• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

    Πρωτοφανείς σφαγές Χριστιανών στην Αφρική

    Οι ακραία ισλαμιστές έχουν σπείρει τον φόβο και τον τρόμο.

    Τρομακτικές είναι οι παραδοχές από την σφαγή εκατομμυρίων ανθρώπων που λαμβάνουν χώρα στο Νότιο Σουδάν, η πλειοψηφία των οποίων είναι Χριστιανοί. 
    Οι δολοφονίες και άλλες ωμότητες που διαπράττονται στο Νότιο Σουδάν σημαίνουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια γενοκτονία και οι ηγέτες των χωρών της Αφρικής πρέπει να «αναλάβουν ευθύνες» και να μην βασίζονται στην αντίδραση άλλων, δήλωσε η υφυπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης της Βρετανίας Πρίτι Πατέλ αργά χθες βράδυ.
    Έπειτα από μια επίσκεψη στο νεότερο κράτος της Αφρικής, η Πατέλ είπε σε δημοσιογράφους στη γειτονική Ουγκάντα ότι η κυβέρνηση του προέδρου Σάλβα Κιρ αποκλείει την πρόσβαση πολλών στην ανθρωπιστική βοήθεια.
    «Γίνονται σφαγές, κόβουν τους λαιμούς ανθρώπων. Χωριά καίγονται, εφαρμόζεται μια πολιτική καμένης γης», δήλωσε η Πατέλ. «Είναι φυλετικό, είναι εντελώς φυλετικό, και σε αυτή τη βάση γίνεται γενοκτονία».
    Στο Νότιο Σουδάν ξέσπασαν νέα μαζικά βίαια επεισόδια μετά τον Ιούλιο, όταν άρχισαν μάχες στην πρωτεύουσα Τζούμπα και κατόπιν επεκτάθηκαν σε πολλές άλλες περιοχές. 
    Πολίτες που εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να σωθούν και προσέφυγαν σε γειτονικές λένε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις, που ανήκουν στην πλειονότητά τους στη φυλή Ντίνκα του Κιρ, διαπράττουν σφαγές και άλλα εγκλήματα εναντίον των μελών της φυλής Νούερ, στην οποία ανήκει ο Μάκαρ, και άλλων, μικρότερων φυλών που υποπτεύονται ότι στηρίζουν τους αντάρτες.
    Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι 3 εκατομμύρια πολίτες του Νότιου Σουδάν έχουν ξεριζωθεί λόγω της βίας. Πρόκειται για την μεγαλύτερη έξοδο μετά τη γενοκτονία του 1994 στη Ρουάντα.
    Οι μισοί και πλέον πρόσφυγες έχουν καταφύγει σε γειτονικές χώρες, κυρίως στην Ουγκάντα, ωστόσο και εκεί πλέον οι συνθήκες είναι τραγικές. 
    Ωστόσο πέρα από τις διαφορετικές εθνότητες και τα πολιτικά μίση, ο θρησκευτικός παράγοντας είναι μεγάλος, καθώς οι χριστιανοί αποτελούν "κόκκινο πανί" για τους φανατικούς ισλαμιστές. 

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ