές τους θεωρίες! Μέσα σε αυτή την κατηγορία με την «ταμπέλα» του «ψευδοεπιστήμονα» είναι και ο Ιμμάνουελ Βελικόφσκι.
    Ακούστηκε σαν μία κατακραυγή στην επικρατούσα σκέψη, το 1950, όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Κόσμοι σε Σύγκρουση» και δήλωσε ότι κατακλυσμιαίες καταστροφές που καταγράφονται στην Αγία Γραφή – και επαναλαμβάνονται σε άλλα αρχαία κείμενα, όπως των Αρχαίων Αιγύπτιων, των Μάγια και πάρα πολλών άλλων – ήταν κάποιοι «σπασμοί του σύμπαντος». Ότι οι πρόγονοί μας, κάποτε, στα βάθη της αρχαιότητας, έγιναν μάρτυρες -και μάλιστα από πρώτο χέρι- ιδιαίτερα σημαντικών γεγονότων που συνέβησαν στο ηλιακό μας σύστημα και επηρέασαν την γεωλογική αλλά και την ανθρώπινη ιστορία, στην Γη. Για παράδειγμα, θα μπορούσαν να είναι κάποιες αλλαγές στις τροχιές της Αφροδίτης και του Άρη, τέτοιες που έκαναν τους δύο πλανήτες να πλησιάσουν περισσότερο την Γη απ΄ όσο θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν τις πλημμυρικές και άλλες καταστροφές κατά το παρελθόν, όπως ο Κατακλυσμός.
    Αν υπάρχουν ενδείξεις, σκέψεις, απόψεις ή ακόμα και θεωρητικά αποδεικτικά στοιχεία που διαφέρουν από την «κατεστημένη» εκδοχή της ιστορίας μας, γιατί όλα αυτά θα πρέπει να απορριφθούν; Γιατί αυτοί που κρατούν τα σκήπτρα των ακαδημιών δεν μπορούν να δώσουν λογικοφανείς απαντήσεις στα κενά που προκύπτουν από τις θεωρίες που οι ίδιοι δημιουργούν και οι ίδιοι αποδέχονται; Αφού αδυνατούν να κάνουν αυτό, πως μπορούν με τόση ευκολία να απορρίψουν άλλες θεωρίες που ενδεχομένως θα συμπλήρωναν τα κενά; Αρκετός κόσμος σχηματίζει την εντύπωση πως, τουλάχιστον για κάποια πράγματα, ζει μέσα σε μία συγκάλυψη και απομακρύνεται μεθοδικά από την πραγματική εικόνα της αλήθειας, όποια κι αν είναι αυτή…
    Γεννήθηκε στο Βιτέμπσκ της Λευκορωσίας το 1895. Φοίτησε στα πανεπιστήμια του Εδιμβούργου, του Χάρκοβου και της Μόσχας, απ’ όπου αποφοίτησε το 1921, και εργάστηκε ως γιατρός στην Παλαιστίνη. Συνέχισε με σπουδές ψυχολογίας στη Ζυρίχη και στη Βιέννη.
    Στα χρόνια 1921-24 συνεργάστηκε με τον Αϊνστάιν στη δημοσίευση των Scripta Universitatis. Το 1939 μετανάστευσε στις ΗΠΑ και πολιτογραφήθηκε Αμερικανός.
    Μελετητής της μυθολογίας των μεσογειακών λαών, υποστήριξε ότι αυτές συχνά, ξεφεύγοντας από τη σφαίρα του μύθου και της αλληγορίας, αναφέρονται σε πραγματικά γεγονότα.
    Στον Βελικόφσκι ανήκει η υπόθεση ότι, κατά τους ιστορικούς χρόνους ήδη, μια ηλεκτρομαγνητική διαταραχή του ηλιακού συστήματος έφερε τους πλανήτες Άρη και Αφροδίτη πιο κοντά στη Γη, η οποία έτσι υπέστη σειρά αλλαγών. Για τις γεωλογικές μεταβολές που, κατ’ αυτόν, συντάραξαν τον πλανήτη μας επικαλείται αποδείξεις από τον χώρο της γεωλογίας και παλαιοντολογίας. Νεότερες επιστημονικές παρατηρήσεις από διαστημόπλοια επαλήθευσαν πολλά στοιχεία των θεωριών του Βελικόφσκι. Ο Marcus Allen της διάλεξης «Nexus Magazine», αναφέρεται σε μια από τις πιο αμφιλεγόμενες θεωρίες που προβλήθηκαν ποτέ και τελικά, όπως προφανώς ήταν αναμενόμενο, απορρίφθηκε από την επικρατούσα επιστήμη και ιστορία. Αυτές του Immanuel Velikovsky.
    The Immanuel Velikovsky Theories That Outraged Mainstream Scientists FULL VIDEO
    Για υπότιτλους:
    Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ