• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 3 Μαΐου 2016

    Το παραμύθι της «προόδου» που οδηγεί στην παγκόσμια δικτατορία

    Καθημερινά ακούμε από τα ΜΜΕ πως ο πλανήτης προοδεύει. Η λέξη «πρόοδος» σημαίνει «εξέλιξη προς το καλύτερο, βελτίωση, προκοπή». Το ανθρώπινο γένος έχει προοδεύσει, μας λένε στα πανεπιστήμια, χάριν της γραμμικής εξέλιξης.
    Όλοι σήμερα απολαμβάνουν «εν ειρήνη» τα «αγαθά» που προσφέρει το σύστημα, επαναπαυμένοι στον μικρόκοσμό τους. Όσο αυτά υπάρχουν βέβαια, διότι σ' αυτήν την ζωή τίποτα δεν είναι για πάντα. 
    Την ίδια ώρα χώρες βάλλονται οικονομικά. Ο κόσμος γονατίζει από χαράτσια και φόρους! Δημεύονται καταθέσεις στα καλά καθούμενα. Η Ευρώπη κατακλύζεται από απεγνωσμένες ορδές του Ισλάμ. Παιδάκια στην Αφρική πεθαίνουν της πείνας και εμβολιάζονται με δηλητήρια. Γυναικόπαιδα σφαγιάζονται σε πολέμους που γίνονται για την «πρόοδο» και την «δημοκρατία». Η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί ειδικά σε μικρές ηλικίες. Ο καρκίνος και άλλες αρρώστιες θερίζουν πληθυσμούς. Η μόρφωση παραπαίει. Η ιστορία διαστρεβλώνεται. Η αισθητική έχει πάει περίπατο. Η παιδική αθωότητα κατακεραυνώνεται. Η πολιτική έχει ταυτιστεί με την διαφθορά. Στους δρόμους «πλακώνονται» για ιδεολογίες, κόμματα και ομάδες. Οι αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί κατά κόρον σε όλον τον κόσμο. Το άγχος και η κατάθλιψη έχουν κυριεύσει τις ψυχές εκατομμυρίων ανθρώπων.
     
    Κατά τ' άλλα απολαμβάνουμε την «πρόοδο», την «ειρήνη» και την «δημοκρατία». Για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια που βεβηλώνεται καθημερινά ουδείς λόγος. Όλοι παρακολουθούν αποχαυνωμένοι τον ρου των γεγονότων.
     
    Όποιοι μάθουν για την πλεκτάνη, σπεύδουν να ενημερώσουν τους υπόλοιπους για το παραμύθι της «προόδου» που ξετυλίγεται εν αγνοία τους, με αποτέλεσμα να χλευάζονται από εκείνους, οι οποίοι δεν θέλουν με τίποτα να χάσουν την υποτιθέμενη βολή τους. Όποιος θελήσει να ψελλίσει μικρή δόση αλήθειας, χλευάζεται από τους «σύγχρονους ιεροεξεταστές». Ουδείς δύναται να αμφισβητήσει την σημερινή «πρόοδο».
     
    Παράλληλα από τα ΜΜΕ προβάλλονται τα μοντέλα συμπεριφοράς του «ξερόλα-εξυπνάκια», του υποκριτή, του «παρτάκια» με ταυτόχρονη γελοιοποίηση και υποτίμηση της πραγματικής έρευνας, της εργατικότητας, της ακεραιότητας και της φιλοπατρίας. Αυτά χαρακτηρίζονται οπισθοδρομικά. Δεν συμβαδίζουν με την γραμμική εξέλιξη. Με λίγα λόγια στον Μεσαίωνα ήταν χαζοί που κοίταξαν πίσω στο ελληνικό παρελθόν και έφεραν την Αναγέννηση. Εμείς θα επιμένουμε γραμμικά.
    Συνεπώς η αδικία και η απανθρωπιά θα βασιλεύουν. Το κοινωνικό «μπάχαλο» θα κορυφωθεί. Τότε θα προταθεί ως «λύση» η παγκόσμια χούντα του Αντίχριστου, ως αποκορύφωμα της «προόδου». Πόσοι θα την αποδεχτούν άραγε;


    ΠΗΓΗ

    thesecretrealtruth

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ