• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

    Αυτό που Βρήκαν σε Αυτό το Βιβλίο θα κάνει την Τρίχα σου να Σηκωθεί

    Γράφει ο Σπύρος Μακρής

    Αυτό που Βρήκαν σε Αυτό το Βιβλίο θα κάνει την Τρίχα σου να Σηκωθεί

    Γράφτηκε πριν από περίπου 600 χρόνια, από έναν συγγραφέα άγνωστο ή που ακόμα το όνομά του δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί, καθώς φαίνεται να έχει χρησιμοποιηθεί μίαπαντελώς άγνωστη γλώσσα που κανείς δεν έχει καταφέρει να διαβάσει, να μεταφράσει, ή να αποκωδικοποιήσει. Ούτε καν κορυφαίοι Αμερικανοί και Βρετανοί αποκρυπτογράφοι του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου δεν τα κατάφεραν.
    Ο λόγος για το περιβόητο «Χειρόγραφο του Voynich» που ονομάστηκε έτσι από το επίθετο του Πολωνοαμερικανού παλαιοβιβλιοπώλη Βίλφριντ Βόινιτς ο οποίος το αγόρασε το 1912. Πολλοί γνωστοί φιλόσοφοι και συγγραφείς έχουν προταθεί ως πιθανοί συγγραφείς του, όπως ο Ρότζερ Μπέικον, ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ο Τζων Ντη, ο Έντουαρντ Κέλλυ και πολλοί άλλοι, αλλά για κάθε έναν υπάρχει και ένας λόγος για να απορριφθεί.

    Χειρόγραφο του Voynich

    Τι περιγράφει το βιβλίο; Κανείς δεν ξέρει. Μόνο η εικονογράφησή του θα μπορούσε κάπως να βοηθήσει. Αν και όχι ιδιαίτερα διαφωτιστική, είναι ή μοιάζει να είναι ανατριχιαστική με αυτά που απεικονίζει ή βάζει το μυαλό μας να νομίζει ότι απεικονίζει.
    Χειρόγραφο του Voynich
    Οι θεωρίες πολλές, κατά συνέπεια άλλοι πιστεύουν ότι το χειρόγραφο μπορεί να αποτελεί ένα απλό βοτανολόγιο, άλλοι «βλέπουν» αλχημιστικά ή/και αστρολογικά σύμβολα, άλλοι το συσχετίζουν με την ανατομία.
    Οι εικόνες του βιβλίου σύμφωνα και με την wikipedia.org, δεν βοηθούν ιδιαίτερα στην κατανόηση του περιεχομένου, δείχνουν όμως ότι αποτελείται από έξι «ενότητες» με διαφορετικό αντικείμενο και στυλ. Εκτός από την τελευταία ενότητα, που αποτελείται μόνο από κείμενο, σχεδόν κάθε σελίδα του βιβλίου περιέχει τουλάχιστον μια εικονογράφηση.
    Συνολικά υπάρχουν 113 εικόνες φυτών. Βρίσκουμε παράξενα διαγράμματα τα οποία φαίνεται να απεικονίζουν άστρα, ήλιους και φεγγάρια και πιθανά ζωδιακά σύμβολα. Επίσης, διακρίνουμε μικροσκοπικές γυναικείες φιγούρες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι γυμνές, που καθεμιά τους κρατάει ένα αστέρι. Άλλες μικροσκοπικές γυμνές γυναίκες φαίνεται να τσαλαβουτούν σε αλλόκοτες λίμνες ή μπανιέρες που συνδέονται μεταξύ τους και θυμίζουν εσωτερικά όργανα του σώματος. Μερικές από τις γυναίκες φορούν κορώνες. Γενικότερα, εντοπίζουμε να απεικονίζεται μία παράξενη φύση λες και είναι βγαλμένη από έναν εξωγήινο κόσμο ή από την παραμυθένια φαντασία του καλλιτέχνη.
    Χειρόγραφο του Voynich
    Στις μέρες έχουν, επίσης, προσπαθήσει πολλοί να αποκρυπτογραφήσουν το κείμενο. Ένας από αυτούς, σύμφωνα με την dailymail.co.uk, ο οποίος ενδέχεται να βρίσκεται πολύ κοντά στην λύση του μυστηρίου, είναι ο Greg Kondrak, ένας επιστήμονας υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα.
    Η ομάδα του χρησιμοποίησε στατιστικούς αλγόριθμους που πιστεύει ότι είναι κατά 97% ακριβείς στην μετάφραση της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών σε 380 γλώσσες.
    Οι ερευνητές αρχικά υπέθεταν ότι το χειρόγραφο του Voynich γράφτηκε στα αραβικά, αλλά μετά την εκτέλεση των αλγορίθμων τους, αποδείχθηκε ότι η πιο πιθανή γλώσσα ήταν η εβραϊκή.
    Χειρόγραφο του Voynich
    «Αυτό ήταν εκπληκτικό», είπε ο Δρ Kondrak. Το μόνο που απομένει είναι το επόμενο βήμα: η αποκρυπτογράφηση.
    Σύμφωνα με την έρευνά τους, η πρώτη πλήρης φράση αναφέρει: «Έκανε συστάσεις στον ιερέα, ο άνθρωπος του σπιτιού και εγώ και οι άνθρωποι».
    Αλλά οι αλγόριθμοι δεν φτάνουν. Χωρίς τους ιστορικούς της αρχαίας εβραϊκής εποχής, ο Κοντράκ εξήγησε ότι το πλήρες νόημα του χειρόγραφου του Voynich είναι πιθανό να παραμείνει ένα μυστήριο.
    «Χρησιμοποιούμε την ανθρώπινη γλώσσα για να επικοινωνούμε με άλλους ανθρώπους, αλλά οι υπολογιστές δεν καταλαβαίνουν αυτή τη γλώσσα, επειδή είναι σχεδιασμένες για ανθρώπους».
    Δείτε περισσότερες εικόνες στο video που ακολουθεί:
    what they found in this ancient book will creep you out

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ