• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  Τρίτη, 3 Μαΐου 2016

  ΟΔΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ-ΛΑΘΡΟ ΓΙΑ ΝΑ…ΠΑΡΟΥΝ ΔΡΟΜΟ! (βίντεο)

  Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη
  Αυτές τις μέρες εμφανίστηκαν στις εθνικές οδούς της Δανίας «αμφιλεγόμενα» σημάδια ενθάρρυνσης των μουσουλμανικών εισβολέων να επιστρέψουν στις χώρες τους, κυρίως Συρία και Ιράκ.
  13076577_1083154111730283_6315718435617097135_n-169x300
  Προκλητικά αντί-μουσουλμανικά σήματα στο δρόμους που δείχνουν την κατεύθυνση και την χιλιομετρική απόσταση από την Συρία και το Ιράκ, έχουν στηθεί στην περιφέρεια ενός δήμου στην Δανία που αναγκάστηκε να παραλάβει τον μεγαλύτερο αριθμό παράνομων αλλοδαπών μουσουλμάνων εισβολέων. Η πρωτοβουλία χαρακτηρίστικε «ρατσιστική» και πυροδότησε μια μεγάλη συζήτηση σχετικά με τους μετανάστες.

  Τα αμφιλεγόμενα σήματα, «Syrien 4426 χμ» και «Ιράκ 5317χμ» με βέλη που δείχνουν την κατεύθυνση και την απόσταση έχουν αναφερθεί ότι έχουν εμφανιστεί από αγνώστους στις 22 Απριλίου. Το περιστατικό έλαβε χώρα στο δήμο Thisted στη βόρεια Δανία, η οποία μπορεί να «υπερηφανεύεται» για έξι προσφυγικά κέντρα που στεγάζουν 1.200 μετανάστες.
  Λίγο αργότερα τα σήματα κατέβηκαν από τους εθελοντές, αλλά η ενέργεια αυτή προκάλεσε μια ζωηρή συζήτηση μεταξύ των υποστηρικτών και των αντιπάλων της πρόσληψης των προσφύγων στην Ευρώπη. Κάποιοι κατηγόρησαν το κόμμα των εθνικιστικών Δανών ότι είναι υπεύθυνο για την ιδέα και για τα σήματα στην ιστοσελίδα τους.FOTO1
  Στην ιστοσελίδα του κόμματος αναφέρεται ότι το κόμμα θέλει να δείξει στους μετανάστες το δρόμο της επιστροφής. «Ως εκ τούτου, έχουμε ξεκινήσει μια εκστρατεία στην Thisted με την οποία θα προσφέρουν οι ντόπιοι μια εναλλακτική λύση για την μεγάλη ανασφάλεια που έχει επικρατήσει στο δήμο μετά την άφιξη των πολλών μεταναστών», δήλωσε ο αρχηγός του κόμματος, Daniel Carlsen.
  «Το κόμμα δεν αποδέχεται ότι τα μέλη του είχαν τοποθετήσει τις πινακίδες, που είναι μια παράνομη πράξη, αλλά δηλώνει ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όσους είναι πίσω από αυτό.» Σύμφωνα με το κόμμα, τα σήματα αυτά ήταν απαραίτητα για να γίνει επιτέλους μια συζήτηση σχετικά με τον αντίκτυπο των κέντρων των μουσουλμανων που έχουν ιδρυθεί στην περιοχή.FOTO2
  Τα σήματα δεν πέρασαν απαρατήρητα και ο αντιδήμαρχος του Thisted δήλωσε, «Αυτό είναι μια ωραία πρωτοβουλία για να ξεκινήσει μια συζήτηση για το πώς η κυβέρνηση κατανέμει τους πόρους της στις προσφυγικά κέντρα. Έχουμε έναν υπουργό Οικονομικών ο οποίος είπε ότι η εισροή μεταναστών κοστίζει στην οικονομία 11 δισεκατομμύρια κορώνες (1,7 δις δολάρια) μόνο φέτος. Θα έδινε αυτά τα χρήματα αν μπορούσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε για τους δικούς μας πολίτες ?»
  Εντωμεταξύ πολλοί μουσουλμάνοι που ήρθαν στην Δανία τώρα θέλουν να πάνε στην Σουηδία γιατί έμαθαν ότι εκεί οι κοινωνικές παροχές για τους παράνομους αλλοδαπούς είναι πολύ καλύτερες από ότι στη Δανία
  «Είναι πάρα πολύ κρύο στη Δανία, θέλουμε να πάμε πίσω.»
  FOTO3
  FOTO4
  ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗnikosxeiladakis.gr

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

  Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

  ΔΙΑΦΟΡΑ

  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  Από το Blogger.

  ΣΕΝΑΡΙΑ