• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

    Η ώρα που τρώμε είναι το ίδιο σημαντική με το τι τρώμε

    Εάν δυσκολεύεσαι να χάσεις βάρος, ίσως τελικά να μην φταίει το πόσο τρως αλλά το πότε. Πρόσφατες έρευνες αποκαλύπτουν πως η ώρα κατανάλωσης του φαγητού είναι πιο σημαντική από τον αριθμό των θερμίδων, ενώ παράλληλα αποτελεί το κλειδί για απώλεια κιλών που διαρκεί στο χρόνο.


    Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστήμιου του Τέξας, οι δίαιτες μπορούν να έχουν αποτέλεσμα μόνο εάν τρώμε την κατάλληλη στιγμή, η οποία όπως αποκάλυψαν είναι για τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια της ημέρας, που είμαστε συνήθως ξύπνιοι και κινούμαστε. “Ο χρόνος κατά τον οποίο τρως ίσως είναι το ίδιο σημαντικός με το τι τρως”, υποστηρίζει ο νευρολόγος, Joseph S. Takahashi, ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα. Αυτό συμβαίνει γιατί η στιγμή της ημέρας μπορεί να επηρεάσει τους κιρκάδιους μας ρυθμούς και τον τρόπο με τον οποίο τα συκώτια μας μεταβολίζουν τα θρεπτικά συστατικά. Έτσι θεωρείται σημαντική η επανεξέταση της περιεκτικότητας των τριών γευμάτων μας ημερησίως σε θερμίδες, καθώς μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετική για την απώλεια βάρους.



    “Σε αυτά τα πειράματα έγινε σύγκριση ανάμεσα στο να έχεις ένα βαρύ γεύμα για πρωινό και ένα ελαφρύ γεύμα για δείπνο σε σχέση με ένα ελαφρύ πρωινό και ένα βαρύ δείπνο”, είπε ο Takahashi. “Αυτοί που κατανάλωναν τις περισσότερες θερμίδες στο πρωινό έχασαν περισσότερο βάρος”, υποστήριξε. Μάλλον θα πρέπει να κόψουμε τις βραδινές επισκέψεις στο ψυγείο δηλαδή…


    olivemagazine.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ