• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 9 Απριλίου 2017

    Δύτης ανακάλυψε μια ξεχασμένη ατομική βόμβα στον Καναδά

    Καναδός δύτης ανακάλυψε εντελώς τυχαία στον βυθό της θάλασσας στην Βρετανική Κολούμπια μια ατομική βόμβα, η οποία είχε χαθεί πριν από αρκετές δεκαετίες.
    Αίσθηση έχει προκαλέσει διεθνώς η είδηση ότι ένας Καναδός δύτης ανακάλυψε εντελώς τυχαία στον βυθό της θάλασσας στην Βρετανική Κολούμπια μια ατομική βόμβα, η οποία είχε χαθεί πριν από αρκετές δεκαετίες στην καρδιά του ψυχρού πολέμου.
    Ο Σον Σμιριτσίνσκι νόμιζε ότι βρέθηκε μπροστά σε ένα UFO όταν είδε την τεράστια βόμβα στον βυθό στο αρχιπέλαγος της Haida Gwaii περίπου 80 χιλιόμετρα δυτικά των ακτών του Καναδά. Ηδη δυνάμεις του καναδικού ναυτικού σπεύδουν στο σημείο για να ερευνήσουν την καταγγελία.
    Διηπειρωτικό αεροσκάφος B 36, σαν και αυτό που συνετρίβη στον Καναδά
    Διηπειρωτικό αεροσκάφος B 36, σαν και αυτό που συνετρίβη στον Καναδά
    “Εψαχνα για ψάρια για την επόμενη μέρα. Εκανα μια διερευνητική βουτιά και σταδιακά απομακρύνθηκα από το σκάφος μου. Μετά βρήκα κάτι που ποτέ ξανά δεν είχα δει” είπε ο ίδιος στην δημόσια τηλεόραση του Καναδά. “Το αντικείμενο ήταν τεράστιο, γύρω στα 4 μέτρα. Εμοιαζε με μια κουλούρα ψωμί κομμένη στη μέση και γύρω της είχε μεγάλα μπουλόνια σαν ημισφαίρια. Είναι το πιο παράξενο αντικείμενο που έχω δει ποτέ”, πρόσθεσε ο Σον Σμιριτσίνσκι.
    Η βόμβα τύπου Mark-4 είχε χαθεί σε αυτήν την περιοχή όταν ένα αμερικανικό βομβαρδιστικό B-36 συνετρίβη κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης στις 13 Φεβρουαρίου του 1950.
    Το διηπειρωτικό αεροσκάφος είχε απογειωθεί από στρατιωτική βάση της Αλάσκας με εντολή να πραγματοποιήσει εικονική ρίψη ατομικής βόμβας στο Σαν Φρανσίσκο. Ενώ βρισκόταν πάνω από την Βρετανική Κολούμπια, οι έξι κινητήρες του έπιασαν φωτιά με αποτέλεσμα να συντριβεί μαζί με την μήκους τριών μέτρων και βάρους 5 τόνων οβίδα. Τα 12 από τα 17 μέλη του πληρώματος διασώθηκαν.
    Η αμερικανική κυβέρνηση ποτέ έως σήμερα δεν έχει παραδεχθεί ότι το βλήμα έφερε πυρηνική γόμωση, κάνοντας λόγο για μια βόμβα γεμισμένη με μόλυβδο. 

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ