• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016

  «Είναι απίθανο να μην υπάρχει εξωγήινη ζωή»

  Όταν αναφερόμαστε στην εξωγήινη ζωή η συζήτηση περιορίζεται στο γεγονός ότι δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη τους στη γη και στο εάν όντως υπάρχουν. Ωστόσο μία νέα έρευνα δείχνει ότι είναι σχεδόν αδύνατο οι άνθρωποι να είναι η μοναδική μορφή ευφυούς ύπαρξης στο απέραντο σύμπαν.

  Σε μία έρευνα που αναδημοσιεύει το rt.com, τα στοιχεία από τα εμπειρικά δεδομένα δείχνουν ότι η πιθανότητα οι άνθρωποι να είναι η μοναδική μορφή νοημοσύνης στην ιστορία είναι μία στα 10 εκατομμύρια δισεκα
  τομμύρια, δηλαδή ένας αριθμός με 34 μηδενικά.

  Για να γίνει κατανοητό το πόσο απίθανο είναι το ενδεχόμενο οι άνθρωποι να είναι «μόνοι» στο σύμπαν η έρευνα αναφέρει ότι η πιθανότητα να κερδίσει κάποιος το μεγάλο τζακποτ των ΗΠΑ είναι… μόλις μία στα 292 εκατομμύρια.

  Για να γίνει ακόμη πιο κατανοητό, είναι πολύ περισσότερο πιθανό κάποιος να χτυπηθεί από θραύσματα δορυφόρου (μία πιθανότητα στα 476.190.476.190.476.190.476,2) παρά οι άνθρωποι να είναι τα μόνα νοήμονα όντα στο σύμπαν.

  Το ερώτημα σύμφωνα με την έρευνα δεν είναι εάν υπάρχουν εξωγήινα όντα, αλλά εάν έχουν ήδη υπάρξει. Χρησιμοποιώντας δεδομένα από το τηλεσκόπιο Κέπλερ της ΝΑΣΑ διαπίστωσαν ότι περίπου το ένα πέμπτο των ηλιακών συστημάτων έχουν πλανήτες, με θερμοκρασίες που τους καθιστούν κατοικήσιμους.

  Τα δεδομένα οδήγησαν στο τελικό συμπέρασμα ότι είναι απειροελάχιστη η πιθανότητα η γη να είναι ο μοναδικός πλανήτης με νοήμονα όντα.
  ΠΗΓΗ ΠΗΓΗ periergaa

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

  Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

  ΔΙΑΦΟΡΑ

  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  Από το Blogger.

  ΣΕΝΑΡΙΑ