• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 8 Απριλίου 2017

    Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!!! 16χρονος Έλληνας γράφει ιστορία στη συγχρονισμένη κολύμβηση!

    Ιστορία θα γράψει αύριο ο Βασίλης Γκορτσιλάς. Ο 16χρονος αθλητής θα γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα πάρει μέρος σε πανελλήνιο πρωτάθλημα συγχρονισμένης κολύμβησης.


    Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας Σμύρνης και ο πρωταθλητής του ΓΑΣ Καλαμαριάς «Ο Βόσπορος» έχει πιάσει τα όρια και θα αγωνιστεί στους προκριματικούς του σόλο με αντιπάλους γυναίκες.

    Και μπορεί στην Ελλάδα η συγχρονισμένη κολύμβηση ανδρών να θεωρείται κάτι... πρωτοποριακό, στο εξωτερικό, όμως, έχει φανατικούς φίλους. Η Διεθνής Ομοσπονδία Υγρού Στίβου (FINA) την έχει προσθέσει στα αγωνίσματά της, ενώ στο μέλλον ενδέχεται να μπει και στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα.

    Αγώνες μικτού στο ντουέτο της συγχρονισμένης διεξήχθησαν για πρώτη φορά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν (2015). Ο Αμερικανός Μπιλ Μέι (μαζί με την Κριστίνα Τζόουνς) έγινε ο πρώτος άνδρας νικητής συγχρονισμένης κολύμβησης στην ιστορία των παγκοσμίων πρωταθλημάτων.

    «Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Το άθλημά μας επιτέλους αναγνώρισε και τους άνδρες», είχε δηλώσει, τότε, ο Αμερικανός, ο οποίος ασχολείται με το άθλημα από 10 ετών και ανήκει στο δυναμικό του «Cirque du Soleil».

    Στο εφετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα εκτός από τον αθλητή θα πάρουν μέρος και 147 αθλήτριες. Στην Ελλάδα η συγχρονισμένη ανδρών δεν είναι διαδεδομένη. Ανδρες αθλητές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο σόλο και στο μικτό. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βασίλης Γκορτσίλας μαζί με μία συναθλήτριά του ενδέχεται να παρουσιάσουν και ένα πρόγραμμα στο μικτό ως επίδειξη.




    Πηγή: kathimerini.gr
    thesecretrealtruth

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ