• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  Τρίτη, 24 Μαΐου 2016

  Human trafficking: Η Νέα Τάξη απαγάγει χιλιάδες προσφυγόπουλα

  Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκπέμπει SOS για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στην πρώτη της έκθεση αναφορικά με το human trafficking.
  Σε έκθεσή της η Κομισιόν υπογραμμίζει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά ιδιαίτερα μέσα στην μεταναστευτική κρίση καθώς συχνά πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης από εγκληματικές συμμορίες.
  Συχνότερο το φαινόμενο της σεξουαλική εκμετάλλευσης αλλά και άλλες μορφές δουλείας.
  Η πρώτη έκθεση της Κομισιόν για το human trafficking έρχεται σε μια περίοδο όπου αυξάνονται οι ανησυχίες για την τύχη των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων πολλά από τα οποία έχουν εξαφανιστεί κατά την άφιξή τους στην Ευρώπη.
  Σύμφωνα με την πρώτη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά την ψήφιση της Οδηγίας κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, το διάστημα 2013-2014, 15.846 γυναίκες, άνδρες, κορίτσια και αγόρια καταγράφηκαν ως θύματα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το 15% αυτών ήταν παιδιά (τουλάχιστον 2.375).
  Πάνω από τα δύο τρίτα των αναγνωρισμένων θυμάτων εμπορίας ήταν υπήκοοι της ΕΕ. Οι περισσότεροι προέρχονται από τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Ολλανδία, την Ουγγαρία και την Πολωνία, ενώ κρούσματα υπήρχαν σε Νιγηρία, Κίνα και Αλβανία.
  Η Νέα Τάξη έχει στείλει σχεδόν 96.000 ασυνόδευτα παιδιά έχουν ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη το 2015, δηλαδή περίπου το 1/5 του συνολικού αριθμού των προσφυγόπουλων.
  Άλλα τουλάχιστον 10.000 ασυνόδευτα παιδιά έχουν χαθεί από τα «ραντάρ» των επίσημων οργανισμών, αφού φτάνουν στην Ευρώπη.
  Μόλις αυτά έρχονται στην Ευρώπη, το κύκλωμα εκμετάλλευσης παιδιών είτε για παιδεραστία είτε για εμπόριο οργάνων ή υποχρεωτική εργασία που ελέγχεται και αυτό από την Νέα Τάξη, αρπάζει τις μικρές ψυχούλες.
  Όλα καλά οργανωμένα και πίσω από το κόλπο είναι δήθεν ανθρωπιστές, οι οποίοι μπροστά στις κάμερες χύνουν κροκοδείλια δάκρια για την τύχη των «προσφύγων».

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

  Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

  ΔΙΑΦΟΡΑ

  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  Από το Blogger.

  ΣΕΝΑΡΙΑ