• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

    ΧΡΙΣΤΟΣ: «Θα ανοίξω το στόμα μου και θα πω πράγματα κρυμμένα από καταβολής κόσμου που δεν ήξεραν ΟΥΤΕ οι προφήτες». ΝΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΚΟΣΜΟΥ»

    Αποκρίθηκε ο Ιησούς (στον Ναθαναήλ) και είπε προς αυτόν: «Αλήθεια, αλήθεια σας λέω, από τώρα θα δείτε τον παράδεισο ανοιγμένο και τους αγγέλους του Θεού να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν πάνω στον Γιο του ανθρώπου» (κατά Ιωάννη Α:51).

    ΕΞΗΓΗΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ«Τώρα που κατά τη βάπτισή μου άνοιξε ο ουρανός, θα τον δείτε κι εσείς ανοιγμένο και τους αγγέλους του Θεού να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν στον Υιό του Θεού».

    ΕΞΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΑΧΑΝΣΑ ΓΙΟΓΚΑΝΑΝΤΑΤο «Γιος του Θεού» αναφέρεται στην ψυχή, στην εξατομικευμένη έκφραση της «μονογενούς» κατά Χριστόν Συνειδητότητας, της αντανάκλασης του Θεού που είναι πανταχού παρούσα μέσα στη δημιουργία. Το «γιος του ανθρώπου» σημαίνει το υλικό σώμα με τις ικανότητές του, που ακόμα και στον θεϊκό άνθρωπο, στην καλύτερη περίπτωση, είναι ένα περιορισμένο όργανο για την υλική εκδήλωση της ψυχής. Οι αισθήσεις του υλικού σώματος είναι ερωτευμένες με τις εντυπώσεις του κόσμου της ύλης, αλλά δεν έχουν ιδέα των θαυμάτων του Θεού που εξαπλώνονται στη δημιουργία, αόρατες μέσα στις χονδροειδείς υλικές εκδηλώσεις και πέρα απ’ αυτές. Μέσα σ’ αυτό το κρυμμένο βασίλειο της συμπαντικής αρχής, συντήρησης και διάλυσης, βρίσκονται όλες οι μυστηριώδεις θαυμαστές διεργασίες του σύμπαντος και του μικρόκοσμου του ανθρώπου.

    Ο Ιησούς είπε στον Ναθαναήλ ότι όπως ήταν ήδη ικανός να διαισθάνεται αυτόν τον μεγαλειώδη άλλο κόσμο που στηρίζει τον τρισδιάστατο αισθητήριο κόσμο, στη συνέχεια θα μπορούσε να αναπτύξει περαιτέρω τη θεϊκή του όραση: «Μέσω του ανοίγματος του πνευματικού ματιού θα δεις τη λαμπρότητα του ΑΣΤΡΙΚΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ και τη ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ των φωτοβόλων αστρικών σωμάτων να ανέρχονται έξω από τη σκοτεινή άβυσσο του θανάτου των πεταγμένων υλικών σωμάτων και να εισέρχονται στο φως του αστρικού βασιλείου. Επίσης θα βλέπεις αστρικά όντα να κατεβαίνουν από τις ουράνιες σφαίρες και να εισέρχονται στα σχηματιζόμενα υλικά σώματα των μόλις συλληφθέντων βρεφών». ΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ – το πιο σκανδαλιστικό ΜΥΣΤΗΡΙΟ της δημιουργίας ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ !



    Κατά τον θάνατο του υλικού σώματος, η ψυχή, περιβαλλόμενη από την αστρική μορφή της, ανεβαίνει στο αστρικό παραδείσιο επίπεδο με κριτήριο την αξία της, το ισοζύγιο των καλών και των κακών πράξεων του ανθρώπου αυτού στη γη. Δεν γίνεται κάποιος ένας εξυψωμένος άγγελος στον παράδεισο μόνο και μόνο γιατί πέθανε. Μόνο εκείνοι που γίνονται όμοιοι με τους αγγέλους, με πνευματική συμπεριφορά και πετυχαίνοντας κοινωνία με τον Θεό στη γη είναι ικανοί να ανέβουν στις ανώτερες περιοχές. Ενώ εκείνοι που τέλεσαν αχρείες πράξεις έλκονται προς τις κατώτερες αστρικές περιοχές και μπορεί να βιώσουν κάτι παρόμοιο με περιοδικούς τρομακτικούς εφιάλτες, η πλειοψηφία των ψυχών ξυπνά σ’ έναν φωτοβόλο τόπο απίστευτης ομορφιάς, χαράς και ελευθερίας, μέσα σε μια ατμόσφαιρα αγάπης και ευημερίας.

    Όταν ο Ιησούς είπε στον Ναθαναήλ ότι «θα δεις τον ουρανό ανοιγμένο και τους αγγέλους του Θεού να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν πάνω στον Υιό του ανθρώπου», αυτό ήταν μια υπόσχεση ότι ο άνθρωπος έχει ένα θεϊκό κληρονομικό δικαίωμα να ανακτήσει την παντογνωσία της πνευματικής αντίληψης, ότι ο ουρανός και τα θαύματά του μπορούν να συνειδητοποιηθούν εδώ και τώρα.

    Η πόρτα προς τον παράδεισο, μέσω της οποίας κάποιος μπορεί να εισέλθει στις θεϊκές σφαίρες συνειδητά και ως ένας ευπρόσδεκτος επισκέπτης, είναι το πνευματικό μάτι στο κατά Χριστόν κέντρο στο μέτωπο. Τα αστρικά όντα βλέπουν μέσω του ενός διαισθητικού πνευματικού ματιού. Εκείνοι που είναι εξελιγμένοι αρκετά ώστε να μπορούν να βλέπουν το υλικό σύμπαν από την παραδείσια κατοικία τους, ανοίγουν τα δύο μάτια όταν θέλουν να κοιτάξουν τη σχετικότητα της ύλης.

    Η Γιόγκα εξηγεί ότι τα δύο υλικά μάτια είναι μια εξωτερίκευση των λεπτοφυέστερων δυνάμεων του μοναδικού πνευματικού ματιού του αστρικού σώματος. Από την έδρα του πνευματικού ματιού που βρίσκεται στο λεπτοφυές κέντρο στον προμήκη μυελό, ρέει προς τα υλικά μάτια ένα διχαλωτό ρεύμα ζωικής ενέργειας παρέχοντας τη δυαδική αντίληψη ή την αντίληψη των διαστάσεων της ύλης. Στον βαθύ διαλογισμό, όταν το βλέμμα των δύο ματιών συγκεντρώνεται στο σημείο ανάμεσα στα φρύδια, τα δυαδικά θετικά και αρνητικά ρεύματα που ρέουν από τον προμήκη μυελό προς τα δύο μάτια επανενώνονται, και ο διαλογιζόμενος βλέπει το «ένα» ή πνευματικό μάτι.

    Δεν είναι ανυπέρβλητα δύσκολο να δούμε και να επικοινωνήσουμε με αγγέλους. Χρειάζεται όμως βαθιά συγκέντρωση και τόση διάρκεια ώστε όλη η αναταραχή του νου να φύγει και η καρδιά να συντονιστεί απόλυτα με τις λεπτοφυείς, παραδείσιες δονήσεις. Όταν το υλικό σώμα και ο νους διακατέχονται από νευρικότητα, η συνειδητότητα δεν καταγράφει την παρουσία των αγγέλων και των πνευματικών όντων. Πρέπει κάποιος να γνωρίζει πώς να συντονίζεται με τα θεϊκά όντα για να δει «να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν πάνω στον Γιο του ανθρώπου».

    Με τα λόγια του προς τον Ναθαναήλ, ο Ιησούς είπε ότι πρέπει να δοθεί πνευματικός χαρακτήρας στη συνειδητότητα τον οποίο ο μαθητής έπρεπε να προσδοκά κάτω από την καθοδήγηση του Δασκάλου. Να δει τελικά τον ανώτατο παράδεισο να ανοίγει και το υλικό σώμα ή τον γιο του ανθρώπου να μετατρέπεται σε γιο του Θεού. Η σατανική αυταπάτη μετατρέπει τις τέλειες ψυχές-αγγέλους σε θνητούς διαβόλους, ή τουλάχιστον σε άτομα που ξέχασαν το θεϊκό τους ανάστημα. Ούτε ένας ωκεανός αμαρτιών όμως δεν μπορεί να αμαυρώσει την ψυχή. Αμαρτία σημαίνει σφάλμα.

    Όταν ο Ιησούς είπε στον Ναθαναήλ ότι «θα δεις τον ουρανό ανοιγμένο και τους αγγέλους του Θεού να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν πάνω στον Υιό του ανθρώπου», αυτό ήταν μια υπόσχεση ότι ο άνθρωπος έχει ένα θεϊκό κληρονομικό δικαίωμα να ανακτήσει την παντογνωσία της πνευματικής αντίληψης, ότι ο ουρανός και τα θαύματά του μπορούν να συνειδητοποιηθούν εδώ και τώρα.


     – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα


     

    Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ