• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

    Στους 45 νεκρούς έφτασε ο αριθμός των θυμάτων από τις δύο χθεσινές (9/4) τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αλεξάνδρεια και την Τάντα της Αιγύπτου

    Στους 45 νεκρούς έφτασε ο αριθμός των θυμάτων από τις δύο χθεσινές (9/4) τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αλεξάνδρεια και την Τάντα της Αιγύπτου, των οποίων την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

    «Μαύρη Κυριακή» ήταν για την Αίγυπτο η Κυριακή των Βαΐων, η οποία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες χριστιανικές εορτές στη χώρα.
    Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η χθεσινή χριστιανική ημέρα αποτελεί εθνική αργία για την Αίγυπτο, παρότι πάνω από το 80% του πληθυσμού της είναι μουσουλμάνοι.



    Αρχικά, 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 50 τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας μέσα σε εκκλησία στην αιγυπτιακή πόλη Τάντα στο Δέλτα του Νείλου.


    Στη συνέχεια ακολούθησε μία δεύτερη έκρηξη, στον προαύλιο χώρο της Κοπτικής εκκλησίας του Αγίου Μάρκου στην Αλεξάνδρεια με αποτελέσμα να βρουν το θάνατο τουλάχιστον 18 άνθρωποι και να τραυματισθούν δεκάδες ακόμη, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρας.



    Την ευθύνη για τις τρομοκρατικές ενέργειες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).
    Παράλληλα, βρέθηκε και τρίτη βόμβα σε άλλη εκκλησία στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, σύμφωνα με το RudawEnglish. Στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις όπου απενεργοποίησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό.

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αίγυπτος για τρεις μήνες
    Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι αποφάσισε να κηρύξει την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα διάστημα 3 μηνών, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον δύο κοπτικών εκκλησιών.
    Όπως προβλέπει το Σύνταγμα της Αιγύπτου, ο πρόεδρος της χώρας πρέπει να καταθέσει το σχετικό αίτημα ενώπιον του Κοινοβουλίου εντός μίας εβδομάδας προκειμένου να εγκριθεί.
    Ο επικεφαλής του αιγυπτιακού κράτους παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο προεδρικό Μέγαρο στο Κάιρο.
    «Υπάρχει μια σειρά διαδικασιών που θα εφαρμοστούν, καταρχάς η κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες» επισήμανε ο πρόεδρος, ενώ τόνισε ότι έλαβε το συγκεκριμένο μέτρο προκειμένου να «προστατεύσει» και να «διαφυλάξει» την χώρα.
    Ο πρόεδρος Σίσι ζήτησε «την άμεση ανάπτυξη μονάδων προστασίας του στρατού για να βοηθήσουν την αστυνομία να εγγυηθεί την ασφάλεια των "ζωτικής σημασίας υποδομών" σε όλες τις επαρχίες της χώρας»,σύμφωνα με την ανακοίνωση της προεδρίας, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον δύο χριστιανικών εκκλησιών, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

    περισσότερα στο newsbomb.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ