• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

    ΗΠΑ: Ο 6ος στόλος δεν βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο για προστασία της ExxonMobil

    Τι είπε εκπρόσωπος της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης στο τουρκικό Anadolu

    «Eπί του παρόντος» καταδρομείς, πεζοναύτες και το Iwo Jima συμμετέχουν σε «προγραμματισμένη άσκηση» λένε οι Αμερικανοί
    Το αμερικανικό Πεντάγωνο αρνήθηκε την Πέμπτη τους ισχυρισμούς ότι οι ναυτικές δυνάμεις των ΗΠΑ αναπτύχθηκαν στην ανατολική Μεσόγειο για να προστατεύσουν μια από τις μεγαλύτερες γεωτρήσεις της αμερικανικής πετρελαϊκής εταιρείας ExxonMobile.

    «Δεν υπάρχει καμία αλήθεια για τον ισχυρισμό ότι ο 6ος στόλος των ΗΠΑ βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο για να προστατεύσει την ExxonMobil», δήλωσε ο Johnny Michael, εκπρόσωπος Τύπου για την Ευρωπαϊκή Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών (EUCOM), σε γραπτή δήλωση προς το πρακτορείο Anadolu.
    «Η μονάδα καταδρομών Amphibious Ready, του Iwo Jima και η 26η μονάδα πεζοναυτών, διεξάγουν, επί του παρόντος, μια τακτική προγραμματισμένη άσκηση στην περιοχή δραστηριοτήτων των 6ου στόλου των ΗΠΑ» ανέφερε ο εκπρόσωπος της EUCOM. 
    Οι ισχυρισμοί ήρθαν μετά από το ρωσικό, πρακτορείο ειδήσεων, Sputnik, το οποίο ισχυρίστηκε ότι τα ερευνητικά πλοία που ανήκουν στην ExxonMobile συμπίπτουν με την άφιξη του πλοίου Iwo Jima και της μονάδας αμφίβιων καταδρομών (ARG) που εισήλθαν στην περιοχή του 6ου Στόλου των ΗΠΑ στις 21 Φεβρουαρίου.

    Ο Michael είπε ότι το USS Iwo Jima και μονάδες από την 26η μονάδα πεζοναυτών έφτασαν στο Ισραήλ στις 6 Μαρτίου για να συμμετάσχουν στην άσκηση Juniper Cobra, η οποία αποτελεί μέρος μιας μακρόχρονης συμφωνίας μεταξύ της EUCOM και των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων. Η συμφωνία είναι να διεξάγονται τακτικές διμερείς ασκήσεις κατάρτισης για την προώθηση και τη διατήρηση της περιφερειακής σταθερότητας καθώς και για την εξασφάλιση ποιοτικού στρατιωτικού εκπαίδευσης του Ισραήλ.

    Αναφερόμενος επίσης στο υποτιθέμενο πλοίο, το USS Oak Hill, σημείωσε ότι το πλοίο και οι επιβιβαζόμενοι πεζοναύτες από την 26η μονάδα (MEU) εισήλθαν στη Μαύρη Θάλασσα στις 7 Μαρτίου 2018 για να συμμετάσχουν στις ρουμανικές αμφίβιες ασσκήσεις για την ενίσχυση της συνδυασμένης ναυτικής ικανότητας μεταξύ των συμμάχων και των εταίρων των ΗΠΑ στην περιοχή.

    Μιλώντας ανώνυμα λόγω περιορισμών στην ομιλία με τα ΜΜΕ, ένας άλλος υπάλληλος του Πενταγώνου αμφισβήτησε επίσης τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι η ανάπτυξη των πλοίων πραγματοποιήθηκε ως μέρος μιας τακτικής προγραμματισμένης ανάπτυξης.

    Όταν ρωτήθηκε για το χρονικό διάστημα των δυνάμεων του πλοίου Iwo Jima στην περιοχή, ο αξιωματούχος δήλωσε ότι «η θητεία» είναι περίπου επτά μήνες. Η παρουσία και τα καθήκοντα του στόλου, μετά την ολοκλήρωση της άσκησης με το Ισραήλ, εξαρτώνται από τους περιφερειακούς διοικητές.
    Πρώτο Θέμα

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ