• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018

  Πού βρίσκονται τώρα οι 116 φωτογραφίες που έστειλε η NASA στους εξωγήινους

  Όταν το Voyager 1 και Voyager 2 εκτοξεύτηκαν στο διάστημα το 1977 προκειμένου να εξερευνήσουν το ηλιακό σύστημα, η NASA είχε έναν ακόμη στόχο…

  Εφόσον γνώριζαν ότι τα Voyager 1 και Voyager 2 μπορούσαν να περιπλανηθούν στο γαλαξία, οι επιστήμονες της NASA αποφάσισαν ότι θα έπρεπε να μεταφέρουν ένα μήνυμα στην περίπτωση που κάποια εξωγήινη μορφή διακόπτει την πορεία τους.
  Έτσι, ο διάσημος αστρονόμος και εκλαϊκευτής της επιστήμης, Carl Sagan κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να ενσωματωθεί ένας «χρυσός δίσκος». Πρόκειται για μια συλλογή από ήχους και εικόνες που είχαν σκοπό να εξηγήσουν στους εξωγήινους πώς λειτουργεί ο κόσμος μας. Ο δίσκος είναι καλυμμένος με προστατευτική εξωτερική θήκη αλουμινίου, η οποία περιέχει ένα απλό εγχειρίδιο χρήσης.
  Περιέχει 116 κωδικοποιημένες φωτογραφίες που απεικονίζουν ανθρώπους να τρώνε, να περπατάνε, να διαβάζουν, λουλούδιαζώα, διάφορα μέρη από όλον τον κόσμο ακόμα και την κίνηση στους δρόμους. Ακόμη, η συλλογή περιλαμβάνει 90 λεπτά από ήχους της γης, όπως βροντή, άνεμος, ήχοι ζώων. Υπάρχει μάλιστα, και ένα μήνυμα από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζίμι Κάρτερ.
  Τα Voyager εκτοξεύτηκαν το 1977.  Το Voyager 2 αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα εξωτερικά στρώματα της ηλιόσφαιρα, με κατεύθυνση νότια προς την τροχιά της Γης, ενώ το Voyager 1 περιπλανιέται προς το Βορρά, σε απόσταση περίπου 19 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων. Επομένως, οι φωτογραφίες έχουν ταξίδι ακόμα… Αν βρεθούν ποτέ από ένα άλλο είδος, θα είναι πιθανότατα στο πολύ μακρινό μέλλον, καθώς το πλησιέστερο αστέρι στην τροχιά του Voyager 1 θα βρεθεί σε 40.000 χρόνια.
  Δείτε το βίντεο με όλες τις φωτογραφίες:
  Πηγή βίντεο: Vox
  newsit.gr

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

  Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

  ΔΙΑΦΟΡΑ

  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  Από το Blogger.

  ΣΕΝΑΡΙΑ