• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

    ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ Ο ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ; Θα συμμετέχει στη “λίγκα του Βορρά” ο Πάνος Καμμένος; “Χαριτωμένος” ή όχι ο Νίκος Κοτζιάς;

    Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

    Επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού

    της “Ελλήνων Πολιτείας”

    egerssi@otenet.gr

    www.egerssi.gr

    Τελικά ήταν επιτυχημένη – παρά τη σφοδρή αντίσταση των Κούρδων – η έκβαση των επιθέσεων των Τούρκων στην Αφρίν! Επίθεση που ξεδιπλώθηκε, κυρίως, από το ΝΔ μέρος της συριακής περιοχής!
    Αυτή η επιλογή του Ερντογάν δεν ήταν καθόλου τυχαία! Αφού, στην περιοχή αυτή υπάρχει μεγάλο ποσοστό
    Τουρκμένων κατοίκων! Αυτή η ύπαρξη φίλιων δυνάμεων προς την Τουρκία θα πρέπει να μας προβληματίσει και να μας δώσει ένα ισχυρό μάθημα για τις στρατηγικές κινήσεις του Ερντογάν!
    Θα πρέπει ο ΥΠΕΞ και ο ΥΠΕΘΑ της Πατρίδος μας, καθώς και ο Α΄ ΓΕΕΘΑ αυτής, να λάβουν πολύ σοβαρά υπ΄ όψη τους αυτές τις πολεμικές κινήσεις του Τούρκου Σουλτάνου, γιατί πιθανώς, εν ευθέτω χρόνω, κατά τον ίδιο τρόπο να τύχει υποστήριξης εκ των έσω, σε γεγονότα που ενδεχομένως να διαδραματίζονταν στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης μας!

    Να παραιτηθείτε κύριε Κοτζιά αν…

    Αντ΄ αυτής της ανιχνεύσεως της πολεμικής λογικής Ερντογάν από την πλευρά του ΥΠΕΞ μας Νίκου Κοτζιά, είχαμε την καθ΄ όλα υποτελή του αναφορά, προχθές, στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, όπου είπε:
    «Η μακρόχρονη στρατηγική της Άγκυρας, αν χρειαστεί πιστεύω, είναι να κάνει ένα θερμό επεισόδιο και να μας πάει σε διαπραγμάτευση καβάλα»!
    Πρώτα από όλα να επισημάνω πως, ο Νίκος Κοτζιάς μας αντιγράφει, αφού από αυτήν την εφημερίδα (σ.σ. Ελεύθερη Ώρα) πολλάκις κατά το παρελθόν έχουμε γράψει πως θα γίνει “θερμό” επεισόδιο στο Αιγαίο με την προτροπή των ΗΠΑ, που τελικά θα επέμβουν, παίζοντάς το επιδιαιτητές και θα παραπέμψουν το ζήτημα στη Γενεύη!
    Χαιρόμαστε λοιπόν, που ο ΥΠΕΞ μας αναγνωρίζει ότι υπάρχει η πιθανότητα ενός “θερμού” επεισοδίου μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας!
    Το ερώτημα όμως είναι: Τι κάνετε κ. Κοτζιά για να μην εκδηλωθεί ένα τέτοιο επεισόδιο στο Αιγαίο και αν τελικά εκδηλωθεί πια μέτρα παίρνετε;
    Μεταφέρετε στους Έλληνες και στον ελληνικό Στρατό, μέσω δηλώσεών σας, τις οποίες θα χαρακτήριζα ως όνειδος, πως θα είναι “καβάλα” η Τουρκία εάν εκδηλωθεί ένα τέτοιο θερμό επεισόδιο; Και γιατί να μην είναι “καβάλα” η Ελλάς κ. Κοτζιά; Από πού ακριβώς το προεξοφλείτε αυτό; Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να υποτιμάτε την πολεμική ισχύ της Ελλάδος; Όμως, είναι τόσο σοβαρά τα πράγματα, μέσω μιας ατυχούς δηλώσεως – θα έλεγαν πολλοί – του ΥΠΕΞ μας Νίκου Κοτζιά; Όσο ατυχής μπορεί να χαρακτηρισθεί μια επίσημη δήλωση του πλέον αρμοδίου υπουργού της κυβερνήσεως, που “δίνει” στεγνά την Ελλάδα στα “δόντια” της Τουρκίας!
    Πάντως, εάν ο Νίκος Κοτζιάς δεν πιστεύει στην πολεμική υπεροχή των Ελλήνων, ας τον γοητεύσει το ηρωικό παρελθόν μας! Διαφορετικά, ας παραιτηθεί και ας παρακολουθήσει την εξέλιξη των γεγονότων από το σπίτι του!

    Υπαγορευμένος ακραίος φανατισμός…

    Αυτή η ηττοπάθεια έναντι της Τουρκίας, με μια σειρά γεγονότων και δηλώσεων, με προβληματίζει πάρα πολύ και με οδηγεί σε πολύ θλιβερές σκέψεις, που συνδέονται και με γεγονότα που έλαβαν χώρα σε ποδοσφαιρικό αγώνα της Θεσσαλονίκης, όπου είδαμε μαινόμενο τον Πρόεδρο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη να εισέρχεται “αδικημένος” και οπλοφορώντας εντός του αγωνιστικού χώρου, μετατρέποντάς τον σε ρινγκ, μαζί με τον τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ Σλοβάκο Λούμπος Μίχελ!
    Αυτή η “ανόητη” ενέργεια κατά πόσο “υπαγορεύθηκε” από τον συναισθηματισμό του μεγαλοεπιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη; Κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί ότι, ήταν μια προσχεδιασμένη ενέργεια;
    Ο μεγαλοεπιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, ο μπαρουτοκαπνισμένος πολιτικά στη Ρωσία Ιβάν Σαββίδης, είναι ποτέ δυνατόν να κυριεύεται από υπέρμετρο συναισθηματισμό λόγω της όποιας μικρής ή μεγάλης αδικίας της Ομάδος του και να μην μπορεί να τιθασεύσει τα νεύρα του και την παρορμητικότητά του;
    Δεν γνώριζε, πώς τέτοιες ακραίες αντιδράσεις θα δημιουργούσαν τραγικές συνέπειες, αφού θα πυροδοτούσαν τα φανατισμένα μυαλά των ανεγκέφαλων οπαδών – όχι των υγιών φιλάθλων – της Ομάδος του;
    Οι οποίοι μπλέκουν τα εθνικά μας θέματα με την οργή τους λόγω της “αδικίας” της Ομάδος τους, απειλώντας πώς εάν επιβληθούν εξοντωτικές ποινές στην Ομάδα τους, τότε: «Σε περίπτωση επιστράτευσης θα θεωρήσουν τα φύλλα πορείας ως απλά κουρελόχαρτα»;

    Χωρίζουν την Ελλάδα σε Βόρειους και Νότιους…

    Ο Ιβάν Σαββίδης συνδέεται με επιστήθια φιλία με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Πάνο Καμμένο και ο οποίος του άνοιξε την επιχειρηματική πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ!
    Ο Ιβάν Σαββίδης συμμετείχε στην εδραίωση αυτής της κυβέρνησης με πράξεις και δηλώσεις! Ευεργέτησε και ευεργετήθηκε από αυτήν την κυβέρνηση!
    Δεν γνώριζε ότι, η ακραία και πρωτόγνωρη στα παγκόσμια χρονικά συμπεριφορά του θα έθετε εξ ανάγκης το ΣΥΡΙΖΑ απέναντί του;
    Είναι τυχαίο πώς, αυτή η περιθωριοποίηση του Ιβάν Σαββίδη από το ΣΥΡΙΖΑ, γεννά τη σκέψη δημιουργίας του κόμματος της “Λίγκας του Βορρά; Ενός κόμματος πού θα διχάσει την Ελλάδα και θα διασπάσει τον εθνικό της ιστό, σε μια εποχή που οι κακοί γείτονές μας – με τη βοήθεια των ΗΠΑ – ετοιμάζονται να αρπάξουν το όνομα της Μακεδονίας μας;
    Είναι τυχαία αυτά τα γεγονότα, πού στοχευμένα οδηγούν την Ελλάδα σε διαχωρισμό Βορείων και Νοτίων;

    Πρωτοστατεί ο Καμμένος στη δημιουργία της “Λίγκας του Βορρά”;

    Ο Πάνος Καμμένος, που για χάρη της Εξουσίας στήριξε και εξακολουθεί να στηρίζει αυτήν την κυβέρνηση, η οποία με τις πράξεις της οδηγεί σε πολυδιαμελισμό την Ελλάδα, σκέπτεται την “ηρωική” έξοδο από την κυβέρνηση, αφού τα ποσοστά του κόμματός του σε όλες τις δημοσκοπήσεις, το αφήνουν εκτός μιας νέας βουλής!
    Ενθαρρύνει λοιπόν τον Ιβάν Σαββίδη – σύμφωνα με πληροφορίες μας – στη δημιουργία της “Λίγκας του Βορρά”, μη ενδιαφερόμενος για τις εθνικές συνέπειες της Πατρίδος μας, θεωρώντας ότι αυτό το κόμμα θα τύχει της υποστήριξης των Βορειοελλαδιτών ψηφοφόρων;
    Δηλαδή, ο Πάνος Καμμένος υλοποιεί αυτό ακριβώς που αρνείται, όταν δήλωσε από την Θεσσαλονίκη προχτές: «Δεν μπορούμε να ποδοσφαιροποιήσουμε την πολιτική ή να πολιτικοποιήσουμε το ποδόσφαιρο»!

    Γιατί, ντε και καλά ο Σαββίδης ανήκει στον περίγυρο του Πούτιν;

    Διαβάζω ότι, ο Ιβάν Σαββίδης ανήκει στον κλειστό περίγυρο του Προέδρου της Ρωσίας Βλαδιμίρ Πούτιν! Από πού προκύπτει αυτό το συμπέρασμα;
    Μπορεί ο Βλαδιμίρ Πούτιν να μετέχει του γεωπολιτικού παιχνιδιού των Βαλκανίων και να επιζητά την επιρροή του στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, όπως άλλωστε στη Μέση Ανατολή! Μπορεί να θέλει να διεισδύσει πολιτικά σε χώρες, όπως η Ελλάς, η Ισπανία, ή η Ιταλία, μέσω του κρατικού ενεργειακού κολοσσού της Gazprom, αλλά και άλλων επιχειρηματικών – επενδυτικών κεφαλαίων! Όμως, επ΄ ουδενί, πιστεύουμε πως θέλει στην Πατρίδα μας, να επιτύχει την πολιτική διείσδυση της Ρωσίας με τον διαμελισμό της Ελλάδος!
    Αυτό το σχέδιο, δηλαδή, ο διαμελισμός της Ελλάδος βοηθάει μόνο το βαθύ κράτος των ΗΠΑ, στα πρότυπα άλλωστε, του πολυδιαμελισμού της πάλαι ποτέ κραταιάς Γιουγκοσλαβίας!

    Η ανεγκέφαλη Νέα Δημοκρατία…

    Αυτό το σατανικό παιχνίδι, δυστυχώς δεν μπορεί να το αντιληφτεί η Νέα Δημοκρατία! Και ως ηλίθιοι ρίχνουν λάδι στη φωτιά με δηλώσεις αξιωματούχων τους, όπως επί παραδείγματι, του μέλους της ΟΝΝΕΔ Έλλης Παπαγγελή – που ανήκει στο περιβάλλον του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη – η οποία σε ανάρτησή της στα social media και αναφερόμενη στην κίνηση οπαδών του ΠΑΟΚ για την άρνησή τους σε περίπτωση επιστρατεύσεως, έγραψε: “Θα πάνε, αλλά με το βουλγάρικο στρατόπεδο”!
    Τελικά, εκεί στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, κάποιος επιβάλλεται να μαντρώσει αυτά τα επικίνδυνα σκυλιά που ουρλιάζουν!
    Κατά τα άλλα, ο Θεός να βάλλει το χέρι του και να σώσει την Ελλάδα μας!
    Αυτός είναι η Ελπίδα μας!!

    triklopodia.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ