• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 24 Μαΐου 2016

    Παράταση ακόμη μια μέρα

    Όλοι έχουμε υποσυνείδητα ως δεδομένο, το ότι θα πέσουμε στο κρεβάτι , θα κλείσουμε τα μάτια μας και θα τα ανοίξουμε το επόμενο πρωί, για να ακολουθήσουμε για ακόμη μια μέρα την ρουτίνα μας.

    Ξεχνάμε ότι είμαστε εδώ με αναβολή, για ακόμη μία μέρα. Και την σημερινή ημέρα θα έρθει ο Χριστός στο κελί μας. Θα έρθει να μας πει στον κάθε ένα και στην καθεμία "Έλα". Έλα μαζί μου. Απέρριψε τον ψεύτικο αυτό κόσμο και επέλεξε την πραγματική ζωή."
    Η αναβολή που παίρνουμε για να είμαστε εδώ και την επόμενη μέρα, δεν δίνεται από τον Θεό για να ζούμε απλά και χαλαρά μια ζωούλα με τις χαρές της , τις λύπες της , τα προβλήματα της , και όσα επιβάλει η λεγόμενη "κοινωνική ζωή του ανθρώπου", που στην ουσία κατά Χριστόν μεταφράζεται σε "προσκόλληση με τον κόσμο του Σατανά και απόρριψη έστω και στιγμιαία των λόγων Του".
    Η παράταση μας δίνεται, για να έρθουμε σε συνείδηση αλήθειας. Να κοιτάξουμε την ουσία. Να επιλέξουμε τον Χριστό απορρίπτοντας τον κόσμο αυτό. Να αποφασίσουμε τι θέλουμε.
    Τον ένα κόσμο , την "προσφορά" του Διαβόλου την γνωρίζουμε. Δείτε απλά γύρω σας. Σκοτάδι, πόνος , κακία , δυστυχία ,σκοτωμοί, άγχη , στεναχώριες. Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει, ότι όσες φορές και αν είπατε στην ζωή σας "Και τώρα θα απολαύσω την ησυχία και την ηρεμία μου" πάντα κάτι γίνεται και τα όνειρα αυτά χαλάνε, διαλύονται και προσγειώνεστε ανώμαλα και απότομα, πολλές φορές, στην σκληρή "πραγματικότητα" του κόσμου αυτού. Ακόμη και αν δεν χαλάσει κάτι και κρατήσει , θα κρατήσει για λίγο , όσο ένα ανοιγόκλεισμα του ματιού μας , μια τόση δα στιγμή.
    Από την μία είναι άσχημο για πολλούς. Απ την άλλη όμως είναι και μια υπενθύμιση εκ Θεού για το που βρισκόμαστε. Τόσες απογοητεύσεις, τόση στεναχώρια , κάθε, μα κάθε άνθρωπος ανεξάρτητα από την κατά κόσμο κατάσταση του, αργά η γρήγορα απογοητεύεται από τους ανθρώπους γύρω του ή από καταστάσεις που περίμενε και δεν ήρθαν όπως τα είχε οραματιστεί ή επειδή απλά, δεν μπορεί να κάνει αυτό που θέλει. Όλες αυτές οι απογοητεύσεις συμβαίνουν κατά την γνώμη μου για να μας δείξει ο Θεός, ότι εδώ δεν μπορείς να έχεις τίποτα της προκοπής.
    Ο γέροντας Παϊσιος είχε πεί κάτι τρομερό : Ο Θεός θα αξιοποιήσει κάθε στραβό και ανάποδο για το καλό μας. Θέλει να μας απογοητεύσει ο Σαμαέλ Σατανάς μέσω του κόσμου του κι όμως μπορεί με τις συνεχείς απογοητεύσεις να καταλάβει κάποια δοκιμαζόμενη ψυχή,
    ότι εδώ δεν είναι κόσμος που ήρθαμε να ζήσουμε, αλλά κόσμος που ήρθαμε να δοκιμαστούμε, στον οποίο ευτυχία δεν υπάρχει. Το μόνο αληθινό όνειρο που μπορεί να κάνει κανείς, είναι ο πραγματικός κόσμος του Θεού.
    Ο Σαμαέλ λοιπόν που θέλει την καταστροφή μας , τον βασανισμό μας , και τον πλήρη αφανισμό μας "προσφέρει" σκοτεινά δεσμωτήρια ψυχών (κολάσεις), μέσα στα οποία θα τρέφεται αυτός και οι σύν αυτώ από την στεναχώρια μας , την λύπη μας ,το άγχος και τον φόβο μας, όπως η κόλαση μέσα στην οποία ζούμε.
    Απ' την άλλη υπάρχει ο πραγματικός κόσμος. Ο κόσμος στον οποίο κάποτε ζούσαμε απ' τον οποίο κάνοντας την μεγαλύτερη βλακεία της ζωής μας σηκωθήκαμε και φύγαμε για να έρθουμε στο βασίλειο της ύλης του Γιαχβέ Σαμαέλ Σατανά του Αρχιαποστάτη. Αυτόν τον κόσμο δεν τον θυμόμαστε , τουλάχιστον όχι με το μυαλό του υλικού αυτού σώματος. Μόνο κάποιες φορές μέσω κάποιων μελωδιών ή μέσω κάποιων περιγραφών από αρχαία κείμενα ( πχ Νάγκ Χαμμάντι) έρχονται στιγμιαίες "φλασιές" σαν εικόνες γλυκών αναμνήσεων.
    Ο κόσμος αυτός είναι τόσο σύνθετος, όμορφος , ζωντανός , φωτεινός που το μυαλό μας δεν μπορεί καν να φανταστεί. Όλα στον κόσμο εκείνο , στον πραγματικό αληθινό κόσμο του Θεού , την ελεύθερη Δημιουργία , είναι ζωντανά σε αντίθεση με τον κόσμο αυτό, που όλα είναι νεκρά και σκοτεινά.
    Οι ίδιες οι σκέψεις και οι έννοιες είναι ζωντανές, όπως και όλα, αφου ο Θεός έδωσε σε όλα ζωή, όπως λένε και τα αρχαία ελληνικά κείμενα. Εκεί δεν υπάρχει απλά ευτυχία , υπάρχει πανδαισία ευτυχίας , ελευθερίας και ζωής, μέσα στην αγάπη του Τριαδικού Δημιουργού. Υπάρχει το για πάντα. Υπάρχει ο σκοπός , Υπάρχουν τα αδέρφια μας που μας περιμένουν να γυρίσουμε , τα μυριάδες μυριάδων ποικιλόμορφα ζωντανά φωτεινά πλάσματα που έχει δημιουργήσει ο Θεός. Εκεί είναι το σπίτι μας. Στο ανέσπερο φως.
    Εδώ που βρισκόμαστε , μέσα στο βασίλειο της ύλης του Σατανά , πρέπει να επιλέξουμε. Και επιλογή σημαίνει πράξη.
    Ο Χριστός ήρθε για να μας πάρει από εδώ μέσα και να μας σώσει. Ήρθε την πρώτη φορά και έφερε το ευ-αγγέλιο (την χαρούμενη είδηση) με τις οδηγίες, για το πώς κάποιος μπορεί να φύγει απ τον κόσμο της ύλης και να γυρίσει στον πραγματικό κόσμο. Κατόπιν θυσιάστηκε
    για εμάς στο Σταυρό, για να έχουμε εξουσία να φύγουμε από εδώ μέσα. Μέχρι την θυσία του Χριστού δεν μπορούσε κανείς να φύγει. Σταυρώθηκε , Αναστήθηκε και Αναλήφθηκε.
    Θα ξανάρθει στο σκοτεινό βασίλειο της ύλης του Σατανά για να πάρει τους δικούς Του.
    Αυτούς που Τον επέλεξαν και απέρριψαν την ύλη και τον Σατανά.
    Οι οδηγίες εξόδου είναι σαφέστατες και βρίσκονται στα λόγια του Χριστού. Κάθε λόγος του Χριστού ισχύει ακριβώς, όπως είναι κατά λέξη και δεν θέλει καμία ερμηνεία από κανέναν. Είναι το εγχειρίδιο οδηγιών της εξόδου από τον κόσμο αυτό. Το παίρνει κάποιος και απλά εκτελεί
    τις οδηγίες. Ο Χριστός δεν έχει να συζητήσει κάτι , έχει την Αλήθεια. Και την Αλήθεια κάποιος, είτε την δέχεται, είτε όχι.
    Τα λόγια του Χριστού κάνουν όσα έχει ο κόσμος αυτός και φαντάζουν πολύτιμα, να δείχνουν την πραγματική μορφή τους ,να ξεθωριάζουν να φαίνονται απλά, ανύπαρκτα σκουπίδια. Ο Χριστός μάλιστα λέει: Μην ζητάς τι θα φας και τι θα πιεις, ούτε τι θα ντυθείς, αυτά τα ζητούν όλοι. Να ζητάς μόνο τον πραγματικό κόσμο και όλα τα άλλα θα σου προστεθούν.
    Μίλησε τόσο απλά, για να καταλαβαίνει και ο πιο χαζούλης χαριτολογώντας. Και είπε : Όστις θέλει οπίσω μου ελθείν...όποιος θέλει...όποιος θέλει να γυρίσει στον πραγματικό κόσμο, όχι με το ζόρι.
    Κάθε μέρα λοιπόν, ο Χριστός έρχεται στον καθένα και την καθεμία μας ξεχωριστά και χτυπάει την πόρτα του κελιού μας , περιμένοντας να του ανοίξουμε και να του δώσουμε εξουσία, απαρνούμενοι τον κόσμο αυτό ακολουθώντας Τον , στον δρόμο που Εκείνος χάραξε , τον δρόμο που οδηγεί στην ζωή πίσω στον πραγματικό κόσμο.
    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
    ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ
    ΕΛ HUNTER 888
    Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ