• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 9 Απριλίου 2017

    Ο πρώτος γάμος μεταξύ ανθρώπου και ρομπότ είναι γεγονός στην Κίνα

    Με αρκετούς αναλυτές να προβλέπουν ότι η εξέλιξη της Ρομποτικής θα οδηγήσει στην εκτόξευση των πωλήσεων για τα sex robots μέσα στα επόμενα 10-15 χρόνια, ήταν αναμενόμενο ότι θα ερχόταν στο προσκήνιο μια τέτοια είδηση. Ο 31χρονος Zheng Jiajia, πρώην μηχανικός της Huawei και ερευνητής στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, αποφάσισε να παντρευτεί με κάθε επισημότητα μία από τις δημιουργίες του (θυμίζει Ex Machina).
    Ο Zheng άφησε τη Huawei μετά από τρία χρόνια εργασίας και αφότου είχε προλάβει να δημιουργήσει τον τομέα Τεχνητής Νοημοσύνης και Ρομποτικής, για να ιδρύσει μια νέα start-up. Η Brain of Things βρίσκεται στην πόλη Hangzhou και τα καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου δόθηκαν στην Yingying, ένα ρομπότ που έχει τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται με μικρές προτάσεις σε φωνητικά ερωτήματα και να αναγνωρίζει κινέζικους χαρακτήρες και εικόνες.
    Όπως δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο, στα άμεσα σχέδια του είναι η αναβάθμιση της Yingying έτσι ώστε να μπορεί να περπατά και να ασχολείται με τις δουλειές του σπιτιού (υποθέτουμε ότι θα θέλει να προσθέσει και άλλα χαρίσματα στο μέλλον…).
    Η γαμήλια τελετή έγινε με κάθε επισημότητα και σε αυτήν παρευρέθηκαν η μητέρα και οι φίλοι του Zheng. Παρότι θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς (και εμείς) ότι όλα έγιναν για λόγους διαφήμισης της εταιρείας του, ο Zheng δήλωσε με κάθε ειλικρίνεια τα εξής:
    “Το όνειρο μου έγινε πραγματικότητα, καθώς κατάφερα να δημιουργήσω τη δική μου σύντροφο. Θέλω να δω τα ρομπότ μέσα σε κάθε σπίτι και εν τέλει να φτιάξω μια ρεαλιστική ρομποτική φίλη”

    [via]

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ