• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

    Μήπως σας παχαίνει το άγχος;

    Κάποιοι άνθρωποι όταν έχουν άγχος σταματάνε να τρώνε. Άλλοι, τσιμπολογάνε συνέχεια. Το πώς αντιδρά ο καθένας είναι προσωπική υπόθεση, ωστόσο οι μηχανισμοί που συνδέουν το άγχος με την πολυφαγία είναι λίγο πιο συγκεκριμένοι και μπορεί να σχετίζονται με τις ορμόνες που εκκρίνονται όταν αγχωνόμαστε ή με τη σύνδεση της τροφής με τη συναισθηματική επιβράβευση.


    Η τήρηση διατροφικού ημερολογίου, όπου θα σημειώνετε όλα όσα τρώτε κάθε μέρα, θα σας βοηθήσει να περιορίσετε την πολυφαγία λόγω του άγχους, ενώ η φυσική δραστηριότητα είναι ο καλύτερός σας σύμμαχος. 

    Αν έχετε συνειδητοποιήσει πως ξεσπάτε το άγχος σας στο φαγητό, μια καλή λύση για να μη φορτωθείτε με κιλά και "κακές" θερμίδες, είναι να προνοήσετε και να έχετε μαζί σας μερικά υγιεινά σνακ που θα ικανοποιήσουν την ανάγκη σας για φαγητό και θα σας προσφέρουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που θα ενισχύσουν όλες τις λειτουργίες του οργανισμού σας. 

    Φυστικοβούτυρο και μπανάνα
    Άλειψε σε μία φέτα του τοστ λίγο φυστικοβούτυρο και προσθέστε από πάνω φέτες μπανάνας, αν θέλετε να ηρεμήσετε με φυσικό τρόπο.

    Ένα μικρό κομμάτι μαύρης σοκολάτας
    Η έντονη γεύση του κακάο στη μαύρη σοκολάτα έχει τη δύναμη να περιορίζει τις λιγούρες. Λιγότερα από 30 γρ. την ημέρα συμβάλουν στη μείωση των ορμονών του άγχους και σας προσφέρουν την γλυκιά γεύση που χρειάζεστε. 

    Μείγμα ξηρών καρπών
    Οι ξηροί καρποί κάνουν το σώμα να ανταποκρίνεται καλύτερα σε συνθήκες στρες. Συνοδέψτε τους με αποξηραμένα φρούτα ή με ένα γιαούρτι για ένα ισορροπημένο και χορταστικό σνακ. 

    capital.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ