• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

    Απίθανο παιχνίδι στην Τρίπολη...Άνοιξε φτερά για την κορυφή η ΑΕΚ...Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ισόπαλοι στο ντέρμπι… των πέναλτι

    «Χοντρή» γκέλα για τον Δικέφαλο του Βορρά στη... μάχη του τίτλου

    Στην Τρίπολη σταμάτησε σήμερα το «τρένο» του ΠΑΟΚ. Ο Αστέρας κέρδισε τον «Δικέφαλο του Βορρά» με 3-2, ύστερα από ένα ματς διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Παράλληλα έβαλε τέλος στο αήττητο σερί των 16 αγώνων που μετρούσε και όχι μόνο μπήκε για τα καλά στη διεκδίκηση της 5ης θέσης, αλλά την ίδια στιγμή έβαλε
    Οι γηπεδούχοι είχαν τον Αθανασιάδη κάτω από τα γκολπόστ, τους Μπέρτο, Πασαλίδη, Τριανταφυλλόπουλο και Γιαννούλη στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Ιγκλέσιας, Μουνάφο στο «6» και «8» αντίστοιχα, τους Κυριακόπουλο, Τσιλιανίδη στα άκρα, τον Τόνσο οργανωτή και τον Μανιά «φουνταριστό».
    Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με τον Πασχαλάκη κάτω από τα γκολπόστ, τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια στην άμυνα, από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μαουρίτσιο, Σάχοβ στον άξονα, τον Κάμπος στο δεξί φτερό, τον Μακ στο αριστερό και τον Πέλκα σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Πρίγιοβιτς,
    Το πρώτο ημίχρονο κύλησε κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Αστέρα. Με σωστή τακτική προσέγγιση, «εγκλώβισε» τον ΠΑΟΚ που έπαιζε μονόπατα... μόνο από τα αριστερά με τον Μακ. Ετσι ήταν προβλέψιμος, σε αντίθεση με τους Αρκάδες που ρόλαραν σωστά, τσουλούσαν την μπάλα και στο18'άνοιξαν το σκορ με τον Κυριακόπουλο. Στιο 32' θα μπορούσαν να είχαν διπλασιάσει τα τέρματά τους με τον Μανιά, αλλά τελικά ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε να ισοφαρίσει στο 37' με τον Κάμπος. Ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ωραία κούρσα του Μακ και την πρώτη ουσιαστική επέμβαση των Θεσσαλονικιών στα καρέ των γηπεδούχων. Ετσι η ανάπαυλα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες (1-1) και τον ΠΑΟΚ να έχει μία ανούσια κατοχή μπάλας (67%). Η οποία όμως δεν είχε μετατραπεί σε ευκαιρίες και πίεσης.
    Στο δεύτερο μισό το τέμπο παρέμεινε ανάλογο. Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν μπάλα, αλλά... γιοκ. Συνέχιζαν να φορτώνουν χωρίς λόγο την αριστερή τους πλευρά, ο Κάμπος παρέμενε ανενεργός και στο 53' ο Αστέρας βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Τόνσο. Το οποίο «έφτιαξε» ο Κυριακόπουλος και πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό επίσης σε Μανιά και Μουνάφο που ήταν «μέσα» στη φάση.
    Κάπου εκεί ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να τα παίξει, και λογικά, όλα για όλα. Μέσα και ο Μπίσεσβαρ και με την παρουσία του, οι Θεσσαλονικείς άρχισαν να βελτιώνονται. Μετά και την είσοδο του Αζεβέδο βγήκαν ακόμη πιο μπροστά και πλέον το ματς έγινε... ροντέο. Ειχαν με τις ευκαιρίες τους (π.χ. Πρίγιοβτς, Βαρέλα), αλλά και ο Αστέρας απείλησε ορισμένες φορές, όπως έπραξε με τον Ντουντού. Μετά το 70' οι Αρκάδες έπαιζαν πλέον 4-3-3, ο ΠΑΟΚ... όλος μπροστά και έτσι φτάσαμε στις καθυστερήσεις.
    Οπου στο 90'+6' ο Πρίγιοβιτς ισοφάρισε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (καταλογίστηκε σε ανατροπή του ίδιου από τον Ιγκλέσιας), αλλά αμέσως μετά, στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων, ο Ιγκλέσιας χάρισε στον Αστέρα τη μεγάλη νίκη.
    Πηγή: gazzetta.gr


    Πλέον σε ρόλο... οδηγού θα αντιμετωπίσει την άλλη αγωνιστική στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ

    Το δώρο του Αστέρα Τρίπολης δεν άφησε να πάει χαμένο η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε με 1-0 του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ και επέστρεψε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
    Η «Ένωση» στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα τέρματα, αλλά στο δεύτερο μέρος ήταν... κακή. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημείωσε ο Λιβάγια στο 21'.
    Δεν απείλησε σε κανένα σημείο ο Πανιώνιος. Πλέον η ΑΕΚ σε ρόλο... οδηγού θα αντιμετωπίσει την άλλη αγωνιστική στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι που ενδεχομένως να κρίνει το πρωτάθλημα!
    ae2
    ae3
    ae4

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ


    Φορτούνης και Μουνιέ οι σκόρερ των δύο ομάδων


    Κόσμο δεν είχε. Ποιότητα δεν είχε. Κουβέντα για τα πέναλτι θα έχει. Σε ένα από τα χειρότερα ντέρμπι των τελευταίων ετών Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έμειναν στο 1-1 με τους «ερυθρόλευκους» να χάνουν δύο ακόμα βαθμούς και τους «πράσινους» με δέκα παίκτες να μην φεύγουν ηττημένοι και να μένουν ζωντανοί στο κόλπο της πέμπτης θέσης.
    Φορτούνης (61') και Μουνιέ (88') οι σκόρερ των δύο ομάδων σ' ένα ντέρμπι που δεν θα θυμάται κανείς...
    MVP: Μουνιέ. Μπήκε ως αλλαγή στο ματς κι άλλαξε την εικόνα του Παναθηναϊκού. Δεν είναι μόνο το γκολ που βάζει από το πέναλτι αλλά και το πόσο επιθετικοί έγιναν οι «πράσινοι» με την είσοδό του.
    Αδύνακος κρίκος: Δεν θέλει και ρώτημα. Ο Βαγγέλης Οικονόμου με την ενέργειά του στο 60' κρίνει το ντέρμπι. Τσαφ, πέναλτι και κόκκινη κάρτα σ' ένα σημείο μάλιστα που ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του αγώνα.
    Στο ύψος του: Τσανδάρης. Ο μέσος του Παναθηναϊκού έκανε σπουδαίο ματς κάλυψε αρκετούς χώρους κι έκανε πολλά χιλιόμετρα και αθόρυβη δουλειά για τους φιλοξενούμενους.
    Η γκάφα: Το τσαφ του Οικονόμου που βγάζει τον Ανσαριφάρντ τετ-α-τετ αλλά και το τράβηγμα που του κάνει για το πέναλτι αναγκάζει τον διαιτητή να του δείξει την κόκκινη κάρτα. Η φάση που έκρινε και το ντέρμπι.
    Το στραγάλι: Στο πέναλτι του Ανσαριφάρντ ο Οικονόμου ξεκινάει το τράβηγμα έξω από την περιοχή και συνεχίζει να τραβάζει τον Ιρανό και μέσα για το πέναλτι που δίνει ο Ευαγγέλου. Οριακή η φάση στο πέναλτι του Παναθηναϊκού αλλά φαίνεται στο τρίτο replay πως η ανατροπή είναι λίγο έξω από την περιοχή. Πολύ δύσκολη φάση για τον διαιτητή.
    Το ταμείο του gazzetta.gr: Σε ένα κάκιστο ποιοτικά ντέρμπι είδαμε μία ισοπαλία με δύο πέναλτι. Διαφορετικά γκολ δεν θα βλέπαμε στο χειρότερο ντέρμπι των τελευταίων ετών. Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να τελειώσει το ματς με τον Τζούρτζεβιτς στο 82' και στο 84' και το πλήρωσε στο 88'.
    Οι συνθέσεις:
    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Οσκαρ Γκαρθία): Προτό, Ελαμπντελαουί, Ενγκελς, Μποτία, Χατζισαφί, Ρομαό, Ταχτσίδης, Πάρντο (88' Μάριν), Οτζίτζα (56' Φορτούνης), Μιραλάς, Ανσαριφάρντ (78' Τζούρτζεβιτς)
    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Οικονόμου, Ινσούα, Κουλιμπαλί (80' Χατζηγιοβάνης), Κάτσε (65' Μουνιέ), Τσανδάρης, Λουντ, Αλτμαν, Δώνης (65' Αυλωνίτης)
    2
    3
    4
    5
    7
    Πηγή: gazzetta.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ