Μπορεί με την παραδωση του υπουργείου οικονομικών στο παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ να ηρέμησε η κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά η κοινωνία εξακολουθεί να βράζει, αφού η πραγματική οικονομία δεν μπορεί να αλλάξει με το σκεπτικό εφαρμογής του μνημονίου.
Το μνημόνιο, δεν θέλει απλά να εξασφαλίσει στους δανειστές τα χρήματα που μας έχουν δανείσει. Θέλει
1. Να πάρει και να ελέγχει όλες τις δημόσιες υποδομές, όπως, τηλεπικοινωνίες, ΔΕΗ, ύδρευση, δημόσια υγεία, διανομή φυσικού αερίου.
2. Να δεσμεύσει τους εθνικούς ενεργειακούς πόρους, που είναι προς στιγμήν ούτως ή άλλως ανεκμετάλλευτοι.
3. Να καταστρέψει τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και εάν είναι δυνατόν να τις κλείσει όλες, ώστε όλοι να γίνουν υπάλληλοι του κράτους ή μιας μεγάλης πολυεθνικής που θα αναλάβει και τις πρώην δημόσιες επιχειρήσεις.
4. Να ελέγξει ακόμη περισσότερο την προσδιδόμενη στους ελληνόπαιδες και μη, παιδεία, καταστώντας τους εκ του ασφαλούς δούλους, της ήδη υπάρχουσας παγκόσμιας κυβέρνησης.
Καταλαβαίνετε, ότι οι παραπάνω στόχοι, υπήρχαν μέσα στα προγράμματα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά το "πρόγραμμα", δεν πήγαινε και τόσο καλά.
Έτσι έπρεπε να έρθει το μνημόνιο για να επιταχύνει τις διαδικασίες.
Ο Βενιζέλος, παίζει αυτή τη στιγμή, την πολιτική του καριέρα, αφού για να πετύχει, πρέπει να αυξήσει την κίνηση στην αγορά της Ελλάδας γενικώς.
Την αγορά ακινήτων, το λιανικό εμπόριο και το χονδρεμπόριο, αλλά και την εισροή κεφαλαίων από το εξωτερικό, από εταιρείες που θα έλθουν να ανοίξουν στην Ελλάδα για να βγάλουν χρήματα.
Ας τα δούμε αυτά με τη σειρά.
1. Τα ακίνητα δεν γίνεται να τα αφήσει να "κινηθούν", αφού η εφαρμογή της Ατζέντας 21 επιβάλει πολύ υψηλούς φόρους ώστε να καταργηθεί η ιδιωτική περιουσία και όλοι οι άνθρωποι να είναι έρμαια της όποιας τοπικής κυβέρνησης, που είναι αναγκασμένη να υπακούει την παγκόσμια.
2. Επενδύσεις από Έλληνες και ξένους δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν αν δεν μειώσει τους φόρους, που αυτή τη στιγμή για κάθε εταιρεία είναι:
Για κάθε 100 ευρώ κέρδους
α. 23 ευρώ σε Φόρο Προστιθέμενης Αξίας δηλαδή ΦΠΑ. Το ΦΠΑ αποτελεί χρήματα που ο καταναλωτής πληρώνει στην επιχείρηση και δεν τον ενδιαφέρει αν ονομάζονται άμεσοι ή έμεσοι ή προστιθέμενοι φόροι αφού πρέπει να τα πληρώσει και ο πωλητής πρέπει να πείσει τον καταναλωτή να τα πληρώσει, αφού δεν ζητά από αυτόν 77 ευρώ για ένα προϊόν, αλλά 77+23=100. Τ 23 ευρώ δηλαδή τα καβατζώνει το κράτος σαν φόρο με το καλημέρα.
β. 15,4 ευρώ σαν φόρο της εταιρείας, δηλαδή 20% επί των 77 ευρώ που μένουν αφού αποδοθεί το ΦΠΑ.
γ. 19,25 ευρώ σαν φόρο μερίσματος, δηλαδή το 25% των 77 ευρώ για να τα πάρει ο ιδιοκτήτης από το ταμείο της εταιρείας.
δ. 15,4 ευρώ σαν φόρο ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ, που έχει γίνει πλέον κάτι το μόνιμο στην χώρα μας.
ε. 2,31 ευρώ σαν έκτακτη εισφορά που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο μνημόνιο σαν 3% επί των καθαρών κερδών.
ΣΥΝΟΛΟ 23+15,4+19,25+15,4+2,31=75,36 ΕΥΡΩ ΦΟΡΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ 100 ΕΥΡΩ ΚΕΡΔΟΥΣ, άρα 75,36% φόρος χωρίς τα χαράτσια υπέρ ΕΡΤ, δήμων, κτλ κτλ.
Ξεχνάμε επομένως τις επενδύσεις.
3. Για να αυξηθεί η κίνηση στο λιανικό εμπόριο πρέπει να έχουν λεφτά οι..... πελάτες. Αφού μειώνονται τα χρήματα των φτωχών που γίνονται φτωχότεροι, ποιός θα ψωνίσει;
Καταλαβαίνετε ότι ο κ. Βενιζέλος καλείται να αντιμετωπίσει το NO WIN SCENARIO. Αυτό δηλαδή που δεν νικιέται με τίποτε.
Για να το αντιμετωπίσει, πρέπει απλά να αλλάξει το σενάριο, έστω και εν μέρει.
Το μόνο σημείο που μπορεί να το κάνει αυτό, είναι η μείωση των φόρων των επιχειρήσεων.
Αυτό όμως είναι και εκείνο που φοβούνται οι....σεναριογράφοι
Τρέμουν το επιχειρηματικό δαιμόνιο των Ελλήνων και βάζουν ανέκαθεν στην Ελλάδα, παρανοϊκά υψηλούς φόρους.
Χωρίς επιχειρήσεις όμως, δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας.
Δεν πειράζει λένε αυτοί, θα πληρώσετε μία εξτρά εισφορά υπέρ των ανέργων για να τους πληρώνουμε και να κάθονται, αρκεί να κλείνουν οι επιχειρήσεις.
Άρρωστο; δεν νομίζω. Παμπόνηρο και απλό.
Περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει ο Βενιζέλος τον οποίο θεωρούμε πολύ έξυπνο άνθρωπο.
Μετά τιμής
Λιακόπουλος Δημοσθένης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.