• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

    Η κοροϊδία δεν έχει πια αρχή και τέλος: Τα νέα μέτρα θα γονατίσουν μισθωτούς και συνταξιούχους

    Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
    Αν δει κανείς τα αντίμετρα που μας είπαν ότι θα υπάρξουν, αν και εφ’ όσον το 2018 πιάσουμε τον στόχο του πλεονάσματος 3,5%, που θα απαλύνουν υποτίθεται τον πόνο της μείωσης των συντάξεων θα γελάσει και θα κλάψει μαζί.
    Θα γελάσει πικρά με την κοροϊδία και θα κλάψει διαπιστώνοντας ότι εξανεμίσθηκαν όλες οι εισφορές του στα Ταμεία μετά από 35 ή 40 χρόνια δουλειάς.
    Γιατί πόσο ανταποδοτικά είναι τα οφέλη για έναν συνταξιούχο, που θα του μειωθεί  η σύνταξη κατά 35% από το 2019, δηλ. τα 1.500 ευρώ το μήνα θα γίνουν 1.000, με την παροχή συσσιτίων στα σχολεία, που θα δοθούν και στους έχοντες, για να μην θιγούν οι μη έχοντες, κατά το πρότυπο του βοηθήματος του περασμένου Δεκεμβρίου, που εισέπραξαν ακόμη και μερικές δεκάδες βουλευτών, που εισπράττουν πάνω από 6.000 ευρώ το μήνα.
    Τι τους προσφέρουν τα επιδόματα στέγασης, που αφορούν λίγους, όταν όπως είναι γνωστό στη χώρα μας το 80% των πολιτών έχει δικό του σπίτι,  που κατάντησε ενοικιαζόμενο με την επιβολή του φόρου ιδιοκατοίκησης, του ΕΝΦΙΑ.
    Τι σχέση έχει η τρίτη ηλικία με τα νεφελώδη μέτρα που εξαγγέλθηκαν για τη νέα γενιά, ή με τα επενδυτικά προγράμματα. Μήπως οι συνταξιούχοι είναι οι αυριανοί νέοι επενδυτές και δεν το ξέρουμε;
    Υποσχέθηκαν όμως ένα μέτρο που πράγματι αφορά τους συνταξιούχους και αυτό αφορά την μείωση του ποσοστού που πληρώνουν για τα φάρμακά τους. Αφού αύξησαν πρόσφατα το ποσοστό συμμετοχής τους, τώρα μας λένε ότι θα το μειώσουν.
    Κατά τα άλλα θα μας γονατίσουν με τις νέες «μεταρρυθμίσεις» που συμφώνησαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τους δανειστές. Το 2019 θα κόψουν τι συντάξεις και από το 2020 θα μειώσουν δραματικά το αφορολόγητο, που από τα 8.600 ευρώ θα φτάσει στα 5.600. Αυτό σημαίνει μετά την μεγάλη αύξηση των έμμεσων φόρων, που ήδη υποστήκαμε, ότι θα έρθει και η αύξηση των άμεσων φόρων.
    Την ίδια ώρα φορτώνουν τον δημόσιο τομέα με προσωπικό εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ,  είτε με τον διπλασιασμό των μετακλητών υπαλλήλων της Βουλής, γράφε ημετέρων στην υπηρεσία του κόμματος, είτε με τροπολογίες πληθώρας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που νομοθετούν για την πρόσληψη από το παράθυρο πληθώρας υπαλλήλων, χωρίς να υποστούν οποιαδήποτε διαγωνιστική διαδικασία, παραβιάζοντας κατάφορα το Σύνταγμα που θέλει τους πολίτες αυτής της χώρας, ίσους σε υποχρεώσεις, αλλά και δικαιώματα.
    Με ανάλογες διαδικασίες που παρακάμπτουν νόμους και Προφήτες, σχεδιάζουν να μονιμοποιήσουν χιλιάδες συμβασιούχους του δημοσίου. Φτιάχνουν οι άνθρωποι τον κομματικό στρατό τους και έτσι αντιστέκονται στα προβλεπόμενα από τα μνημόνια, περί αποκομματικοποίησης του κράτους.
    Τι τους νοιάζει αυτοί πληρώνουν; Τα κορόιδα είμαστε όλοι εμείς, που σηκώνουμε τον σταυρό του μαρτυρίου των φόρων, που δεν έχουν αρχή και τέλος.
    Η εξουσία και το χρήμα, που την ακολουθεί, είναι η συγκολλητική ουσία που δένει τους 153 και ψηφίζουν κάθε λογής και τύπου νομοσχέδια, χωρίς καν να τα διαβάζουν. Γνωρίζουν ήδη τι τους περιμένει αν πάμε σε εκλογές και γι’ αυτό με μια φωνή λένε ναι σε όλα, μια και αν οδηγηθούμε στις κάλπες, αναπόφευκτα οι περισσότεροι εξ αυτών θα βρεθούν στην ανεργία.
    Με τις αυταπάτες τους μας πάνε από το κακό στο χειρότερο. Το πρόβλημα είναι ότι δεν προτίθενται να ικανοποιήσουν το αίτημα που έχουν πλέον οι μισοί Έλληνες για εκλογές, που σημαίνει ότι θα συνεχίσουν ανενόχλητοι το θεάρεστο έργο τους, που οδηγεί στην φτωχοποίηση τους εναπομείναντες των μεσαίων εισοδημάτων, με διαδικασίες που ακολουθούν συνήθως οι ψυχροί δολοφόνοι.
    Τα ψέματα, που καθημερινά ξεφουρνίζουν, δεν έχουν αρχή και τέλος. Η αδιαφορία τους για τα δεινά που έχουν να υποστούν οι πολίτες είναι πλέον εμφανής.
    Η κοροϊδία δεν έχει πια αρχή και τέλος…mignatiou.com

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ