• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

    Οι άνθρωποι «ξυπνούν» καθώς η κυριαρχία τους «χάνεται» – «Ξεσηκωμός» στο Λας Βέγκας με μήνυμα για όλον τον πλανήτη (ΒΙΝΤΕΟ)

    Στην εποχή της αυτοματοποίησης, δεν πανηγυρίζουν όλοι για την τεχνολογική επανάσταση των ρομπότ.
    Οι άνθρωποι αρχίζουν σιγά-σιγά και «ξυπνούν», αντιλαμβανόμενοι πως τα ρομπότ και η τεχνητή νοημοσύνη τους παραγκωνίζουν από τις θέσεις εργασίας τους.


    Στο Λας Βέγκας, στα καζίνο, τα ξενοδοχεία, εστιατόρια, κλαμπ, μπαρ απασχολούνται χιλιάδες ντόπιοι. Ωστόσο, σύμφωνα με το CNN, η αυτοματοποίηση και… η επαγγελματική επιστράτευση των ρομπότ απειλεί να αλλάξει μακροπρόθεσμα το εργασιακό τοπίο της πολυπληθέστερης πόλης της Νεβάδα των ΗΠΑ.
    Τα τοπικά σωματεία βρίσκονται σε αναβρασμό, εξετάζοντας τρόπους – από μετεκπαιδεύσεις και προγράμματα κατάρτισης έως την δημιουργία νέων ειδικοτήτων – που θα διασφαλίζουν την βιωσιμότητα των θέσεων εργασίας και των επαγγελμάτων τους, κόντρα στη «λαίλαπα» της αυτοματοποίησης, στέλνοντας, ουσιαστικά, μήνυμα σε όλον τον πλανήτη.
    Στα πλαίσια μιας παγκόσμιας αναδιάρθρωσης του πλανήτη, η «τέταρτη βιομηχανική επανάσταση», όπως την ονομάζουν, αναμένεται να αναλάβει θέσεις εργασίας, ακόμα και στην διοίκηση, ώστε όλα να εφαρμόζονται άκαμπτα και χωρίς συναίσθημα.
    Όπως αναφέρεται μέχρι το 2035 θα αντικατασταθεί το 65% των εργαζομένων στο Λας Βέγκας από ρομπότ. Ανάλογα και μεγαλύτερα ίσως ποσοστά ισχύουν και σε άλλα σημεία ολόκληρου του πλανήτη.


    el.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ