• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

  Τέλος εποχής: Παρελθόν οι χάρτινες αποδείξεις, όλα ηλεκτρονικά

  Ακόμη και για μικρές συναλλαγές.

  Τα πάνω κάτω έρχονται σε ότι αφορά το πλαστικό χρήμα, τις αποδείξεις και το αφορολόγητο, αφότου ο ίδιος ο διοικητής της ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, ενημέρωσε τους φορολογούμενους πως δεν θα είναι υποχρεωμένοι να κρατήσουν ποτέ ξανά χάρτινες αποδείξεις.
  Πολύ απλά γιατί αυτές θα αποτελούν παρελθόν.
  Πιο συγκεκριμένα και όπως μεταδίδει και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι συγκεκριμένες δαπάνες των φορολογουμένων που μετρούν στο αφορολόγητο θα μπορούν να επιβεβαιώνονται από την μηνιαία statement των τραπεζών που αφορούν στην κίνηση των χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών τους από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.
  Σύμφωνα με την ίδια απόφαση στην περίπτωση συζύγων με κοινό τραπεζικό λογαριασμό, όπου ο ένας φορολογούμενος δικαιούται αφορολόγητο (π.χ. μισθωτός) και ο έτερος δεν δικαιούται (πχ ελεύθερος επαγγελματίες), ο δικαιούχος αφορολογήτου μπορεί να χρησιμοποιήσει το σύνολο των ηλεκτρονικών πληρωμών του κοινού λογαριασμού για το χτίσιμο του αφορολογήτου.
  Υπενθυμίζεται ότι ελάχιστα ποσά δαπανών με πλαστικό χρήμα που θα πρέπει να συγκεντρώσουν οι φορολογούμενοι για να δικαιούνται το αφορολόγητο είναι τα ακόλουθα:
  -10% του ετησίου εισοδήματος, εφόσον αυτό ανέρχεται έως 10.000 ευρώ,
   
  -15% του κλιμακίου εισοδήματος από 10.001 έως και 30.000 ευρώ και
   
  -20% για το υπερβάλλον των 30.000 ευρώ εισόδημα.

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

  Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

  ΔΙΑΦΟΡΑ

  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  Από το Blogger.

  ΣΕΝΑΡΙΑ